Terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale


#1 2010-08-10 21:20:28

ramona-maria
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2006-09-20
Mesaje: 386

terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

sunt sigura ca toate am avut de-a face cu "sfaturile babesti" cand e vorba de o afectiune sau alta
eu am gasit ceva interesant despre tuica de pruna ( rachiu ) si m-am gandit ca poate va intereseaza si daca aveti si voi alte asemenea informatii va invit sa le postati aici

TUICA, medicament sau otrava     alcool

Primele bauturi distilate au fost fabricate de eschimosi in urma cu 3000 de ani, prin fermentatia unor alge. Licoarea avea multiple utilizari terapeutice. La noi, traditionala tuicǎ de pruna, de o tarie intre 22-25 grade era odinioara folosita in vindecarile miraculoase ale unor boli de inima, de stomac si biliare.


Combate bolile de inima
Biochimistii americani au dovedit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae, este regasita in tuica de pruna, in cantitati de 8 ori mai mari. Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol pe arteridele capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inima. Este prezenta in alte 120 de medicamente naturiste diferite, cu rol in prevenirea arterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe in SUA, Canada si Marea Britanie (depasesc in medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile). Consumarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inima datorate arterosclerozei. Acest tip de profilaxie are un pret de 14.000 de ori mai mic decat in cazul unei medicatii naturiste cu extract de cactus, ambalat in SUA.

Antianemic
Cercetatorii germani au descoperit ca in extractele distilate de pruna exista 6 tipuri de substante cerute de celulele rosii sanguine, rapid absorbabile in stomac, o data cu vaporii de alcool. Aceste substanţe, prezente din abundentǎ in tuica, pot creste cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen). In plus, ţuica de pruna are un bogat conţinut in fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele rosii. Dar acest lucru nu inseamna nici pe departe ca anemia se previne cu tuica, in lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate de medic. Dimpotriva, un consum zilnic de tarie de pruna poate avea efecte nefaste chiar si pentru un organism sanatos.

Reglarea functiilor hepatice
Tuica de pruna slaba contine o anumita cantitate de vitamine A,B,C,D1 si D2, nedegradate termic si absorbabile intestinal, cu o eficienta crescuta, atunci cand temperatura C). Acesta este un motiv pentru?bauturii este apropiata de cea a sangelui (37,5 care tuica de pruna fiarta, nu foarte fierbinte, este, in ciuda celor crezute, benefica functiilor hepatice, avide in anotimpul rece de vitamine si saruri (sunt exclusi) cei care sufera de afectiuni hepatice cauzate de alcoolism). Se recomanda tuica de pruna slaba in dischinezii biliare, probleme de decongestionare hepatica (disfunctii ale ficatului cauzate de slaba irigare cu sange a acestuia), constipatii cauzate de factori alimentari.
Precautii:
1. Tuica de pruna poate avea efecte magice pentru sanatate numai in conditiile in care este preparata curat.
2. Nu se recomanda ca ?terapia cu tuica? sa devina un obicei. Aceasta ?traditie" se poate usor transforma intr-un viciu extrem de periculos.
3. A mari doza terapeutica de tuica poate conduce la alcoolism. Priviti tuica drept un medicament si aveti fata de ea atitudinea care se impune.

Terapia cu ?suc de pruna?

Mic dejun
Este total exclus a se consuma orice fel de tarie inainte sau dupa micul dejun. Exceptie fac cei care sufera de forme nespecifice de tahicardie (cresterea frecventei batailor inimii) si hipertensiune netratabila, datorita unui stres psihic puternic. Acestora li se indica sa consume 30-40g slanina, urmata de un paharel de maximum 40 ml de tuica fiarta de pruna, ?data peste cap?. Persoanele care lucreaza in conditii de temperaturi scazute li se recomanda 50-60 ml ?pruna? dupa un mic dejun bogat in grasimi.

Dejun
Tuica de pruna slaba (nu alte tarii) este indicata ca aperitiv inainte de servirea mesei. Alcoolul si mai ales, sarurile minerale, favorizeaza absorbtia unor elemente benefice, prezente numai in fructul de pruna, inainte de inceperea dejunului. Din acest motiv, este absolut necesar ca tuica sa fie servita cu 10-15 minute inainte de masa de pranz (care poate contine elemente ce pot bloca absorbtia unor principii active proprii, regasite numai in tuica de pruna.). Cantitatea ideala de tuica servita a aperitiv nu trebuie sa depaseasca 50-60 ml pentru barbati si?22-24 25-35 ml pentru femei. Nu se recomanda servirea de vinuri tari in timpul dejunului si nici dupa dejun.

