Prima data : esti pregatita?-2


#20 2008-05-18 19:57:36

oanaflori
Full member
De la: tastatura
Inregistrat: 2008-03-08
Mesaje: 783

Re: Prima data : esti pregatita?

foarte bun articolul choco.super   applause


O femeie desteapta Saruta dar nu iubeste, Asculta dar nu crede si Pleaca inainte de a fi dezamagaita.....

Offline

 

#21 2008-05-19 05:14:50

daniela-ioana
Full member
Inregistrat: 2008-04-25
Mesaje: 131

Re: Prima data : esti pregatita?

super articol, pacat ca nu l-am citit si eu inainte de prima mea data sad


"You give me strenght cu carry on......."

Offline

 

#22 2008-05-25 12:40:59

pincky
New member
Inregistrat: 2008-05-25
Mesaje: 21

Re: Prima data : esti pregatita?

superr articoll puss...bv wink...

Offline

 

#23 2008-05-30 14:32:24

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28
Mesaje: 9137

Re: Prima data : esti pregatita?

un alt articol din care ar trebui sa invatam ceva smile


Sex intr-o ureche

Super reteta: se ia una bucata femeie inconstienta. Se adauga, dupa gust, un barbat dornic de adrenalina si inmuiat de latex. Preparatul se caleste la foc pasional si se serveste fierbinte la ovulatie.

Rezultatul? Am sa citez un fost iubit, mare filosof post-coital, care calcula romantic in timp ce isi savura tigara ?de dupa?: ?nu-i bai, iti platesc pensie alimentara vreo 20-25% din salariu, oricum nu-i mare banet?.

Altfel spus, trebuie sa fii intr-o ureche ca sa faci sex neprotejat! Nu ma adresez de aceasta data acelora dintre voi care va doriti un copil, ci majoritatii (si stiu ca sunteti multe acelea care vreti sa va indragostiti si ? eventual ? sa va si maritati inainte sa faceti un copil!).

Am ales sa tratez acest subiect, al contraceptiei, abia acum, desi este mai mult decat evident ca trebuia dezbatut inainte de a iti dezvalui o pozitie sexuala interesanta sau o tehnica de orgasm desavarsita. De ce? Pentru ca sunt sigura ca daca nu te-as fi ?momit? cu subiecte interesante nu ai intra in fiecare vineri pe Kudika doar ca sa citesti cum iti fac eu morala. Promit sa revin saptamana viitoare cu subiecte la fel de picante precum cele cu care te-am obisnuit deja.

Pana atunci?

Nu iti voi vorba despre ultimul racnet in materie de contraceptive, nici despre prezervativul feminin, inelul vaginal sau mai stiu eu ce metoda de contraceptie recent descoperita, dar inexistenta in farmaciile in Romania. Am sa-ti spun simplu, foarte ?pe romaneste? si la obiect, care iti spun optiunile si incotro sa te indrepti.

Sa iti explic de ce este important sa faci sex protejat, mi se pare iar o pierdere de vreme fiindca imi dau seama ca esti constienta ce inseamna asta: prezervativul protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala (BTS) si impotriva sarcinii, iar restul metodelor contraceptive previn o sarcina nedorita. Asadar, cele doua obiective al acestor metode sunt protectia impotriva BTS si prevenirea unei sarcini nedorite.

Atunci cand alegi o metoda de contraceptiva? si sper ca in urma acestui articol exact asta vei face ? daca nu te protejezi inca (rusinica!), trebuie sa iei in calcul o multime de variabile. De la starea ta de sanatatea (nu spune ca esti perfect sanatoasa ca iti spun sigur ca nu esti!) si pana la obiceiurile tale zilnice si tipul de personalitate.

Ai de ales intre:

Prezervativul masculin

Il cunosti? e basica aia uleioasa pe care el o refuza tot timpul. Daca n-ar avea o reputatie atat de proasta, ar fi cel mai bun prieten al omului. De ce? Pentru ca le cam face pe toate: te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala si de noua luni de greturi si balonari. Unde mai pui ca simpla amenintare a barbatului cu un prezervativ trezeste romantismul aparent inexistent la sexul tare: ?dar iubito, eu vreau sa te simt pe tine?.

