Retete in imagini - 3-148
- pc_cutsa
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-03-30
- Mesaje: 1126
Re: Retete in imagini - 3
Lasagne
Reteta: Fierbeti pastele "al dente",intr-o oala mare cu apa sarata ce da in clocot.Scurgeti-le si puneti-le separat pe un prosop( sa nu se lipeasca una de alta).Intr-o tigaie punem 4 linguri de ulei extravirgin de masline si calim 1 morcov taiat fin si 2 cozi de telina taiate marunt timp de 5-6 minute.Adaugam carnea si o lasam pe foc 10 minute .Se amesteca totul cu sosul de rosii. Urmeaza operatiunea celor 2 sosuri : cel de rosii si sosul bechamel . Sosul de rosii : Daca folositi rosii proaspete, puneti-le 10 sec. in apa clocotita,apoi clatiti-le cu apa rece.Curatati pielitele si taiati rosiile in doua,pe orizontala.Scoateti semintele,apoi taiati pulpa in bucati mici. Intr-o cratita,caliti in putin ulei: 1 ceapa mare , 1 morcov mare,frunze de telina,1 catel de usturoi , toate taiate bucati mari.Adaugati rosiile,o legatura de patrunjel tocat marunt,busuioc,sare,piper.Lasati totul pe foc,acoperind cratita partial cu un capac,in jur de 45 min,pana cand scade sosul.Pentru a obtine un sos mai omogen , treceti toate ingredientele fierte prin sita sau mixati-le. Sosul bechamel: Incalzim 500 ml de lapte intr-o cratita , la foc mic, pana ajunge la punctul de fierbere.In alta cratita,puneti untul si faina , la foc mic , si prajiti-le 1 min, amestecand permanent , cu o lingura de lemn,ca sa nu se formeze cocoloase.Luati totul de pe foc si turnati peste faina jumatate din cantitatea de lapte clocotit.Puneti din nou pe foc si fierbeti sosul,amestecand permanent,pana cand se ingroasa.Adaugati treptat restul de lapte,amestecand mereu,si,cand clocoteste,luati-l de pe foc . Puneti sare , dupa gust .
Se unge o tava cu unt si cu un strat de sos bechamel , se pun foile de lasagne .. sos bechamel .. sos rosu .. foi .. bechamel .. rosu ..si tot asa. La sfarsit se pune un strat mai gros de bechamel si peste el cascaval ras si felii de rosii . Se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor. Bon App?tit
Iubirile neconsumate nu se uita niciodata...
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Mesaje: 37788
Re: Retete in imagini - 3
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
- Mesaje: 137398
Re: Retete in imagini - 3
Love ti-au iesit exact cum trebuie ! mergea si fara sa fierbi foile
- pc_cutsa
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-03-30
- Mesaje: 1126
Re: Retete in imagini - 3
Iubirile neconsumate nu se uita niciodata...
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
- Mesaje: 51293
Re: Retete in imagini - 3
Lasagna
Ingrediente:
*Pt sosul Ragu: - ~1 kg carne tocata (vita, porc, sau amestec) - 3 conserve de rosii decojite - 4 cepe - 1 morcov - ulei de masline - 1 cana de vin rosu sec - condimente: sare, piper, oregano, nucsoara
*Pt sosul bechamel: - 100-150 gr unt - 500-600 ml lapte - 3-4 linguri de faina
- foi de lasagna (de preferat de la Barilla)
Preparare:
*Sosul Ragu: Se dinstuie ceapa in putin ulei de masline. Cand e dinstuita, se adauga putina apa si morcovul ras. Se mai lasa la dinstuit cateva minute, amestecand. Se adauga carnea tocata, care se amesteca pana prinde culoare (~5 min) si apoi se stinge cu 1 cana de vin. Se adauga conservele de rosii decojite si se condimenteaza dupa gust. Se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, pana scade si are consistenta pe care o dorim. (daca e nevoie se ia uleiul de deasupra cu o lingura si se arunca)
*Sosul Bechamel: (pe asta sa`l luati de pe net, ca io m`am zabunit de cap, nu mai stiu sa`l fac ) Teoretic se amesteca faina cu putiiin lapte intr-o cana pana se omogenizeaza (fara cocoloase). Se pune untul pe foc pana se topeste, apoi se adauga maglavaisul ala din faina, se amesteca si se adauga treptat cate putin lapte. Trebuie amestecat intr`una, el se ingroasa pe masura ce incepe sa fiarba.
