Retete in imagini - 4-128


#2414 2009-12-31 13:26:29

denizette
Full member
Inregistrat: 2009-08-20
Mesaje: 101

Re: Retete in imagini - 4

jucaria nimanui a scris:

si tortul meu care lam facut azi.....numai ca nu se vede asa bine
http://forummamici.ro/comunitate/upload … tortul.jpg
http://forummamici.ro/comunitate/upload … ortul2.jpg

zici ca e tiramisu big_smile sau chiar e? ce are la mijloc? big_smile    applause

Offline

 



#2415 2009-12-31 16:04:54

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29
Mesaje: 7508

Re: Retete in imagini - 4

Tort diplomat (reteta lui simy)
in loc de piscoyuti am pus blat din comert cu ciocolata
http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/11560_1.jpg

Alba-neagra
(voi scrie maine reteta...nu am chef acum tongue)
http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/11560_2.jpg

Alba ca zapada
(voi scrie maine reteta...nu am chef acum tongue)
http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/11560_3.jpg

Prajitura cu foi din comert
http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/11560_4.jpg

Offline

 

#2416 2009-12-31 17:16:12

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 4

ce fain arata toate fetelor! applause

Offline

 

#2417 2009-12-31 17:18:26

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30
Mesaje: 15319

Re: Retete in imagini - 4

drool Fetele, ma omorati big_smile
Mi-a iesit si mie salata de boeuf, e delicioasa! hjarta


patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

Offline

 

#2418 2009-12-31 18:32:42

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 4

Briose cu iaurt si mere (reteta am mai pus-o)

http://i50.tinypic.com/1zdxm55.jpg

http://i50.tinypic.com/11l5y7n.jpg

http://i46.tinypic.com/2eber6u.jpg

Offline

 

#2419 2010-01-01 10:02:18

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15
Mesaje: 36351

Re: Retete in imagini - 4

iammy uff si camish

Offline

 

#2420 2010-01-01 10:33:39

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 4

Biscuiti cu ciocolata si portocale, aromati (culinar. ro)

Ingrediente:

- 250g faina
- 1 l.c. praf de copt
- 125g unt
- 125 g zahar
- 1 ou
- 2 l.s. marmelada de portocale
- 1.l.s. lichior de portocale
- 50g ciocolata amaruie
- 1 l.s. lapte

* 1 l.c. - 1 lingura de ceai (lingurita)
* 1 l.s. - 1 lingura supa

http://i46.tinypic.com/sg28ao.jpg

1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen.
Se injumatateste aluatul.

http://i49.tinypic.com/30ccbyo.jpg

http://i45.tinypic.com/24vr9me.jpg

http://i46.tinypic.com/2vsepsl.jpg

O jumatate se framanta cu marmelada de portocale si lingura de lichior, se inveleste in folie de aluminiu, si se da la rece (1/2 ora)

http://i47.tinypic.com/255ma9z.jpg

http://i49.tinypic.com/2128eo1.jpg

Ciocolata se topeste cu lingura de lapte (din nou m-am folosit de microunde), se lasa sa se raceasca , apoi se framanta cu jumatatea de aluat ramasa, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece pentru 1/2 ora.

http://i45.tinypic.com/33f6at2.jpg

http://i50.tinypic.com/ztc9dd.jpg

2. Suprafata de lucru se presara cu putina faina. Se intinde aluatul de ciocolata pana ajunge la 1/2 cm grosime. Din aluatul de portocale se formeaza un rol, care se inveleste in aluatul de ciocolata. Totul se pune la rece pentru inca 1/2 ora.

http://i48.tinypic.com/2dv4i83.jpg

http://i48.tinypic.com/ygz1d.jpg

3. Cuptorul se infierbanta la 175 grade. Rolul de aluat ciocolata-portocale se taie cu un cutit ascutit in felii groase de 1/2 cm, care se vor pune intr-o tava captusita in prealabil cu hartie de copt si se vor da la cuptor pentru 15-20 min (se va auri putin partea alba a biscuitelui).

http://i45.tinypic.com/2rgksgn.jpg

Rezultatul:

http://i50.tinypic.com/2zqynns.jpg

http://i46.tinypic.com/dfvs3s.jpg

http://i47.tinypic.com/fa97op.jpg

Pofta buna!


Observatii:
- eu am tinut aluatul la congelator pana am facut briosele
- trebuie lucrat f repede cu el ca se dezgheata untul si se inmoaie, se deformeaza rulada
- in aluatul alb am pus in loc de lichior de portocale, esenta de portocale. si am pus i coaja rasa de la o portocala.