Are o eficienta ridicata: 98% daca este folosit corect.

Daca e asa de bun, de ce nu-l folosim? Pentru ca barbatii sunt fitosi. Pentru ca li se pare ca nu e la fel de bine cu prezervativ (de parca ar fi mai bine fara?), ca nu alunca la fel de placut (pe naiba, n-am zis ca e uleios?!), ca ii strange (lol!), ca le inmoaie erectia (ceea ce ar putea fi adevarat pentru ca ei se autosugestioneaza!). Una peste alta, majoritatea barbatilor fug de prezervativ, ca al? cu coarne de tamaie.

Daca nu cunosti suficient de bine barbatul cu care ai in plan sa faci sex, daca nu stii csex intr-o urechea e sanatos tun (sau ca macar nu are boli care incep cu S), sfatul meu este sa fugi si tu dupa el cu prezervativul sau sa fugi de el si punct. O multime de barbati sunt purtatori de diferite boli si nici macar nu au habar pentru simplul fapt ca la ei simptomele sunt mult mai rare.

O alta varianta ar fi prezervativul feminin? o parere strict personala este ca inventia asta e tare dubioasa si nici nu am auzit sa fie comercializata in Romania. E cam dificil de folosit, nu este la fel de sigur precum prezervativul masculin (desi eu as merge pe mana lui ? are siguranta de 95%) si intr-un final, este cam acelasi lucru cu prezervativul masculin, in sensul ca tot ?nu te simte bine?. Insa, e drept, avantajul este ca il putem pozitiona noi in vagin, asa ca nu mai suntem la cheremul barbatului cand vine vorba de protectie.

Spermicidele

In toate formele si culorile? si tot degeaba. Spermicidele nu sunt o metoda de contraceptie de sine statatoare? desi sunt frecvent folosite ca atare. Ele sunt adjuvante ale altor metode de contraceptie - prezervativ, diafragma etc. Nu asigura protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala si nici impotriva lui bebe nu functioneaza prea stralucit. Daca vrei sa joci la ruleta ruseasca, spermicidele sunt alegerea ideala!

Steriletul

Steriletul este un mic dispozitiv din plastic si cupru, in forma de ?T? care este introdus in uter si capatul trompelor uterine? numai de catre medic! Astfel pozitionat, el se comporta ca o bariera in calea spermatozoizilor. Este destul de sigur (99.6%), insa nu este recomandat decat dupa ce ai nascut. In plus, creste riscul infectiilor si infertilitatii.

Am discutat pana acum despre cateva dintre metodele ?de bariera?. Tine minte insa! Intre toate acestea, numai prezervativul asigura protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala! Trecem acum la metodele hormonale.

Anticonceptionalele

Anticonceptionalele se clasifica in mai multe tipuri si dupa mai multe criterii. Asa ca este foarte important sa citesti prospectul inainte sa le folosesti pentru a vedea care este modul in care se administreaza. Si mai important este insa ca inainte sa te apuci sa iei anticonceptionale sa mergi la medic. Si sa te tii de capul lui, indiferent daca este amabil sau stramba din nas, sa iti spuna daca ai voie sa iei anticonceptionale si daca da, ce fel. Multe femei au contraindicatie la anticonceptionale si habar n-au.

Poti sa iei anticonceptionale daca ai o viata sexuala regulata, daca nu ai niciun fel de contraindicatie la ele, daca si tu, si iubitul tau v-ati facut analizele si stiti ca sunteti sanatosi si ? daca faceti sex numai unul cu celalalt!

Este o metoda foarte sigura (peste 99.6%) si va scuteste de rau-famatul prezervativ, insa nu protejeaza impotriva BTS.

