Retete in imagini - 5-59


#1103 2010-04-07 16:46:03

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10
Mesaje: 13242

Re: Retete in imagini - 5

Love, foarte delicioase brigadeiro!drool


hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

Offline

 



#1104 2010-04-07 18:04:50

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini - 5

Saru' mana fetelor!!

Bomboanele le-am pus la frigider si dupa cateva ore la rece sunt si mai bune!!

Pt azi am facut risotto cu creveti si branza pecorino

http://i43.tinypic.com/wk1i14.jpg


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#1105 2010-04-07 18:12:45

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10
Mesaje: 13242

Re: Retete in imagini - 5

offtopic
ti-am dat click, si ti-am gasit  1 specialist in selectare si uscare chicot


hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

Offline

 

#1106 2010-04-07 18:29:42

Scarlet_Autumn
Sr. member
Inregistrat: 2009-09-04
Mesaje: 1329

Re: Retete in imagini - 5

love_t a scris:

Saru' mana fetelor!!

Bomboanele le-am pus la frigider si dupa cateva ore la rece sunt si mai bune!!

Pt azi am facut risotto cu creveti si branza pecorino

http://i43.tinypic.com/wk1i14.jpg

love, pui te rog şi reţeta? şi br?nză Pecorino sigur nu găsesc ?n oraşul meu... ce aş putea pune ?n schimb?
mulţumesc!  buga


Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

Offline

 

#1107 2010-04-07 18:32:32

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07
Mesaje: 55441

Re: Retete in imagini - 5

Scarlet, cotrobaie pe la Real wink


"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

Offline

 

#1108 2010-04-07 19:05:38

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini - 5

Scarlet_Autumn a scris:

love_t a scris:

Saru' mana fetelor!!

Bomboanele le-am pus la frigider si dupa cateva ore la rece sunt si mai bune!!

Pt azi am facut risotto cu creveti si branza pecorino

http://i43.tinypic.com/wk1i14.jpg

love, pui te rog şi reţeta? şi br?nză Pecorino sigur nu găsesc ?n oraşul meu... ce aş putea pune ?n schimb?
mulţumesc!  buga

Am salvat reteta de data trecuta, cand am facut cu pui, dar schimbi puiul cu crevetii


Jumatate de piept de pui ( daca e mare, daca e mic, puneti unul intreg )
200 grame de orez pt rizotto sau din acesta
http://i44.tinypic.com/6pxh54.jpg

2 cuburi knorr de gaina
Aprox. un litru de apa
o lingurita de curry
3 lingurite de paprika
Jumatate de ceapa ( de la o ceapa mare )
1 catel mare de usturoi
4-5 linguri de ulei de masline si un cubulet de unt ( optional )
mai mult de jumatate de pahar de vin rosu sau rose
pecorino sau parmezan ras ( optional )

Taiem pieptul in cubulete si il punem in tigaie sa se rumeneasca
http://i40.tinypic.com/fkr337.jpg

Dupa ce s-a rumenit putin, punem o lingurita de paprika ( ce e pe fundul tigaii este paprika, nu va speriati  :laugh: )
http://i43.tinypic.com/2dr75g8.jpg

Cand este gata, il scoateti pe o farfurie, dara veti grija sa il scoateti fara ulei.
http://i41.tinypic.com/vfiag2.jpg

Spalati tigaia si puneti ulei si un cubulet de unt
http://i39.tinypic.com/2nhjlo1.jpg

Adaugati ceapa taiata marunt
http://i39.tinypic.com/qxp734.jpg

http://i42.tinypic.com/2hyxcur.jpg

Adaugati orezul si usturoil pisat ( daca vi se pare ca nu este "umed" tot orezul, mai puneti un pic de ulei. Dar eu zic ca este suficient )
http://i40.tinypic.com/2j5axk6.jpg

Trebuie sa stati langa el pana se rumeneste si sa amestecati continuu
http://i40.tinypic.com/2d7snc3.jpg

Cand s-a rumenit, adaugati vinul amestecat cu paprika si curry
http://i43.tinypic.com/2mpzkmx.jpg

http://i40.tinypic.com/eh0s2s.jpg

Amestecati si puneti bucatelele de pui
http://i40.tinypic.com/f9ysk.jpg

Ei... si acum incepe distractia. Intr-o cana sau oala de inox, puneti cuburile de knorr si adaugati 1 litru de apa fierbinte.
http://i41.tinypic.com/2rrtn61.jpg

Adaugati o cantitate suficienta peste orez ( cam o cana mare de ceai )
astfel incat sa acopere putin orezul.
http://i39.tinypic.com/osxr0n.jpg

Amestecati pana se absoarbe supa si apoi turnati iar.
http://i42.tinypic.com/11lly0p.jpg

http://i43.tinypic.com/24c5e35.jpg

Si tot asa, pana terminati supa. Gustati din mancare, sa vedeti daca orezul este bine fiert, daca nu... mai adaugati apa.
Cand e fiert trebuie sa aibe un aspect cremos.

http://i41.tinypic.com/10houwl.jpg

Rezultatul final este acesta:
http://i40.tinypic.com/vr7qlf.jpg

http://i39.tinypic.com/1zno1vq.jpg

Cu sau fara parmezan este nemaipomenit.
Pofta buna!