Offline

 

#2421 2010-01-01 10:47:31

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 28737

Re: Retete in imagini - 4

felicitari fetelor  applause

pun si eu o poza cu tortul diplomat dupa reteta pusa de wildhoney
vreau sa va zic ca a fost fff bun, multumesc de idee wild!
eu am pus si un strat de piscoturi dedesubt, f putin insiropate in compot de ananas si nu l-am rasturnat, l-am facut in tava de tort cu peretii detasabili. si l-am ornat cu frisca la tub hulala care s-a pleostit in maxim 15 min lol data viitoare opresc un pic de frisca si ornez cu siringa smile
http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/10821_diplomat.jpg

Offline

 

#2422 2010-01-01 11:48:10

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15
Mesaje: 36351

Re: Retete in imagini - 4

iammy gargarita
iammy camish..acu 2 zile cautam si eu reteta(ziceai ca faci praji asta)si am zis sa vad cum arata.ti-a iesit ff bine

Offline

 

#2423 2010-01-01 13:24:56

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25
Mesaje: 6315

Re: Retete in imagini - 4

Sachertorte- tort vienez - reteta originala

140 g unt (la temperatura camerei)
110 g zahar pudra
1/2 pastaie vanilie (original)
6 galbenusuri
6 albusuri
130 g ciocolata de menaj
110 zahar
140 g faina cernuta
ca. 200 g dulceata de caise
unt si faina pentru forma
----------------------------------------------------
Untul, zaharul pudra si vanilia se amesteca pana devin o crema. Se adauga galbenusurile unul dupa altul mestecandu-se pana se obtine o masa groasa, spumoasa. Se topeste ciocolata in baie de abur si se amesteca in masa obtinuta din unt, oua, zahar si vanilie. Se bat separat ablusurile cu zaharul farin pana devin o spuma tare care se poate taia cu cutitul. Se adauga spuma la masa de aluat si se cerne incetul cu incetul faina peste, amestecandu-se cu grija. Se imbraca fundul formei cu hartie de copt iar marginile se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade. In primele 10-15 minute de coacere se lasa usa cuptorului usor intredeschisa. Dupa coacere se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ca. 20 minute se intoarce forma si se desprinde hartia si se lasa in continuare sa se raceasca in forma. Dupa racire se taie in trei felii (sa rezulte trei blaturi). Se unge cu dulceata de caise usor incalzita si se pun blaturile unul peste altul. Se unge de jur imprejur cu marmelada.
Glazura:

200 g zahar
125 ml apa
150 g ciocolata
-----------------------
Se fierbe apa impreuna cu zaharul ca. 5 minute si se lasa sa se raceasca. Ciocolata se topeste in baie de aburi si se amesteca cu siropul de zahar. Glazura rezultata, calduta ( nu fierbinte) se unge pe tort si se lasa sa se intareasca. Tortul se serveste cu frisca batuta.

Ultima oara a fost editat de baciu (2010-01-01 13:26:22)


Unde dragoste nu e, nimic nu e.

Offline

 

#2424 2010-01-01 13:53:24

Scarlet_Autumn
Sr. member
Inregistrat: 2009-09-04
Mesaje: 1329

Re: Retete in imagini - 4

Tort cu fructe:

http://img510.imageshack.us/img510/5262/img4448p.jpg http://img510.imageshack.us/img510/img4448p.jpg/1/w640.png

un pachet cu 3 blaturi de tort
2 plicuri crema de prajituri - 1 plic cu aroma de vanilie, celalalt cu cioc. trufe si rom
2 plicuri de zahar vanilat si zahar tos pt creme (eu am respectat ce scria pe spatele plicurilor)
500 ml lapte- pt creme
esenta de vanilie, esenta de rom, un pic de Angelli Cherry si Stalinskaya (pt insiropat blaturile)
frisca la cutie-  500 ml
4 portocale, 3 banane, 3 bucati de kiwi, rodii
o tableta de ciocolata

Se ia un blat, se insiropeaza. Peste el se pune crema de vanilie (nu chiar toata). Apoi un strat de fructe taiate bucati.Al doilea strat se insiropeaza, se adauga crema de ciocolata(din care se pastreaza iar ceva) , apoi alt strat de fructe. Al treilea strat, insiropat + amestec din ce a ramas din cele 2 creme+un strat de fructe si tableta de ciocolata (in  loc de gelatina). Se acopera cu frisca si eu am pus rodii pe deasupra.


Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

Offline

 

#2425 2010-01-01 14:41:15

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15
Mesaje: 36351

Re: Retete in imagini - 4

iammy scarlet

Offline

 

#2426 2010-01-01 17:01:39

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11
Mesaje: 4931

Re: Retete in imagini - 4

tortul diplomat..... drool

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/18883_img_2788.jpg

Ultima oara a fost editat de camyelenbebe (2010-01-01 17:02:30)


Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

Offline

 

#2427 2010-01-01 17:06:48

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 4

ce torturi apetisante! drool

Offline

 

#2428 2010-01-01 17:14:56

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15
Mesaje: 36351

Re: Retete in imagini - 4

arata bine cameye.ce fructe sunt bobitele alea mici si rosii?

Offline

 

#2429 2010-01-01 17:17:38

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 28737

Re: Retete in imagini - 4

super arata camy  applause
dupa ce reteta l-ai facut?

Offline

 

#2430 2010-01-01 17:56:22

liliana83
Hero member
Inregistrat: 2008-04-17
Mesaje: 2785

Re: Retete in imagini - 4

am si eu un tort si o reteta care nu stiu dak se aseamana cu a fetelor;o s-o pun,dar sa vad dak pot pune poza


Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010
Mara,a doua minune,23.07.2012
Iti multumim,Doamne!