Pastila de a doua zi

Intial eram destul de pornita impotriva pastilei de a doua zi, nu stiu nici eu bine de ce. Mi se parea ca face un fel de avort spontan, ca o sa fac cine stie ce cancer de la ea, samd. Pana cand am facut ceea ce orice om normal ar trebui sa faca: sa se documenteze. Si apoi mi-am schimbat parerea.

Pastila de a doua zi este un fel de anticonceptional. Acum, daca esti impotriva anticonceptionalelor si consideri ca acestea provoaca tot un soi de avort, asta e alta mancare de peste. Eu tind sa cred totusi ca pacatul cel mai mare este sa nu te protejezi deloc.

De ce spun ca pastila de a doua zi este un fel de anticonceptional? Pentru ca de fapt asta este, numai ca are o concentratie mai mare de hormoni. Actioneaza foarte inteligent: previne ovulatia, previne fertilizarea (intalnirea spermatozoidului cu ovulul) si previne implantarea ovului in uter. Mecanismele prin care actioneaza pot fi insirate pe pagini intregi. Cert este ca un contraceptiv de urgenta face tot posibilul sa-i puna piedica spermatozoidului in drumul sau catre ovul. Si reuseste? mai ales daca este administrat rapid. Pe prospect scrie ca pastila de a doua zi trebuie folosita in primele 72 de ore de la hatza-hatza, dar adevarul este ca trebuie folosita cat mai repede fiindca eficacitatea ei scade pe masura ce timpul trece. Tic-tac, tic-tac. Asadar, sfatul meu este s-o luati cat mai repede? partieeee, farmacie, sarit peste rand, persoana la pat? stiti voi.

Ahhhh? si o mica precizare. Pastila de a doua zi NU este un anticonceptional oral? nu poti sa o iei de fiecare data cand faci sex (decat daca faci de vreo doua ori pe an si atunci presupun ca nu-i mare problema).

Planificare familiala

Daca ai nevoie de ajutor in alegerea metodei contraceptive, poti apela la un cabinet de planificare familiala. Specialistii de la Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS) pun la dispozitie si o linie telefonica gratuita unde poti intra in legatura cu medici, poti pune intrebari, poti cere ajutorul sau pur si simplu un sfat. Pe langa faptul ca e gratis, te ajuta si iti mai asigura si confidentialitate.

Help line SECS: 0800 150 150

Sa va iubiti (protejat)!

Un articol de Noemi


Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

Offline

 

#24 2008-06-06 09:37:15

ermosa
New member
Inregistrat: 2008-06-06
Mesaje: 5

Re: Prima data : esti pregatita?

ma adresez tuturor de aici si vreau sa ma ajutati sa ma pregatesc de prima mea data pentru ca sa nu regret mai apoi si sa am vreo surpriza neplacuta.Ma ajutati?Va rog mult

Offline

 

#25 2008-06-06 09:38:55

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Prima data : esti pregatita?

ai citit articolul ? mie mi se pare destul de complet, spune-ne ce nelamuriri ai, ca sa te putem ajuta smile

Offline

 

#26 2008-06-06 09:49:47

ermosa
New member
Inregistrat: 2008-06-06
Mesaje: 5

Re: Prima data : esti pregatita?

am citit dar oricum am nelamuriri in privinta metodelor de protectie

Offline

 

#27 2008-06-06 09:51:47

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Prima data : esti pregatita?

pai intreaba-ne, care sunt nelamuririle ? ca altfel e deja povestit in topic

Ultima oara a fost editat de heimdall (2008-06-06 09:52:02)

Offline

 

#28 2008-06-06 09:55:27

ermosa
New member
Inregistrat: 2008-06-06
Mesaje: 5

Re: Prima data : esti pregatita?

vreau doar sa stiu daca e risc mare daca se protejeaza doar baiatul

Offline

 

#29 2008-06-06 09:57:47

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Prima data : esti pregatita?

cum adica?


mami de minuni hjarta

Offline

 

#30 2008-06-06 10:00:23

ermosa
New member
Inregistrat: 2008-06-06
Mesaje: 5

Re: Prima data : esti pregatita?

adica daca se protejeaza numai baiatul riscul de a avea o sarcina nedorita e mare?

