Retete in imagini - 5-59
- majestik
- Addicted member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2008-08-10
- Mesaje: 13242
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 5
Saru' mana fetelor!!
Bomboanele le-am pus la frigider si dupa cateva ore la rece sunt si mai bune!!
Pt azi am facut risotto cu creveti si branza pecorino
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- majestik
- Addicted member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2008-08-10
- Mesaje: 13242
- Scarlet_Autumn
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-09-04
- Mesaje: 1329
Re: Retete in imagini - 5
love_t a scris:Saru' mana fetelor!!
Bomboanele le-am pus la frigider si dupa cateva ore la rece sunt si mai bune!!
Pt azi am facut risotto cu creveti si branza pecorino
http://i43.tinypic.com/wk1i14.jpg
love, pui te rog şi reţeta? şi br?nză Pecorino sigur nu găsesc ?n oraşul meu... ce aş putea pune ?n schimb? mulţumesc!
Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
- Mesaje: 55441
Re: Retete in imagini - 5
Scarlet, cotrobaie pe la Real
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 5
Scarlet_Autumn a scris:love_t a scris:Saru' mana fetelor!!
Bomboanele le-am pus la frigider si dupa cateva ore la rece sunt si mai bune!!
Pt azi am facut risotto cu creveti si branza pecorino
http://i43.tinypic.com/wk1i14.jpg
love, pui te rog şi reţeta? şi br?nză Pecorino sigur nu găsesc ?n oraşul meu... ce aş putea pune ?n schimb? mulţumesc!
Am salvat reteta de data trecuta, cand am facut cu pui, dar schimbi puiul cu crevetii
Jumatate de piept de pui ( daca e mare, daca e mic, puneti unul intreg ) 200 grame de orez pt rizotto sau din acesta
2 cuburi knorr de gaina Aprox. un litru de apa o lingurita de curry 3 lingurite de paprika Jumatate de ceapa ( de la o ceapa mare ) 1 catel mare de usturoi 4-5 linguri de ulei de masline si un cubulet de unt ( optional ) mai mult de jumatate de pahar de vin rosu sau rose pecorino sau parmezan ras ( optional )
Taiem pieptul in cubulete si il punem in tigaie sa se rumeneasca
Dupa ce s-a rumenit putin, punem o lingurita de paprika ( ce e pe fundul tigaii este paprika, nu va speriati :laugh: )
Cand este gata, il scoateti pe o farfurie, dara veti grija sa il scoateti fara ulei.
Spalati tigaia si puneti ulei si un cubulet de unt
Adaugati ceapa taiata marunt
Adaugati orezul si usturoil pisat ( daca vi se pare ca nu este "umed" tot orezul, mai puneti un pic de ulei. Dar eu zic ca este suficient )
Trebuie sa stati langa el pana se rumeneste si sa amestecati continuu
Cand s-a rumenit, adaugati vinul amestecat cu paprika si curry
Amestecati si puneti bucatelele de pui
Ei... si acum incepe distractia. Intr-o cana sau oala de inox, puneti cuburile de knorr si adaugati 1 litru de apa fierbinte.
Adaugati o cantitate suficienta peste orez ( cam o cana mare de ceai ) astfel incat sa acopere putin orezul.
Amestecati pana se absoarbe supa si apoi turnati iar.
Si tot asa, pana terminati supa. Gustati din mancare, sa vedeti daca orezul este bine fiert, daca nu... mai adaugati apa. Cand e fiert trebuie sa aibe un aspect cremos.
Rezultatul final este acesta:
Cu sau fara parmezan este nemaipomenit. Pofta buna!
NOTA: Sa va fie mai usor, amestecati vinul cu paprika si curry inca de la inceput, si preparati si supa. Este o mancare langa care trebuie sa stati tot timpul sa sa amestecati aproape continuu. Se lipeste foarte usor de tigaie, asa ca trebuie sa aveti timp sa stai langa ea. Daca nu gasiti orezul din poza, puteti sa folositi si orezul special pt rizotto. Sigur gasiti de la Uncle Bens, dar este un pic mai scump.
Daca nu gasesti branza pecorino, pune parmezan sau poti sa nu pui deloc. Eu mananc fara branza
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- heart_beat
- Insomniac member
- De la: ♫
- Inregistrat: 2009-12-18
- Mesaje: 7463
Re: Retete in imagini - 5
salivez
- Scarlet_Autumn
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-09-04
- Mesaje: 1329
Re: Retete in imagini - 5
Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
- Mesaje: 13426
Re: Retete in imagini - 5
BabyLove a scris:MissO girl a scris:BabyLove a scris:Da'mi si mie reteta de la trufe te rog
eu? eu nu facut trufe
Ma refer la cele din ultima poza miss,ce o fi ele
aici e secretul
le: am uitat sa pun linkul http://farm4.static.flickr.com/3539/338 … 6ab055.jpg
Ultima oara a fost editat de MissO girl (2010-04-09 08:55:17)
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 5
Scarlet, pt 2 portii, pui 300 de grame de creveti decorticati.
Anatoli inseamna estic sau ceva care se inalta.
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- Miss_B
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-11-07
- Mesaje: 5252
Re: Retete in imagini - 5
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
- Mesaje: 137398
Re: Retete in imagini - 5
risotto cu creveti de mult n-am mai facut
- Darcy
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-07-11
- Mesaje: 1396
Re: Retete in imagini - 5
ce fel de icre sunt acelea?