Cina
Inainte de cina, se poate servi un paharel de tuica de pruna ceva mai tare (30-35), maximum 50 ml pentru barbati si 40 ml pentru femei, bautǎ incet, inainte cu 20-25 minute inainte de masa. Nu este recomandat a se consuma nici un fel de bauturi distilate dupa servirea mesei de seara.

Text: Marius Radu, cercetator Academia Romana


"Oamenii sunt ca vinurile... cu timpul unii devin mai buni, altii se transforma in otet"

Offline

 



#2 2010-08-10 22:01:15

Violete.Purpurii
Diamond member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2010-07-29
Mesaje: 32583

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

eu am aflat de curand ca , catina e ft buna si e de 10 ori mai buna ca lamaia...si un foarte bun oxidant ...tata a inceput sa faca tratament cu ea smile si se simte ft bn

Catina alba ? Planta miraculoasa  ? Catina alba si minunile ei terapeutice
Aceasta planta este cunoscuta pentru efectele ei terapeutice miraculoase inca din antichitate. Catina alba este considerata una dintre plantele cu proprietati nutrive de exceptie, facand-o sa fie considerata miraculoasa. In China de exemplu, medicina traditionala o recomanda in tratamentul bolilor digestive. Pe continentul european, exista insemnari privind importanta catinei ramase de la Dioscorid si Teophast. In prezent, de la catina se obtin urmatoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze si chiar scoarta, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urma este si cel mai valoros din punct de vedere medical.
Toata planta este medicinala insa partea cu cele mai multe substante active este fructul. Siropul de catina obtinut din fructe prin presare la rece are aceleasi efecte ca si fructele proaspete, deorece acest sirop pastreaza nealterate si fara sa se piarda toate substantele active terapeutice. Pulpa din fruct se ridica in strat la suprafata siropului, iar deasupra ei se gaseste o pelicula de ulei, care da siropului calitate terapeutica dar il si protejeaza. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat măcesul si de 10 ori mai mult dec?t citricele.
Siropul de catina obtinut prin presare la rece, se consuma diluat cu apa minerala sau cu alte lichide, ratia indicata pentru o zi fiind de 3-4 linguri. In cazul eforturilor fizice prelungite sau in cazul eforturilor intelectuale deosebite, portia zilnica se poate dubla. Conform doamnei biolog Maria Pop, acest sirop nu se administreaza seara, intrucat poate tulbura somnul datorita energizarii produse: ?Catina alba este cea mai dotata planta medicinala! Fructele ei ar trebui tratate nu ca simplu aliment, ci ca medicamente naturale de exceptie, adevarate produse farmaceutice oferite de natura gata preparate prin cea mai curata biosinteza. Asociind fructele de catină cu o nutritie adecvata, putem realiza un tratament eficient, preventiv si curativ. Catina este un biotrofic si un biostimulator de exceptie, un regenerator si un energizant dintre cele mai puternice, calitati datorate existentei in cantitati apreciabile a serotoninei. Serotonina este cel mai important factor antistres continut in fructele de catina. Este un hormon cerebral cu rol vasodilatator, dar şi constrictor, precursor al melatoninei, implicat in sinteza proteinelor si in reglarea nivelului glucozei; este un antioxidant eficace, evita formarea radicalilor liberi, este un bun imunomodulator, stimuland raspunsul imun al in apararea antibacteriana. Serotonina controleaza starea de veghe-somn, raspunsul la lumina-intuneric si procesul de mictiune nocturna?.
In cazul in care aveti acces la fructele de catina alba va indicam cum puteti sa va preparati singuri:
- Siropul de catina: Se selectioneaza fructelor cu culoarea cea mai portocalie, acestea fiind cele mai bogate ?n vitamine. Este indicat ca siropul sa se prelucreze in ziua recoltarii fructelor. Fructele se spala, apoi se preseaza. Siropul obtinut se introduce intr-un agitator din inox, unde se adauga zahar sau miere de albine. Compozitia se agita foarte bine pe parcursul mai multor ore, chiar si pana la 10 ore, dupa care siropul se poate pune in sticle inchise emetic.
- O bautura placuta si racoritoare se obtine din 750 g fructe de catina, care se fierb in 6 l de apa si 1 kg de zahar. Dupa racire, se toarna in sticle si se pastreaza la loc racoros.
- Vinul din fructe de catina: Se pun intr un vas de sticla 1 kg fructe zdrobite, peste care se toarna 5 l de apa fiarta si racita si 1,5 kg zahar. Pentru grabirea fermentarii, se recomanda sa se adauge si putina drojdie de vin. Se lasa 15 20 de zile, apoi se decanteaza in sticle, timp in care uleiul portocaliu apare suprafata vinului.
- Ceaiul de catina: se prepara din 1-2 lingurite de fructe de catina, zdrobite oparite cu 250 ml de apa clocotita, lasandu-se la infuzat timp de 30 minute. SE beau 2-3 cani pe zi.Este un ceai vitaminizant de exceptie.
