Retete in imagini - 3-17
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Mesaje: 37788
Re: Retete in imagini - 3
super wild
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
- Mesaje: 23906
Re: Retete in imagini - 3
simy_alexandra a scris:Noi mai faceam sarmalute de post (cu orez) cu prune si erau faine la gust. Acu nu stiu cum e orezu simplu cu prune, dar banuiesc ca nu e mare diferenta.
e...dulce
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
- Mesaje: 15319
Re: Retete in imagini - 3
Eu vreau sa fac azi fie clatite, fie risotto cu ciuperci - calesc orezul si ciupercile cu un pic de ceapa? Sau cum fac?
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
- Mesaje: 23906
Re: Retete in imagini - 3
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 3
reteta mea de rizotto
Jumatate de piept de pui ( daca e mare, daca e mic, puneti unul intreg ) 200 grame de orez pt rizotto sau din acesta
2 cuburi knorr de gaina Aprox. un litru de apa o lingurita de curry 3 lingurite de paprika ( boia dulce de ardei ) Jumatate de ceapa ( sa fie ceapa mare ) 1 catel mare de usturoi 4-5 linguri de ulei de masline si un cubulet de unt ( optional ) mai mult de jumatate de pahar de vin rosu sau roze parmezan ras ( optional )
Taiem pieptul in cubulete si il punem in tigaie sa se rumeneasca
Dupa ce s-a rumenit putin, punem o lingurita de paprika ( ce e pe fundul tigaii este paprika, nu va speriati )
Cand este gata, il scoateti pe o farfurie, dar aveti grija sa il scoateti fara ulei.
Spalati tigaia si puneti ulei si un cubulet de unt
Adaugati ceapa taiata marunt
Adaugati orezul si usturoil pisat ( daca vi se pare ca nu este "umed" tot orezul, mai puneti un pic de ulei. Dar eu zic ca este suficient )
Trebuie sa stati langa el pana se rumeneste si sa amestecati continuu
Cand s-a rumenit, adaugati vinul amestecat cu paprika si curry
Amestecati si puneti bucatelele de pui
Ei... si acum incepe distractia. Intr-o cana sau oala, puneti cuburile de knorr si adaugati 1 litru de apa fierbinte.
Adaugati o cantitate suficienta peste orez ( cam o cana mare de ceai ) astfel incat sa acopere putin orezul.
Amestecati pana se absoarbe supa si apoi turnati iar.
Si tot asa, pana terminati supa. Gustati din mancare, sa vedeti daca orezul este bine fiert, daca nu... mai adaugati apa. Cand e fiert trebuie sa aibe un aspect cremos.
Rezultatul final este acesta:
Cu sau fara parmezan este nemaipomenit. Pofta buna!
NOTA: Sa va fie mai usor, amestecati vinul cu paprika si curry inca de la inceput, si preparati si supa. Este o mancare langa care trebuie sa stati tot timpul sa sa amestecati aproape continuu. Se lipeste foarte usor de tigaie, asa ca trebuie sa aveti timp sa stai langa ea. Daca nu gasiti orezul din poza, puteti sa folositi si orezul special pt rizotto. Sigur gasiti de la Uncle Bens, dar este un pic mai scump.
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
- Mesaje: 8701
Re: Retete in imagini - 3
love_ ce sa zic , decat felicitari....
o fi coincidenta sau nu...daca exact acum citeam pe celelalate topicuri, stii tu pe la gravidutze, si am vazut raspunsul tau intr-un loc, si m-am gandit:,, oare love_t nu a mai gatit nimic?,, si intru la ,, retete in imagini,, si peste ce dau...peste tine...m-a bufnit rasul ....
oricum super arata
Ultima oara a fost editat de adinagrig (2009-04-29 10:42:07)
9 ani de copilarie ....
- Chiara.M
- Hero member
- De la: Wingsland
- Inregistrat: 2007-06-03
- Mesaje: 4116
Re: Retete in imagini - 3
de 3 zile am cumparate ingredientele pt o tarta cu fructe de padure... si nu am avut timp pana acum... crek maine sau daca mai am chef in seara asta!!
Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?...
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 3
Tocanita de ciuperci, cu smantana, pui si orez
reteta este de aici http://gospodini.blogspot.com/2008/06/t … ntana.html
dar bineinteles ca eu am modificat-o
deci... portii pentru 3 persoane.
500 grame ciuperci din acelea albe 400 grame piept de pui 1 ceapa medie 1 catel de usturoi piper sare patrunjel marar 3 linguri de ulei 2 linguri de faina 1 cana apa 1 cutie de 200 ml smantana lichida light ( 15% grasime ) 200 grame de orez
Taiem pieptul de pui cubulete si il punem in tigaie, la rumenit
Dupa ce se rumeneste, il scoatem pe o farfurie. Apoi, luam o oala si punem o lingura de ulei sa calim ceapa taiata marunt
Dupa ce se rumeneste, adaugam ciupercile taiate potrivit. Le calim si pe ele cu ceapa vreo 5 minute
Apoi adaugam apa cat sa acoperim ciupercile. Adaugam si un catel de usturoi, pisat. Le fierbem 10 minute si apoi adaugam si bucatelele de piept de pui
Amestecam intr-o cana faina cu apa si apoi o turnam peste ciuperci. Eu am folosit o sita de ceai, sa fiu sigura ca nu cade vreun cocolos de faina... si bine am facut! Amestecam si lasam sa fiarba 15 minute. Apoi adaugam smantana lichida
Lasam sa fiarba pana scade si se ingroasa, amestecand usor. Nu plecati de langa oala, ca riscati sa vi se prinda mancarea!
La sfarsit, adaugati sare, piper, marar si patrunjel tocat marunt. Mai fierbeti 5-10 minute.
Fierbeti orezul si asezati-l pe farfurie. Pe langa el, asezati tocanita de ciuperci. Pofta buna!!
Ultima oara a fost editat de love_t (2009-04-29 17:09:57)
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- Cassiopeia
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-03-09
- Mesaje: 9529
Re: Retete in imagini - 3
Sim y
- maryahs
- Insomniac member
- De la: de sub tampa
- Inregistrat: 2008-01-07
- Mesaje: 5699
Re: Retete in imagini - 3
eu astazi am facut pizza, dar nu am aparatul aici ca sa fac si poze..
Ultima oara a fost editat de maryahs (2009-04-29 21:01:32)
iubesc si sunt iubita
- Zeyna
- Platinum member
- De la: Constanta
- Inregistrat: 2007-07-07
- Mesaje: 19746
Re: Retete in imagini - 3
si eu tot asa fac orezul love, dar nu stiam de chestia cu vinul, o sa incerc cu prima ocazie
Dragostea nu se stă, se face.
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
- Mesaje: 10759
Re: Retete in imagini - 3
ma bucur ca ti-a placut simy
- Cassiopeia
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-03-09
- Mesaje: 9529
Re: Retete in imagini - 3
andrulina a scris:ma bucur ca ti-a placut simy
Sim y
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
- Mesaje: 10759
Re: Retete in imagini - 3
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
- Mesaje: 13180
Re: Retete in imagini - 3
Pizza - aluatul e facut dupa reteta data de Andra123 Eu am pus pe ea ce aveam prin frigider: suc de rosii, oregano, busuioc, piept de pui facut la cuptor, castraveti in otet, cateva felite subtiri de muschi si cas proaspat (n-am avut cascaval, mozzarelle etc.)
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
- Mesaje: 36351
Re: Retete in imagini - 3
ai ai ai soleil ce bine arata
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
- Mesaje: 13180
Re: Retete in imagini - 3
multumesc a iesit aluatul un pic cam gros, la urmatoarea l-am intins si mai tare si a iesit aluat subtire
Ultima oara a fost editat de Soleil (2009-04-30 10:24:02)
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|