Dupa ce sunt sosurile gata, se unge o tava cu unt si incepem: un strat de foi de lasagna, un strat de Ragu, un strat de Bechamel, din nou un strat de foi, unul de Ragu, unul de Bechamel... iar ultimele straturi sunt cel de foi si un strat de Bechamel peste. Se baga la cuptor si se lasa vreo 20-30 de min la 180 grade.
Unele foi (cum sunt cele de la Barilla) nu trebe fierte, dar eu le-am fiert ca sa pot sa le rup apoi in forma dorita, sa acopere toata tava.
aici intra tanti vecina in actiune pt sosul bechamel
Ultima oara a fost editat de Loveable (2009-09-01 15:24:44)
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
- Mesaje: 36351
Re: Retete in imagini - 3
love mama draga dar ce-s cu retetele astea kilometrice?ai muncit un pic nu gluma[si la citit si la scris/copy-paste si la facut mancarea]
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
- Mesaje: 137398
Re: Retete in imagini - 3
super tare a iesit pana la urma, bravo !
- James
- Banat
- De la: mă-ta din dulap
- Inregistrat: 2009-03-04
- Mesaje: 2161
Re: Retete in imagini - 3
Păi după aşa mese, clar veţi lua ?n greutate.
Mai bine să taci şi să pari prost, decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
- pc_cutsa
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-03-30
- Mesaje: 1126
Re: Retete in imagini - 3
Mama ce sos ti-a facut vecina Love .. zii sa treaca si pe la mine
Iubirile neconsumate nu se uita niciodata...
- rrammonna
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-11-07
- Mesaje: 44383
Re: Retete in imagini - 3
ati cam somat la capitolul asta
Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....
- pc_cutsa
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-03-30
- Mesaje: 1126
Re: Retete in imagini - 3
Mic dejun indragostit
Reteta: Se taie pe lungime fiecare cremvusti pana aproape de capatul celalat.Apoi formam o inimioara si prindem prindem capetele cu o scobitoare.Se pune in tigaie putin ulei in care frigem cremvustiul pe ambele parti.Cand cremvustiul e aproape fript se sparge un ou in mijlocul "inimii".Se scoate scobitoarea si se serveste cat e cald. (pentru decor: un ardei umplut cu salata de vinete si o rosioara)
Iubirile neconsumate nu se uita niciodata...
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 3
Noodles Shanghai style ( sos cu ciuperci si usturoi ),
si shrimp dumplings
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- lucia05
- Insomniac member
- De la: tara lui Papura Voda
- Inregistrat: 2008-09-13
- Mesaje: 7708
Re: Retete in imagini - 3
deja exagerezi, love_t! da-mi adresa ca vin la surioara mea Anastasia
I am who I am and I choose to be me!He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 3
No problem, chiar m-as bucura! Asa poate as mai face si eu cate ceva prin casa
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- lucia05
- Insomniac member
- De la: tara lui Papura Voda
- Inregistrat: 2008-09-13
- Mesaje: 7708
Re: Retete in imagini - 3
pai eu am grija de surioara, tu stai in bucatarie
I am who I am and I choose to be me!He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!
- lucia05
- Insomniac member
- De la: tara lui Papura Voda
- Inregistrat: 2008-09-13
- Mesaje: 7708
Re: Retete in imagini - 3
I am who I am and I choose to be me!He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!
- ani88
- Full member
- Inregistrat: 2008-06-17
- Mesaje: 873
Re: Retete in imagini - 3
I love you. Remember. They cannot take it
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|