?Fructele de catina contin vitamine liposolubile (A, E, F, D) instabile in mediu acid, cat si vitamine hidrosolubile (C, K, P si intreg complexul B) instabile in mediu alcalin. Convietuirea in fruct a acestor doua tipuri de vitamine, la un pH de 2-3, apare ca un paradox. Studiind fenomenul, cercetatorii au descoperit existenta unor membrane unidirectionale care, atat timp cat nu sunt distruse, pot pastra vitaminele. Asa se poate intelege de ce sucurile, gemurile si alte preparate din fructe de catina alba nu sunt atat de bogate in vitamine precum fructul in sine?, spune dl Stefan Manea, de la Hofigal.
Iata pentru ce este mai indicata catina alba si care sunt actiunile ei:
- Catina alba are actiune nutrivia, revitalizanta si de refacere pentru piele, are un continut bogat in componente nutritive esentiale pentru sanatatea pielii si are ca efect incetinirea procesului de imbatranire.
- Catina alba impiedica imbatranirea. Iata ce spune dna biolog Maria Pop despre utilitatea acestor fructe ?n geriatrie, ?prin conţinutul ?n acizi graşi nesaturaţi cu rol ?n producerea de prostaglandine, ele reglează permeabilitatea membranei celulare ?mpiedic?nd ?mbătr?nirea şi ridarea tenului?.
- Catina alba stimuleaza regenerarea pielii si este foarte eficienta in tratamentul arsurilor, ranilor cu vindecare lenta si ulceratiilor.
- Uleiul de catină alba actioneaza pentru vindecarea unor maladii ale pielii precum eritemele, uscaciunea, mancarimile, eczemele, ajutand in vindecarea unor boli precum psoriazis si Zona Zoster.
- Catina alba este indicata in tratamentul bolilor tubului digestiv, avand  un efect de refacere nu numai a pielii de la exteriorul corpului, cat si pe cea din interior.
- Serotonina din fructele de catina au un important factor antistres si sunt cele mai eficiente antitoxine.
- Boabele de catina contin acea substanta numita serotonina, care este un foarte bun stimulent neurotransmitator, este un tonic cerebral si combate stresul.
- Protejand  pielea si mucoasele de actiunea nociva a unor radiatii, siropul de catina alba amelioreaza efectele nocive ale chimioterapiei in cazul bolnavilor de cancer.
- Uleiul de catina este utilizat in tratamentul unor afectiuni precum: ulcerul gastric si duodenal, alergiile, diarea, urticaria, reumatismul, afectiunile neuroendocrinologice, circulatorii, hepatice.
- Are o actiune reconfortanta, chiar cu efecte usor narcotice.
- De asemenea se mai foloseste in alcoolism, anemii, astenie si stres.
- Cu catina se mai trateaza afectiunile oftalmologice, coronariene, hipertensiunea arteriala si gingivitele.
- Prin prelucrari in laboratoarele farmaceutice din catina se obtin tratamente extraordinare pentru tratarea: depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor si leucemiei.
- Mugurii de catina au efect afrodisiac.
- Catina este si un foarte bun antiinflamator si inhiba pofta de mancare in cazul unor tratamente ale obezitatii.
? Planta asta este o minune lasata de Dumnezeu pe pamant. In aproape 30 de ani de cand mananc zilnic boabe de catina n-am fost niciodata bolnav, iar acum, la cei peste 80 de ani pe care ii am in spate, ma simt la fel ca in tinerete?, este declaratia domnului prof. Victor Cireasa, despre catina alba.Dumitru Raducanu spune ca: ? fructul de catina este o intreaga farmacie intr-un fruct.?
Fructele de catina pot fi consumate ca atare, ca sirop sau ca ceai. Ca si cantitate de consum indicata nu avem o restrictie anume, ci aceasta se consuma atat cat suporta fiecare. Ca si important de retinut este faptul ca tot secretul este sfaramarea intre dinti si mestecarea semintei din fruct, aceasta fiind, de fapt, adevaratul depozit de vitamine. Pentru care eu efect energizant foarte mare si pentru a reusi sa dormiti seara, este bine ca fructele de catina sa se consume numai in prima pare a zile, efectul fructelor de catina fiind unul mai puternic decat cel al cafelei..
Pe timpul iernii, fructele se pastreaza foarte bine in miere de albine, dar se pot depozita si la loc racoros. Se pot consuma si fructe in stare uscata, cumparate de la Plafar sau de la magazinele naturiste.
Iata cum tratati diverse afectiuni cu catina alba:
?  Gripa, guturaiul, sensibilitatea la raceli. Se iau preventiv 4-5 lingurite de sirop de catina pe zi, pe stomacul gol, in cure de trei saptamani minimum. Odata afectiunea declansata, se iau pana la 10-12 lingurite de sirop de catina pe zi, pentru a hrani organismul si a-l ajuta sa se apere eficient.
?  Hepatita, ciroza hepatica ? efecte miraculoase are sucul de catina administrat proaspat, o jumatate de pahar pe zi. In absenta sucului proaspat, un substitut foarte bun este si siropul, din care se ia o lingura de 3-4 ori pe zi, inainte de mesele principale. Tratamentul cu ambele tipuri de preparate de catina se asociaza cu un regim vegetarian strict.
?  Anemia ? se ia pulbere de catina, cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi, in cure de cate o luna.