NOTA:
Sa va fie mai usor, amestecati vinul cu paprika si curry inca de la inceput, si preparati si supa.
Este o mancare langa care trebuie sa stati tot timpul sa sa amestecati aproape continuu. Se lipeste foarte usor de tigaie, asa ca trebuie sa aveti timp sa stai langa ea.
Daca nu gasiti orezul din poza, puteti sa folositi si orezul special pt rizotto.
Sigur gasiti de la Uncle Bens, dar este un pic mai scump.

Daca nu gasesti branza pecorino, pune parmezan sau poti sa nu pui deloc. Eu mananc fara branza big_smile


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#1109 2010-04-07 19:20:34

heart_beat
Insomniac member
De la: ♫
Inregistrat: 2009-12-18
Mesaje: 7463

Re: Retete in imagini - 5

salivez big_smile

Offline

 

#1110 2010-04-07 19:25:18

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15
Mesaje: 36351

Re: Retete in imagini - 5

ce dea bunatati!!!!!!1

Offline

 

#1111 2010-04-07 19:38:58

Scarlet_Autumn
Sr. member
Inregistrat: 2009-09-04
Mesaje: 1329

Re: Retete in imagini - 5

Gata, reţetă salvată.
Te-aş mai ?ntreba 2 lucruri.
1. cam ce cantitate de creveţi să cumpăr pt c?t ai scris mai jos?
2.  offtopic  anatoli ?nseamnă ceva ?n greacă?
Thanks again  big_smile   bis


Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

Offline

 

#1112 2010-04-07 20:02:58

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27
Mesaje: 13426

Re: Retete in imagini - 5

BabyLove a scris:

MissO girl a scris:

BabyLove a scris:

Da'mi si mie reteta de la trufe te rog drool

va

eu? eu nu facut trufe

Ma refer la cele din ultima poza miss,ce o fi ele  chicot

aici e secretul wink  chicot

le: roll am uitat sa pun linkul http://farm4.static.flickr.com/3539/338 … 6ab055.jpg

Ultima oara a fost editat de MissO girl (2010-04-09 08:55:17)

Offline

 

#1113 2010-04-07 20:03:35

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini - 5

Scarlet, pt 2 portii, pui 300 de grame de creveti decorticati.

Anatoli inseamna estic sau ceva care se inalta.


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#1114 2010-04-08 15:24:31

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07
Mesaje: 5252

Re: Retete in imagini - 5

Papica de azi chicot
pate de casa din ficatei de pui:
http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/29033_pate.jpg
..icre...
http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/29033_icre.jpg
si desert:capsuni cu frisca...
http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/29033_frisca_cu_capsuni.jpg

Offline

 

#1115 2010-04-08 16:35:33

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 5

vai de mine love_t! drool drool o sa ma ai pe constiinta!

Offline

 

#1116 2010-04-09 06:32:10

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Retete in imagini - 5

risotto cu creveti  hjarta de mult n-am mai facut

Offline

 

#1117 2010-04-09 06:45:13

Darcy
Sr. member
Inregistrat: 2008-07-11
Mesaje: 1396

Re: Retete in imagini - 5

take.me4granted a scris:

Papica de azi chicot
pate de casa din ficatei de pui:
http://forummamici.ro/comunitate/upload … 3_pate.jpg
..icre...
http://forummamici.ro/comunitate/upload … 3_icre.jpg
si desert:capsuni cu frisca...
http://forummamici.ro/comunitate/upload … apsuni.jpg

ce fel de icre sunt acelea?


Cap patrat cu minte-n colturi

Offline

 

#1118 2010-04-09 08:59:53

kreed
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-13
Mesaje: 1040

Re: Retete in imagini - 5

camysh, o sa fac tortul tau-felii de lapte weekendul asta! arata superb....si cred ca este si delicios! smile

Offline

 

#1119 2010-04-09 10:04:34

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14
Mesaje: 14580

Re: Retete in imagini - 5

Am descoperit si eu acum Souffle au Chocolate-ul lui love_t, abia astept sa-l fac (doar ca eu ?l adaptez la versiunea Montignac - fructoza ?n loc de zahar).

Pentru fetele care nu vor sa se ?ngrase si vor sa man?nce ceva dulce, am o reteta de tort si una de cozonac monti.
Here we go:

Cozonac Montignac:

Ingrediente aluat:
- 500 g faina (350 g faina integrala de gr?u, 100 g t?r?te de gr?u, 50g faina de gluten)
- 200 ml lapte
- 2 galbenusuri + un ou ?ntreg
- 100 g unt + 50 ml ulei
- 200 g fructoza
- 50 g drojdie proaspata sau 2 plicuri drojdie uscata (amestecata cu fainurile)
- esenta vanilie, esenta rom, esenta migdale, coaja de lam?ie si de portocala

Au iesit doi cozonaci.