Cap patrat cu minte-n colturi
- kreed
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-05-13
- Mesaje: 1040
Re: Retete in imagini - 5
camysh, o sa fac tortul tau-felii de lapte weekendul asta! arata superb....si cred ca este si delicios!
- alexia
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-01-14
- Mesaje: 14580
Re: Retete in imagini - 5
Am descoperit si eu acum Souffle au Chocolate-ul lui love_t, abia astept sa-l fac (doar ca eu ?l adaptez la versiunea Montignac - fructoza ?n loc de zahar).
Pentru fetele care nu vor sa se ?ngrase si vor sa man?nce ceva dulce, am o reteta de tort si una de cozonac monti. Here we go:
Cozonac Montignac:
Ingrediente aluat: - 500 g faina (350 g faina integrala de gr?u, 100 g t?r?te de gr?u, 50g faina de gluten) - 200 ml lapte - 2 galbenusuri + un ou ?ntreg - 100 g unt + 50 ml ulei - 200 g fructoza - 50 g drojdie proaspata sau 2 plicuri drojdie uscata (amestecata cu fainurile) - esenta vanilie, esenta rom, esenta migdale, coaja de lam?ie si de portocala
Au iesit doi cozonaci.
Pentru umplutura cu nuca : se bat spuma 2 albusuri, se adauga 100 g fructoza si 1 lingurita esenta rom si se bate din nou p?na se ?ntareste la loc; se adauga 200 g nuci macinate, 2 linguri cacao, coaja rasa de lam?ie si portocala si se amesteca . Se pun mici gramajioare pe aluat care se ?ntind uniform pe toata foaia.
Preparare: ?n laptele ?ncalzit se pune fructoza si se amesteca p?na se topeste. Se adauga esentele si coaja rasa de lam?ie si portocala. Se lasa sa se racoreasca un pic, iar la urma se adauga drojdia de bere (in cazul celei proaspete). Se bat ouale cu mixerul si se presara cu un praf de sare. Untul si uleiul amestecate se ?ncalzesc p?na se topeste untul. ?n masina de facut p?ine (sau ?n robot, sau ?n lighean ) se pun laptele, ouale si faina. ?n timp ce ingredientele sunt amestecate se toarna putin c?te putin untul si uleiul. Se fram?nta bine p?na c?nd se absoarbe complet toata grasimea. C?nd fram?ntatul s-a terminat se scoate aluatul si se pune ?ntr-un vas la crescut (la cald) pentru 1 ora. Dupa ce a fost umplut se mai lasa la crescut ?n formele unse cu unt (sau cu h?rtie de copt) 30-40 minute. Se unge cu ou ?nainte de a-l pune la copt. Se coace (cuptor pre?ncalzit) la 350 F sau 175C pentru aprox. 40-45 minute. Se lasa 10 minute ?n forma si apoi se scot.
TORT de Ciocolata AMARA - MONTI
Ingrediente blat:
140 gr. ciocolata amaruie 75% sau 85% cacao 140 gr. unt 1 lingurita esenta rom 5 galbenusuri frecate cu 1 lingura fructoza 3 albusuri batute bat cu 2 linguri fructoza 100 g nuci macinate
Crema :
250 ml. sm?nt?na dulce 150 g ciocolata 75 sau 85% cacao 1 lingura ness (pudra, nu deja preparat)
Mod preparare:
Mixam galbenusurile cu fructoza. Topim untul + cioco la bain marin, lasam la racit. Albusurile le batem cu fructoza. Turnam peste galbenusuri untul+cioco topite si nucile. Adaugam si albusurile spuma si mixam la viteza mica. Punem si esenta de rom. Turnam ?n tava de 22 cm tapetata cu h?rtie de copt si unsa cu unt. Coacem 30 minute la foc mediu. (170?C) Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit. La bain-marie ?ncalzim sm?nt?na + cioco + ness, amestecam p?na se omogenizeaza si lasam la racit. E mai bine sa se faca prima crema si apoi blatul. C?nd s-a racit si s-a ?ngrosat putin se toarna peste blat, se niveleaza si sa da la frigider. Eu am ornat cu frisca din sm?nt?na dulce.
Suprafata este tare, nu moale, cum ati avea tendinta sa credeti
Ultima oara a fost editat de alexia (2010-04-09 10:09:36)
- Miss_B
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-11-07
- Mesaje: 5252
Re: Retete in imagini - 5
Darcy a scris:ce fel de icre sunt acelea?
negre
- whitneyfree
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-09
- Mesaje: 445
Re: Retete in imagini - 5
am incercat si eu reteta de sufle ( sau souffle , cum s-o scrie ) pusa de love , doar ca mi s-a parut un pic cam dulce ( poate am folosit eu ciocolata prea dulce ) si ma gandeam daca nu ii mai pun deloc zahar , are ceva ? si mai vreau sa stiu ceva , e prima data cand am facut asa ceva , e normal sa se desumfle sau tre sa stea asa pana bag lingura-n el ? multumesc ma tot tin sa pun si eu poze cu ce am mai facut dar m-am superlenevit
To see the world in a grain of sand, And heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|