?  Enterita, colita de putrefactie ? se consuma suc proaspat in amestec cu morcov (combinate in proportiile indicate mai sus), 5-6 doze pe zi. Efecte foarte bune are si pulberea luata pe stomacul gol inainte de masa: 1 lingura rasa de trei ori pe zi, in cure de cate o saptamana.
?  Ateroscleroza, fragilitate vasculara ? pulberea de catina, 1 lingurita administrata de patru ori pe zi pe stomacul gol, ajuta la mentinerea sanatatii, a elasticitatii si a integritatii vaselor de sange. Cele mai spectaculoase efecte se obtin cu un preperat format dintr-o lingurita de pulbere de catina, una de polen si una de miere. Se iau 4 lingurite pe zi din aceasta combinatie. Persoane care aveau de pilda fragilitate capilara pronuntata au eliminat acest neajuns dupa doua luni de tratament cu acest preparat. De asemenea, pacientii care aveau sechele dupa accidente vasculare s-au recuperat foarte rapid cu ajutorul acestui remediu.
?  Adjuvant in bolile grave (cancer, leucemie, scleroza in placi) ? pulberea de catina, luata cate 1/2 ? 1 lingurita inainte de masa, mareste apetitul, puterea de digestie, stimuleaza rezistenta si capacitatea de regenerare a organismului. Mai ales bolnavii care sufera de intoxicatie medicamentoasa, care tin regimuri alimentare restrictive ar trebui sa ia acest preparat.
?  Alcoolism si tabagism ? studii facute in Rusia, tara in care tabagismul si mai ales alcoolismul sunt un adevarat flagel, au pus in evidenta ca tratamentul cu catina face mai usoara dezobisnuirea de aceste droguri si ajuta la indepartarea sechelelor intoxicatiilor cu ele. De pilda, s-a constatat la alcoolicii care au facut tratament cu catina in timpul curei de dezintoxicare ca probleme cum ar fi tremuratul mainilor, nervozitatea, iesirile violente sunt mult estompate fata de cei care nu urmeaza acest tratament. Se tin cure de cate trei luni, timp in care se iau 3-4 lingurite de pulbere de catina pe zi.
?  Adjuvant in bolile psihice ? administrarea regulata a catinei mareste in timp nivelul de serotonina din creier, au concluzionat cercetatorii din Germania si Statele Unite. Serotonina este un neurotransmitator care induce o stare de curaj calm, foarte util celor care se confrunta cu depresii sau stari de teama. Cresterea nivelului serotoninei prin tratamentele cu catina micsoreaza simtitor numarul recidivelor bolilor psihice, dar si al sinuciderilor, al actelor antisociale etc. Se fac cure indelungate (6 luni) cu pulbere de catina: 1 lingurita de patru ori pe zi.
?  Eczeme infectioase ? se zdrobesc fructele proaspete de catina si se aplica direct pe zona afectata, unde se lasa vreme de jumatate de ora. In final se clateste zona tratata si se lasa sa se zvante in aer liber. Pe eczemele uscate se aplica in final si un strat protector de ulei de catina.
?  Revigorarea tenului obosit ? se aplica direct pe piele siropul de catina (al carui mod de obtinere a fost prezentat mai sus) si se lasa vreme de 20 de minute. Se spala apoi pielea cu un tampon de vata inmuiat in infuzie de musetel. Tratamentul se face de 2-3 ori pe saptamana.
? Boli de ochi ? datorita extraordinarei sale bogatii in vitamina A, uleiul de catina este un elixir pentru ochi. El mareste acuitatea vizuala, combate oboseala oculara, incetineste evolutia bolilor de ochi.
?  Potenta, fertilitate la barbati si femei ? uleiul de catina este cea mai bogata substanta naturala in vitamina E din lume. Vitamina E este supranumita si vitamina tineretii si a fertilitatii, tratamente de 2-3 luni cu ea ajutand la relansarea activitatii glandelor sexuale, la redobandirea vigorii si a dinamismului.
?  Regenerarea tesuturilor dupa arsuri, raniri, interventii chirurgicale ? cura interna de o luna cu ulei de catina ajuta la regenerarea rapida a pielii si a mucoaselor, dubland practic viteza de vindecare.
?  Psoriazis, sclerodermie, dermatoze rezistente la tratament ? tratamentul intern de minimum doua luni cu ulei de catina are un efect benefic deosebit asupra pielii. La persoanele sanatoase, cura cu ulei de catina face pielea mai stralucitoare, mai elastica si ii da un aspect tanar. In cazul persoanelor cu boli de piele cronicizate, cura cu ulei de catina grabeste, si in anumite cazuri, deblocheaza procesele de vindecare.
?  Accelerarea proceselor de dezvoltare mentala si fizica la copii ? cinci picaturi de ulei de catina, luate de trei ori pe zi, ajuta la reglarea proceselor de crestere si maturizare a copiilor si pubertinilor.
Cateva utilizari externe ale uleiului de catina
?  Arsuri ? se aplica ulei de catina pe locul afectat, dezinfectat in prealabil.
?  Protectia pielii la frig, vant si radiatiile solare ? se unge pielea cu un strat subtire de ulei de catina inainte de a fi expusa la factorii agresivi de mediu. Aplicat pe piele, uleiul de catina are efecte de filtrare a razelor ultraviolete si a altor tipuri de radiatii cu efecte nocive asupra pielii.
?  Degeraturi (prevenire si tratare) ? se aplica ulei de catina atat cat poate absorbi pielea pe zonele afectate sau care urmeaza sa fie expuse la frig.

