Gauri in prezervative
Bolile cu transmitere sexuala sunt organisme foarte mici, minuscule in comparatie cu sperma.Acesti virusi foarte mici pot trece printr-o gaura dintr-un prezervativ mult mai usor decat ar putea trece sperma.De exemplu, HIV ( virusul care cauzeaza SIDA) este atat de mic incat peste 2.000.000 de factori care produc boala se pot aduna pana cand se termina aceasta propozitie.
In 1993, Universitatea din Texas a analizat rezultatele a 11 studii diferite care au urmarit eficacitatea prezervativelor in prevenirea transmiterii virusului SIDA.Rata medie a esecurilor prezervativelor in cele 11 studii pentru prevenirea transmiterii virusului SIDA a fost de 31%.
Un motiv pentru esecul prezervativelor in prevenirea transmiterii SIDA este acela ca prezervativele din latex au mici gauri intrinseci numite" goluri". Sperma este mai mare decat aceste gauri, dar virusul SIDA este de 50 ori mai mic decat aceste gauri, ceea ce face ca virusul sa treaca usor prin acestea (Sursa: Dr. C.M. Roland-editor al revistei Rubber Chemistry and Technology). Pentru a va face o id?e cat de usor este ca virusul sa treaca prin aceste gauri imaginati-va o minge de ping-pong trecand printr-un cos de baschet.
Fetele totusi raman insarcinate!
Stiti ca puteti sa folositi prezervativul si totusi puteti sa ramaneti insarcinate? O varietate de studii a aratat ca prezervativele au o rata de esec anuala cuprinsa intre 10% si 30% in prevenirea sarcinii.
La fel cu virusul HIV, şi virusul uman papiloma (HPV) se transmite pe cale sexuală. Infecţia cu HPV este una dintre cele mai răsp?ndite boli cu transmitere sexuală din SUA. C?teva tipuri ale virusului papiloma (patru) generează 70% din cazurile de cancer cervical. Cancerul cervical este pe locul doi ?n ceea ce priveşte numărul deceselor de cancer ?n r?ndul femeilor din lumea ?ntreagă. ?n fiecare an, aproape 5000 de femei din SUA mor de acest tip de cancer.
Consultanţi ştiinţifici: dr. med. Rudolf Ehmann - Elveţia, dr. med. Antun Lisec - Croaţia)