Offline

 

#31 2008-06-06 10:07:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Prima data : esti pregatita?

adica daca folositi prezervativ vrei sa spui ? daca e folosit corect si nu se rupe nu exista riscuri

Offline

 

#32 2008-06-06 10:09:48

ermosa
New member
Inregistrat: 2008-06-06
Mesaje: 5

Re: Prima data : esti pregatita?

da anume aceasta am vrut sa spun.Ok mersi mult.Daca o sa mai am intrebari va anunt.

Offline

 

#33 2008-06-26 11:13:09

marvas83
New member
De la: ORADEA
Inregistrat: 2008-06-06
Mesaje: 25

Re: Prima data : esti pregatita?

PRIMA DATA.....mi-am pierdut virginitatea la 24 ani,il iubeam si il iubesc foarte mult,am avut incredere in el si asta il face cateodata sa fie mandru ca sunt numai a lui (pana acu!!!)big_smile.Din  spusele lui,o fata virgina ,cuminte ,creste in ochii unui baiat care vrea sa aiba o relatie stabila,serioasa.Sincer,a avut multa rabdare cu mine,au fost mai multe incercari esuate pentru ca nu eram pregatita dar pana la urma a fost bine.
    important este ca atunci cand unul din parteneri o fac pentru prima data ,sa vrea cu adevarat,sa se implice si de asemenea partenerul sa fie cu bagare de seama sa nu raneasca sentimentele celuilalt!

Offline

 

#34 2008-06-27 12:50:17

eryn
New member
Inregistrat: 2008-06-22
Mesaje: 77

Re: Prima data : esti pregatita?

Prima data? Il iubeam, el mai putin.Am zis ca daca o fac, o sa fie mort dupa mine.Nu a fost asa iar mai tarziu, cand am iubit in adevaratul sens al cuvantului, mi-as fi dorit sa nu o fi facut, ca sa pot sa ma dau lui, doar lui.
Sfatul meu este sa va ganditi bine de tot inainte sa faceti pasul asta.Daca e doar o infatuare de moment,veti regreta mai tarziu.Plus ca, la inceput nu e extraordinar:pana va dezinhibati,pana va obisnuiti cu una,cu alta, dureaza.Ar fi bine sa o faceti dupa ce v-ati gandit bine daca se merita sau nu si dupa ce sunteti sigure ca il iubiti si ca o sa fiti impreuna destul de mult timp sa va bucurati de deliciile acestei activitati.Sfatul meu:asteptati pana cand va asigurati ca nu e un ifos.Daca nu e facut cum trebuie, sexul nu e mare lucru.

Offline

 

#35 2008-07-06 15:39:10

lara205
Full member
Inregistrat: 2007-07-20
Mesaje: 221

Re: Prima data : esti pregatita?

ancutsa a scris:

am zambit cand l'am citit si mi'am adus aminte de prima data..hjarta hjarta

la fel si eu...hjarta

Ultima oara a fost editat de lara205 (2008-07-06 15:40:17)


Because maybe
You're gonna be the one who saves me ?
And after all
You're my wonderwall

Offline

 

#36 2008-07-15 11:01:32

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28
Mesaje: 9137

Re: Prima data : esti pregatita?

La ce varsta este sanatos sa iti incepi viata sexuala?

Desi am auzit multi tineri si adulti punanad aceasta intrebare, totusi nu am vazut sa fie tratat pe larg un astfel de subiect. Chiar daca la o prima vedere raspunsul pare simplu, sunt insa multe variabile in functie de fiecare persoana in parte. Cu toate acestea, cel mai important nu este un raspuns propriu-zis, ci explicatia acestuia, intelegerea dezvoltarii organelor sexuale si maturizarea functiei reproductive, precum si implicatiile emotionale, sociale si preventia unor boli cu transmitere sexuala sau alte patologii care au ca factor favorizant actul sexual.