Offline

 

#3 2010-08-12 01:17:11

ramona-maria
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2006-09-20
Mesaje: 386

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

Reteta nemuririi a fost descoperita!

Specialisti din intreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare particica a vietii noastre si au ajuns la concluzia ca nu doar "genele bune" ne tin sanatosi pana la 100 de ani, ci si cateva alte mici obiceiuri.

Afla care sunt acestea!

01.

Mananca mai multa coaja de paine!

Ea contine de pana la opt ori mai multa lizina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat miezul.


02.

Fa sport cu greutati!

Universitatea Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta regulat si-au scazut cu opt puncte presiunea diastolica. Indeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct!

03.

Liber la ulei de masline si otet!

Pune in salata sau in mancare oricat vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, imbatranirea prematura, obezitatea si diabetul.


04.

Ia un supliment de magneziu zilnic.

Vei fi cu 40% mai putin predispus la deces produs de orice fel de afectiune fizica.


05.

Bea opt pahare de apa pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda.

Specialistii au descoperit ca "bautorii de apa" sunt cu 55% mai putin predispusi imbolnavirilor de orice natura.


06.

Mananca zilnic un grepfruit rosu si, pe cat de des posibil, fructe de padure.

Aminoacizii si antioxidantii din ele te vor ajuta sa previi cancerul si bolile mentale.

07.

Razi mai mult!

Alege o comedie, in locul unui film de actiune sau horror, deoarece o ora de ras iti relaxeaza corpul si mintea indeajuns incat sa se regenereze dupa atacurile de stres.