Offline

 

#2431 2010-01-01 18:05:40

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11
Mesaje: 2611

Re: Retete in imagini - 4

Vai Scarlet, tortul tau e maxim rotfl2 fratioru meu, de doar 7 ani cand a vazut jeleu ala de cola a zis ca e 'foarte tare' lol

Offline

 

#2432 2010-01-01 18:42:25

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini - 4

Masa noastra de revelion

http://i49.tinypic.com/2us91g3.jpg

Rulada de porc.

O bucata pulpa de porc fara os
2 cuburi de unt
jumatate ceapa taiata marunt
2 linguri de mustar
1 mana de patrunjel
4 felii mari de sunca presata
o bucatica branza Graviera Kritis
4-5 cartofi
supa de pui ( un cub knorr il dizolvati intr-o olicica mica, cu apa.)
un pahar vin alb
sare piper

Pulpa se desface astfel incat sa o puteti umple si rula. Se bate putin cu ciocanul de carne.
Intr-o tigaie se pune untul si ceapa. Cand se inmoaie putin ceapa, adaugam sunca presata, taiata cubulete.
Lasam putin pe fos sa se rumeneasca si apoi dam tigaia la o parte, adaugam mustarul si patrunjelul taiat marunt.
Amestecam.
Intindem pe toata suprafata pulpei, acest amestec, apoi asezam branza taiata bastonase.
Rulam si infasuram cu sfoara.
In tava aragazului ( cea adanca ) punem supa, apoi punem ruloul si cartofii taiati cuburisi vinul.
Presaram sare peste cartofi si bagam la cuptor, la aer, la 190 de grade pt aprox 2 ore.
Din cand in cand, stropim ruloul cu sosul din tava si il intoarcem. La fel facem si cu cartofii.

http://i47.tinypic.com/fbw1np.jpg

http://i45.tinypic.com/sgisnb.jpg

Sos de ceapa.

2 cepe
un cub de unt
sare
piper
nucsoara
2 linguri de faina
un pahar de lapte
2 linguri de smatana lichida

Cepele se feliaza subtire si se pun la fiert pana se inmoaie. Le-am lasat mai mult de jumatate de ora...
Intr-o tigaie se pune untul sa se topeasca, se adauga cele 2 linguri de faina si laptele cald.
Se amesteca, se adauga sare, piper, nucsoara si smantana lichida.
Se adauga si ceapa ( pe care am strecurat-o ) si toate se baga in blender.
Se serveste rece.

http://i47.tinypic.com/23sdks0.jpg

Scoici in sos picant

1 pachet scoici ( 500 de grame )
4-5 rosii potrivite
2 ardei iuti ( mici, da? lol )
250 de grame branza feta
sare, piper
oregano

Pentru inceput, punem uleiul in tigaie, impreuna cu ardeiul iute.
Cand se rumenesc putin, punem rosiile ( facute pasta la blender ) si lasam sa fiarba pana se leaga sosul.
Adaugam scoicile, sarea, piperul oregano si lasam pt numai 3 minute, la foc foarte mare.
Inchidem aragazul si adaugam branza feta ( pe care o sfaraman cu mainile )
Pofta buna!

Atentie la timpul de gatire a scoicilor. Cu cat le gatiti mai mult, cu atat se intaresc.

http://i50.tinypic.com/30n7lw0.jpg

Observatii!

Puneti f putina sare deoarece branza feta este sarata.
Ardeii se scot din sos odata ce acesta este gata.

Sarmale

http://i49.tinypic.com/27y22xf.jpg

Kourabiedes


500 de grame de unt nesarat
1 praf de vanilie ( nu zahar vanilat )
1 galbenus de ou
1 lingurita de praf de copt
jumatate de pahar coniac
jumatate de cana cu zahar pudra
250 de grame migdale
850 de grame faina

si muuult zahar pudra pt ornat.

Batem untul cu mixerul pt jumatate de ora, adaugam jumatatea de cana cu zahar pudra, coniacul, galbenusul de ou, vanilia, faina, praful de copt si migdalele ( maruntite la blender ) si amestecam.

In tava pt copt, punem hartie de copt si din compozitia obtinuta formam bilute mici ( ceva mai mici decat nucile )
le dam la cuptor, la 180 de grade, pt aprox 35 de minute.
Le scoatem, le lasam 10 minute sa se raceasca si le tavalim prin zahar pudra.
Le asezam pe un platou si presaram iar zahar pudra.

Sunt foarte fragede si bune.

http://i47.tinypic.com/2nqthd3.jpg

Pandispan

http://i48.tinypic.com/2hec4jt.jpg

Si pt mai tarziu mai am un pandispan cu cocos si cateva bombonele umplute cu crema de Cointreau.

Pe astea nu am mai apucat sa le pozez.
Si scuzati dar nu am avut timp sa aranjez masa asa cum fac de obicei big_smile


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului

© Copyright 2002–2024 forummamici.ro
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.