Daca avem informatia suficienta si puterea de a urma sfaturile sanatoase atunci multe boli le putem preveni. Am ales sa discut acest subiect mai mult pentru informarea tinerilor, dar nu numai a lor, cu privire la comportamentul sexual care, mai devreme sau mai tarziu, va fi manifestat de fiecare om in parte.

Varsta biologica optima pentru inceperea vietii sexuale este aproximativ aceeasi atat la barbati cat si la femei, la ei fiind insa putin mai devreme: 18 ani, fata de 20 la femei. Fetitele in timpul adolescentei sufera modificari hormonale si ale organlor genitale, astfel incat la varsta de 20 de ani toate aceste schimbari sunt produse. Celulele colului uterin (si nu numai) sufera multe modificari pana ajung sa cosntiuie epiteliul cervixului uterin matur. Astfel ca inceprea vietii sexuale mai devreme creste riscul dezvoltarii unor atipii celulare la acest nivel care, in timp, pot degenera in cancer. Mai mult, asocierea cu virusul Papiloma uman creste si mai mult riscul aparitiei cancerului.

Sub aspect psihologic insa, fetele nu ar trebui sa accepte inceperea vietii sexuale sub alte influente decat cele personale: fortari ale prietenului, ale anturajului etc. De multe ori am auzit fetite care si-au inceput viata sexuala datorita presiunilor facute de parteneri ?daca ma iubesti, te culci cu mine?. Nici o fata nu este obligata sa faca acest lucru si trebuie sa constientizeze mai ales faptul ca inceprea vietii sexuale nu poate salva o relatie care oricum nu este multumitoare. Un astfel de gest exagerat nu o face sa fie mai respectata decat era inainte, nici mai iubita sau mai protejata, poate lucrurile sa evolueze chiar invers. Este indicat ca primul contact sexual sa il aiba cu un partener stabil cu care se afla intr-o relatie frumoasa, pe care il iubeste si il doreste. Numai atunci cand simte aceasta dorinta sexuala ar trebui sa faca pasul decisiv (si acest moment este valabil si pentru baieti). Organismul, ajuns la maturitatea sa sexuala, poate manifesta aceasta dorinta atunci cand este pregatit sa o indeplineasca, astfel va poate indica singur momentul potrivit. Baietii sunt in general influentati de anturaj sa isi inceapa viata sexuala. Ca regula generala, cu riscul de a parea moralizatoare, nu lasati influentele celorlalti sa va controleze viata.

Intr-o alta ordine de idei nu ar trebui sa omitem o discutie despre protectie. Multe cupluri isi incep viata sexuala fara a folosi prezervativul sau vreun mijoc contraceptiv, din dorinta de a nu strica romantismul si spontaneitatea momentului. Totusi, bolile sexuale pot fi transmise sau o sarcina poate sa apara. Este greu de suportat un avort la astfel de varste sau preocuparea de cresterea unui copil cand abia s-a finalizat propria copilarie. Mai mult decat atat, folosind prezervativl, va protejati propria sanatate si poate chiar va salvati viata.

Inceperea timpurie a activitatii sexuale va avea consecinte asupra sanatatii?

Da, iar consecintele pot fi grave. La fetite, cum spuneam mai sus, organele genitale se dezvolta la pubertate si ajung la maturitate in jurul varstei de 20 de ani. Inceperea vietii sexuale mai devreme interfera cu dezvoltarile aparatului sexual, iar cele mai grave consecinte se refera la dezvoltarea unor atipii ale celulelor colului cervical (chiar si prin factor mecanic, nu numai bacterian) care, mai tarziu, pot degenera in cancer. De asemenea accelerarea dezvoltarii hormonale in acest sens produce o serie de modificari si la nivelul glandelor mamare, crescand de asemenea riscul aparitiei cancerului mamar. Apar modificari si in ceea ce priveste cresterea in inaltime, dar si in greutate, hormonii de crestere fiin influentati de cei sexuali.