08.

Casatoreste-te!

Contrar multora care vad viata de familie un iad, specialistii au demonstrat ca persoanele casatorite au o rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali, decat cei care au ales burlacia! Prin urmare, datorita confortului psihic si protectiei partenerului de viata, casatoritii traiesc mai mult.


09.

Nu mai duce boala pe picioare!

Cei care isi pun sanatatea pe locul doi si nu se menajeaza in perioada cronica a unei raceli sau altei boli sunt de doua ori mai predispusi la atacuri de cord fatale si la complicatii serioase ale afectiunilor. Daca esti racit, ramai in pat!


10.

Savureaza doua cesti de cafea pe zi, daca vrei sa previi cu pana la 55% aparitia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.


11.

Stinge focul din stomac!

Daca suferi des de usturimi in piept, mergi la medic si trateaza-te. Aceste arsuri slabesc puterea inimii, spun specialistii de la International Journal of Cardiology.

12.

Parfumeaza-ti dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn linistit.

Cei care nu se odihnesc corespunzator sunt mult mai predispusi bolilor de inima, mentale si diabet.


13.

Nu sari de trei pahare de alcool pe zi.
Expertii de la Harvard spun ca aceasta este reteta ideala pentru o sanatate curata.


14.

Mananca cinci portii de legume si fructe pe zi.

Sanatatea ta va fi intacta chiar si la varsta de 100 de ani!


15.

Oamenii stresati traiesc cu 20 de ani mai putin decat un om cu o stare psihica normala.

Daca adaugam si fumatul la aceasta formula ne putem explica de ce foarte multi oameni sufera decese premature.


16.

Nu te mai stresa la munca!

70% dintre sinucigasi au ales sa-si ia viata din cauza stresului de la serviciu.

Alege sa fii calm si sa nu iei problemele de lucru acasa. Astfel te vei feri de multe boli mentale.


17.

Fa miscare in aer liber si ia-ti un catel care sa te motiveze!

Vei reduce orice forma de depresie pana la 100%, iar corpul tau se va simti cu 50% mai bine!

18.

Mananca ciocolata neagra, chiar daca esti la regim.

Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea buna este ca patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!


19.

Bea ceai de menta !

Contine antioxidanti puternici care reduc cu 60% inflamatiile organelor si previn aparitia diabetului.


20.

O ora de somn la pranz face minuni pentru trup si suflet.

Efectul lui este imediat, iar remediu pentru boli sau afectiuni mai bun decat somnul nu exista!


21.

Renunta la fumat!

Un pachet de tigari fumat zilnic, timp de 10 ani, iti reduce viata la jumatate!

Corpul tau iti trimite mesaje?


Sanatatea pielii tale, a degetelor, a parului, urechilor sau a gurii iti dau indicii asupra sanatatii nutritionale a corpului tau, in totalitatea. Ti-au aparut pete albe pe unghii? Sau poate ca ai aproape tot timpul mainile si picioarele reci... Toate aceste lucruri minore, pe care este posibil sa le ignori, iti spun de fapt ca din alimentatia ta lipsesc vitamine sau minerale esentiale pentru sanatatea organismului tau.


Doza zilnica recomandata
Doza zilnica recomandata (DZR) reprezinta ghidul impus de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste consumul recomandat de vitamine si minerale la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de suplimente alimentare. DZR ofera o sugestie asupra consumului zilnic de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe.

Ai mai jos cateva semne fizice ale unor deficiente nutritionale:
Par uscat si degradat ? lipsa de acizi grasi esentiali.
Albirea prematura a parului - deficienta de acid pantotenic (B5).
Caderea parului - lipsa acidului folic, a vitaminelor B5, B6 si a aicizilor grasi esentiali. Poate indica prezenta unor tipuri de substante toxice in organism.
Matreata - deficienta de acizi grasi esentiali, antioxidanti (in special seleniul), vitamina B6 si in general deficienta de vitamine din complexul B. Poate indica un nivel scazut al acidului gastric.
Acneea - deficienta de zinc, acizi grasi esentiali sau vitamina A. Nivel scazut de acid la nivelul stomacului si consumul ridicat de grasimi.
Carii dentare - deficienta de vitamina B6 si minerale (in special calciu si bor).
Sangerarea gingiilor - deficienta de vitamina C si bioflavonoide.
Crapaturi in colturile gurii - lipsa elementelor din complexul B sau a riboflavinei.
Limba umflata - lipsa acidului folic, a vitaminei B12, zincului sau fierului.
Limba deschisa la culoare - nivel scazut de fier.
Cearcane - nivel scazut de quercitina sau vitamina C.
Deformarea unghiilor - deficienta de fier.
Inflamarea cuticulelor - deficienta de zinc.
Pielea uscata - deficienta de acizi grasi esentiali, vitamina A sau vitamina E.
Vindecarea lenta a ranilor - deficienta de vitamina A, vitamina C, zinc sau acizi grasi esentiali.
Invinetire rapida - nivel scazut al vitaminelor K, C, E sau bioflavonoidelor.
Maini reci - lipsa acizilor grasi, a vitaminelor E si B12 sau a fierului.