Pentru umplutura cu nuca : se bat spuma 2 albusuri, se adauga 100 g fructoza si 1 lingurita esenta rom si se bate din nou p?na se ?ntareste la loc; se adauga 200 g nuci macinate, 2 linguri cacao, coaja rasa de lam?ie si portocala si se amesteca . Se pun mici gramajioare pe aluat care se ?ntind uniform pe toata foaia.

Preparare:
?n laptele ?ncalzit se pune fructoza si se amesteca p?na se topeste. Se adauga esentele si coaja rasa de lam?ie si portocala. Se lasa sa se racoreasca un pic, iar la urma se adauga drojdia de bere (in cazul celei proaspete).
Se bat ouale cu mixerul si se presara cu un praf de sare.
Untul si uleiul amestecate se ?ncalzesc p?na se topeste untul.
?n masina de facut p?ine (sau ?n robot, sau ?n lighean big_smile ) se pun laptele, ouale si faina. ?n timp ce ingredientele sunt amestecate se toarna putin c?te putin untul si uleiul. Se fram?nta bine p?na c?nd se absoarbe complet toata grasimea.
C?nd fram?ntatul s-a terminat se scoate aluatul si se pune ?ntr-un vas la crescut (la cald) pentru 1 ora. Dupa ce a fost umplut se mai lasa la crescut ?n formele unse cu unt (sau cu h?rtie de copt) 30-40 minute. Se unge cu ou ?nainte de a-l pune la copt. Se coace (cuptor pre?ncalzit) la 350 F sau 175C pentru aprox. 40-45 minute. Se lasa 10 minute ?n forma si apoi se scot.
http://i16.servimg.com/u/f16/11/16/61/08/p1020511.jpg

http://i16.servimg.com/u/f16/11/16/61/08/p1020512.jpg

TORT de Ciocolata AMARA - MONTI

Ingrediente blat:

140 gr. ciocolata amaruie 75% sau 85% cacao
140 gr. unt
1 lingurita esenta rom
5 galbenusuri frecate cu 1 lingura fructoza
3 albusuri batute bat cu 2 linguri fructoza
100 g nuci macinate

Crema :

250 ml. sm?nt?na dulce
150 g ciocolata 75 sau 85% cacao
1 lingura ness (pudra, nu deja preparat)

Mod preparare:

Mixam galbenusurile cu fructoza. Topim untul + cioco la bain marin, lasam la racit. Albusurile le batem cu fructoza. Turnam peste galbenusuri untul+cioco topite si nucile. Adaugam si albusurile spuma si mixam la viteza mica. Punem si esenta de rom.
Turnam ?n tava de 22 cm tapetata cu h?rtie de copt si unsa cu unt. Coacem 30 minute la foc mediu. (170?C) Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
La bain-marie ?ncalzim sm?nt?na + cioco + ness, amestecam p?na se omogenizeaza si lasam la racit. E mai bine sa se faca prima crema si apoi blatul.
C?nd s-a racit si s-a ?ngrosat putin se toarna peste blat, se niveleaza si sa da la frigider.
Eu am ornat cu frisca din sm?nt?na dulce.

http://i66.servimg.com/u/f66/11/16/61/08/p1010810.jpg

Suprafata este tare, nu moale, cum ati avea tendinta sa credeti tongue

Ultima oara a fost editat de alexia (2010-04-09 10:09:36)

Offline

 

#1120 2010-04-09 10:21:57

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07
Mesaje: 5252

Re: Retete in imagini - 5

Darcy a scris:

take.me4granted a scris:

Papica de azi chicot
pate de casa din ficatei de pui:
http://forummamici.ro/comunitate/upload … 3_pate.jpg
..icre...
http://forummamici.ro/comunitate/upload … 3_icre.jpg
si desert:capsuni cu frisca...
http://forummamici.ro/comunitate/upload … apsuni.jpg

ce fel de icre sunt acelea?

negre

Offline

 

#1121 2010-04-09 13:10:36

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09
Mesaje: 445

Re: Retete in imagini - 5

am incercat si eu reteta de sufle ( sau souffle , cum s-o scrie ) pusa de love , doar ca mi s-a parut un pic cam dulce ( poate am folosit eu ciocolata prea dulce ) si ma gandeam daca nu ii mai pun deloc zahar , are ceva ? si mai vreau sa stiu ceva , e prima data cand am facut asa ceva , e normal sa se desumfle sau tre sa stea asa pana bag lingura-n el ?
multumesc smile
ma tot tin sa pun si eu poze cu ce am mai facut dar m-am superlenevit smile


To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului

© Copyright 2002–2024 forummamici.ro
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.