Inceperea prematura a vietii sexuale la baietei creste si in cazul acestora riscul aparitiei unor boli sau a cancerelor la nivel genital (seminal, prostatic etc.). De asemenea testosteronul inhiba hormonii de crestere, astfel acestia nu se vor inalta atat cat ar fi trebuit. Apar caracterele sexuale secundare masculine (barba, ingrosarea vocii, dezvoltarea musculaturii) mai devreme decat varsta optima anatomica, intrega dezvoltare a organismului este accelerata, imbatranirea apare precoce.

Sexul poate cauza cancer? Raspunsul este afirmativ din pacate. Nu doar varsta de incepere a vietii sexuale este favorizanta pentru cancer, ci si numarul partenerilor. S-a demonstrat in mai multe studii efectuate atat pe femei cat si pe barbati implicatia vietii sexuale in aparitia cancerului. Pentru femei apare un risc in plus, cel al infectarii cu papiloma virus uman (HPV), care creste si mai mult riscul cancerigen.

Spre exemplu, unul din studii a fost facut pe un lot de femei in perioada studentiei, care au fost testate pentru HPV. Apoi s-au reluat testele cand acestea aveau o varsta de aproximativ 30 de ani. Rata de infectivitate era pozitiva pentru 70-80% dintre acestea comparativ cu prima elvaluare. Aceasta nu inseamna ca toate aceste femei aveau tulpinile cancerigene de HPV sau ca przentau condiloame genitale, insa este clar faptul ca numarul partenerilor influenteaza aparitia cancerului.

Incepera tardiva a vietii sexuale influenteaza sanatatea?

Cum extremele nu sunt bune niciodata, ci ideala este calea de mijloc, inceperea tardiva a vietii sexuale are repercursiunile sale atat privind sanatatea psihica, cat si pe biologica. Lipsa actului sexual sau abstinenta indelungata ori incepera vietii sexuale la varste de peste 25 de ani predispune la o serie de patologii: chisturi ovariene, displazii (atrofiile unor tesuturi), chisturi la niveltesticular, influenteaza fertilitatea, femeile pot dezvolta mastoza fibrochistica, creste incidenta cancerului prin dezechilibrele hormonale etc. De asemenea apar modificari si in privinta comportamentului social, aceste persoane nu au o buna incredere de sine, pot fi mai nervoase, isterice, nu inteleg unele nevoie ale altora sau chiar un anume ?cod? al comunicarii, randamentul intelectual sufera modificari si asa mai departe. Aceasta nu inseamna ca, desi nu simitti neva inceperii vietii sexuale sua nu aveti un partener, totusi veti avea un contact sexual de frica sa nu va imbolnaviti. Ascultati-va organismul, nu rupeti relatia cu simturile proprii, observati semnalele organismului vostru. Pentru fiecare exista un suflet pereche si chiar daca nu este primul poate ca experientele anterioare v-au maturizat suficent cat sa fiti pregatiti pentru relatia ce va va definia viata in doi, familia.


Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

Offline

 

#37 2008-08-15 10:27:56

little_bunny
Hero member
De la: pamant la cer...te iubesc!
Inregistrat: 2007-04-13
Mesaje: 2807

Re: Prima data : esti pregatita?

din pacate nu prea se intampla asa. dupa ce se intampla ceva se documenteaza sad

Offline

 

#38 2008-08-26 06:45:33

OneOnly
Insomniac member
Inregistrat: 2008-07-14
Mesaje: 8686

Re: Prima data : esti pregatita?

fbune articolele,le citisem si inainte de prima oara smile
prima data...acum nici o saptamana jumatate,si am facut-o din iubire.nu am folosit prez,pt k el nu-l suporta,si nici p mine nu ma incanta asa tare ideaa,iau ac care ma mai ajuta si la menstra&etc smile


They can because they think they can.

Offline

 

 Acum


   

Footer-ul board-ului

© Copyright 2002–2024 forummamici.ro
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.