Lista de mai sus are un caracter ?orientativ?. Cand iti ?examinezi? corpul, trebuie sa ai in vedere mostenirea ta genetica si alti factori care tin de sanatate si care pot cauza unele simptome asemanatoare. In general, semnele fizice pot spune destul de superficial care sunt carentele tale nutritionale, dar cel mai important este sa faci o vizita medicului tau inainte de a te repezi la diverse suplimente alimentare. Poti acoperi nevoiele organismului tau printr-o alimentatie adecvata deficientele nutritionale pe care intuiesti ca le ai, dar cand vine vorba de suplimentele de vitamine si minerale, alege intotdeauna sfatul unui medic.


Subject: Alta parere despre sare, zahar si grasimi
Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia , deşi aveau şi ei exploatări. De ce ? Sarea lor era fără iod ! Fără iod in alimentaţie e jale!
?Ca sarea ?n bucate?, spune povestea, ca măsură a iubirii! Mesajul e mai actual ca niciodată ! Şi e singura poveste de acest fel de pe Păm?nt ! Dar l-au modificat !
? Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii !
? Ăsta ? avertisment medical!
Nu Petre Ispirescu! Să luăm cuv?nt cu cuv?nt ! Exces, sare, zahăr? Ce ?nseamnă exces ?
La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală ? ?ntre corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi? ?ntre cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, Cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele !
Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi ? Că nu suntem la fel ! Suntem unici domnilor, cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic ?n felul său !

Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină ! Şi diferă şi RH*-ul -purtătorul de oxigen din sange ! Unii au predominant Cuprul*(-) alţii ?cei mai multi- Fierul (+) ! Sarea! Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură! Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din s?nge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier !!! Hmm ! Intuiţia ?mi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume!

La muncă şi ?napoi?acasă, la televizor?unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!

Dar excesul de alcool,tutun şi medicamente?

Nu e mai periculos?

Ba da!

Dar aduce profituri imense, accize şi taxe!

La nivel mondial! Şi e bine să ai multe legume ?n sistem ! Pentru ca ? legumele ? ?şi plătesc taxele?la zi !

Amintiti-va ! : Ce face medicul prima data in spital ? Schimbă regimul alimentar, fără sare? adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot. Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate! Ar declanşa alergii! Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine? naturala !
Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)* !!! Adică a evoluţiei dvs.! Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, focusarea, vin din zaharurile naturale !

Şi evoluţia dv. Genetică !
Grăsimile ?! Să vedem ce spun studiile!

Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor ?n glandele suprarenale şi ?n ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, ?n urma transformării de către ficat ?n acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului imunitar. ?n trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de s?nge, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497). Asta p?nă c?nd, cei de la OMS, au hotăr?t să schimbe normele! Să le coboare la 200 ! Imediat, au apărut 36 de milioane de ? bolnavi ?, şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, c?ştig, dintr-un foc !??ntre ? ştiinţa ? unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul rom?n a ales Intuiţia !
Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte !

Cum aţi vrea sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii?

Şi cu cojocul de 40 de kilograme?


"Oamenii sunt ca vinurile... cu timpul unii devin mai buni, altii se transforma in otet"

Offline

 

#4 2010-08-18 11:37:15

ramona-maria
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2006-09-20
Mesaje: 386

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

ULEIUL DIN SAMBURI DE STRUGURI

Un "eveniment" in lumea tratamentelor naturale.


