3 retete cu mei pentru bebelusul tau

Stiai ca meiul este un superaliment pentru bebelusi? Bogat in vitamine de tip B, vitamina A, siliciu, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, sodiu, fier si mangan, meiul este un aliment perfect pentru diversificare. Deoarece el nu provoaca probleme de digestie si nici alergii, poate fi introdus in meniul bebelusului inca de la varsta de 6 luni. Daca bebelusul tau are probleme in a accepta meiul, poti astepta pana la 8 luni pentru a-i introduce din nou acest aliment.

Care sunt cele mai importante beneficii ale meiului pentru sanatate?

  • intareste imunitatea;
  • amelioreaza balonarea si indigestiile;
  • regleaza presiunea arteriala;
  • energizeaza organismul;
  • are efect diuretic, important pentru mentinerea sanatatii rinichilor;
  • are proprietati antifungice si antimicotice;
  • contine acid folic;
  • reduce aciditatea din stomac.

Cum se gateste meiul?

Pentru prepararea mancarurilor bebelusilor, spala meiul in cateva ape si, eventual, lasa-l la inmuiat peste noapte. Meiul se fierbe la fel ca si orezul. Pentru a obtine o consistenta cat mai cremoasa si fina la piureuri, foloseste pentru bebelusi meiul faina.


Iata mai jos 3 retete cu mei pentru bebelusi:

1. Piure de mei cu banana

Ingrediente:

  • o lingurita ulei de masline;
  • 150 grame de mei;
  • 2 pahare apa.

Mod de preparare:

Pune intr-o tigaie uleiul la incalzit, adauga meiul si soteaza-l putin, apoi pune apa si acopera vasul. Lasa meiul sa fiarba pana cand absoarbe toata apa. La sfarsit, dupa ce ai oprit focul, adauga o banana si amesteca bine-bine pana cand toata compozitia se transforma intr-un piure fin.

2. Supa crema cu mei, legume si pui (7 luni+)

Ingrediente:

  • o ceasca de mei;
  • o jumatate pastarnac;
  • o jumatate dovlecel;
  • un morcov;
  • o bucatica telina;
  • o radacina patrunjel;
  • o jumatate lingurita ulei de masline;
  • un sfert de piept de pui.

Prepara o supa din pastarnac, telina, dovlecel, patrunjel, morcov si pui. Separat fierbe meiul, apoi amesteca-l in blender cu supa si uleiul de masline.

3. Budinca de mei cu branzica de vaci (8 luni+)

Ingrediente:

  • o jumatate de cana de mei;
  • o cana si jumatate de lapte;
  • 2 linguri branzica de vaci;
  • un mar sau o banana.

Fierbe meiul in lapte, apoi amesteca-l cu branzica de vaci si banana/marul dat pe razatoare sau copt. Pentru un gust mai aromat, adauga putina vanilie sau scortisoara.

Pofta buna!

Citeste si:

Cum prepari acasa branza de vaci pentru bebelusi

3 retete cu paste pentru bebelusii de 8-12 luni

Sursa foto: babyrecipes.com

 

Adauga comentarii!