3 retete cu spanac pentru bebelusii de 10-12 luni

Desi spanacul este un aliment foarte sanatos, nu se numara printre preferatele bebelusilor, mai ales daca este introdus foarte tarziu in alimentatie, dupa varsta de 1 an. Asadar, daca vrei sa ai un copil mai putin mofturos la mancare, incearca sa ii prepari mancaruri cat mai variate si sa i le oferi cat mai devreme pentru a se obisnui cu gustul lor.

Spanacul este unul dintre alimentele care trebuie introduse cu moderatie in meniul bebelusilor, deoarece contin multi oxalati, niste substante care irita membrana intestinelor daca sunt consumate in doze mari. Pediatrii recomanda ca spanacul sa fie introdus in meniul bebelusilor cand acestia implinesc varsta de 10 luni. Daca bebelusul tau nu are probleme de digestie, ii poti introduce spanacul in cantitati mici chiar mai devreme, de la varsta de 9 luni.


Printre cei mai importanti nutrienti cu care se mandreste spanacul se numara vitaminele A, B2, C, E, K, manganul, magneziul, potasiul, zincul, seleniul, folatii, proteinele, acizii grasi Omega 3, fierul si calciul. Deoarece are puternice proprietati antioxidante, spanacul protejeaza organismul de imbolnaviri si mentine presiunea arteriala normala. Avand in vedere ca fierul si calciul din spanac nu sunt foarte bine absorbite in organism, spanacul nu trebuie considerat o sursa principala a acestor nutrienti.

Iata mai jos 3 retete delicioase cu spanac pentru bebelusii de 10-18 luni:

1. Supa crema de spanac cu piept de pui (10 luni+)

Ingrediente:

  • o mana de spanac proaspat;
  • un morcov;
  • o jumatate de piept de pui fiert;
  • o ceapa mica;
  • un cartof mic;
  • un sfert de telina;
  • un cub mic de unt;
  • un catel de usturoi.

Pune la fiert ceapa, morcovul, cartoful si telina. Cand incep sa fiarba, adauga si catelul de usturoi tocat marunt. Separat, pune spanacul in apa fierbinte si lasa-l sa fiarba 2-3 minute, cat sa se inmoaie. Scurge-l de apa si amesteca-l cu blenderul cu supa si pieptul de pui tocat cubulete mici. Cand se transforma in piure, adauga cubuletul de unt. Serveste supa cu putin suc de lamaie. Sucul de lamaie contine vitamina C, importanta pentru absorbtia fierului din spanac.

2. Piure de spanac cu cartofi si galbenus de ou (10 luni+)

Ingrediente:

  • 2 maini de spanac;
  • 2 cartofi fierti;
  • un galbenus de ou;
  • o jumatate de catel de usturoi;
  • putin unt.

Se fierb cartofii, oul si spanacul, toate separat. Impreuna cu spanacul se fierbe si usturoiul. Se scoate galbenusul si se amesteca cu cartofii, galbenusul si untul.

3. Spanac cu orez (10 luni+)

Ingrediente:

un sfert de cana de orez;
o mana de spanac;
o lingurita ulei de masline;
supa de legume sau de pui.

Spala bine spanacul si pune-l la fiert, apoi amesteca-l cu orezul, fiert in prealabil in supa de legume. La sfarsit, adauga uleiul de masline si amesteca-l in blender.

Pofta buna!

Citeste si:

Broccoli pentru bebelusi: 3 retete delicioase si rapide

Cele mai potrivite alimente cu care sa incepi diversificarea

De ce refuza bebelusul mancarea solida? Cauze si solutii

 

Adauga comentarii!