Are un nume cu adevarat predestinat ca elixir de sanatate: "vita de vie",
un izvor al vietii. Prima vie a fost cultivata - se pare - acum nu mai putin de 10.000 ani, iar de atunci, din negurile preistoriei si pana acum, oamenii au dezvoltat pana la nivel de arta cultivarea strugurilor si transformarea lor in vin.
Si virtutile terapeutice ale strugurilor sunt cunoscute si practicate de mii de ani. Pana de curand, s-a crezut chiar ca in acest domeniu nu mai pot aparea noutati absolute. Aceasta pana cand atentia cercetatorilor s-a indreptat asupra a ceea ce se arunca din struguri: samburii. Mai intai, acestia au provocat o mica revolutie in industria alimentara, pentru ca apoi sa inceapa o adevarata cariera in domeniul medical. De "vina" este uleiul extras din acesti samburi cu proprietati terapeutice exceptionale.

Un campion al anti-imbatranirii
Desi vita de vie este cultivata de mii de ani, extractia uleiului din seminte este de data recenta, datorita dificultatilor tehnologice de obtinere a lui. Initial, el a fost fabricat doar in Franta si in Italia si a fost utilizat strict in alimentatie. Apoi a fost utilizat extern, in cosmetica, pentru ca este usor resorbit de piele, pe care o inmoaie si o intinde. Abia la urma a fost luat in vizor de catre industria farmaceutica.
Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.
Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, care catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, care ajuta la tinerea sub control a reactiilor alergice.
Cu alte cuvinte, un nou medicament natural s-a nascut de curand. Sa vedem, in cele ce urmeaza, cum trebuie folosit.
Cateva precizari

Cand vorbim despre efecte terapeutice ne raportam la uleiul de struguri obtinut prin presare la rece.
Mai exista un ulei rafinat de samburi de struguri, care se obtine la temperaturi mari, cand sunt distruse, practic, toate substantele active din punct de vedere terapeutic si care, evident, nu este recomandat in vindecare.

Uleiul presat la rece din samburi de struguri il gasim in prezent in marile supermarketuri, in raioanele cu uleiuri de import.

Intern, acest ulei se administreaza in primul rand prin alimentatie, fiind un excelent adaos in salate, in sosuri, in diferitele feluri de mancare, ce nu presupun prepararea la foc. Este absolut necesar sa evitam prajirea sau fierberea acestui ulei, pentru ca incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice.
Doza zilnica de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare, sau in hrana.
Extern este folosit ca solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale.

Uleiul de struguri - o pavaza impotriva bolii
Bolile vasculare
- Folosirea constanta a uleiului de samburi de struguri in salate, care vor fi consumate zilnic, este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita.
Aceasta pentru ca uleiul de struguri contine substante (asa-numitele grasimi nesaturate) care ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii vasculare, precum si substante care impiedica procesele degenerative ale vaselor de sange.

Bolile de inima
Se consuma zilnic doua linguri din acest ulei, care este recomandat in mod special persoanelor care au avut sau au o dieta cu multa carne si preparate din carne, cu prajeli sau alte grasimi "rele", cum ar fi cele din margarina sau din uleiurile rafinate.
Acest ulei previne ischemia cardiaca, precum si tulburari circulatorii cum ar fi hipertensiunea si tensiunea arteriala oscilanta.

Tumorile benigne
Studii de data recenta arata ca anumite substante continute in samburii de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare. Femeile cu asemenea predispozitii ar fi bine sa faca de 4-6 ori pe an cure de cate 28 de zile in care sa consume ulei de samburi de struguri, cate 20-30 de ml zilnic.

Infectiile diverse
Substantele active din acest ulei actioneaza ca stimulent imunitar pe mai multe cai: catalizeaza actiunea vitaminei C in organism, favorizeaza producerea de celule imunocompetente si le activeaza pe cele existente. Mai ales in perioadele reci ale anului, cand sistemul natural de aparare al organismului este cel mai incercat, se recomanda consumarea uleiului de samburi de struguri, minimum 30 de grame zilnic.
Alzheimer
La persoanele din zonele in care se consuma deja acest ulei de cateva decenii (Franta si Italia) s-a observat, pe langa reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai buna functionare a sistemului nervos. Se pare ca substantele antioxidante din samburii de struguri sunt foarte eficiente in oprirea proceselor degenerative ce afecteaza creierul la persoanele in varsta. Studiile pentru izolarea unei substante active care sa previna aceasta cumplita boala sunt in plina desfasurare, insa pana atunci, un lucru este sigur: consumul de ulei de seminte de struguri este printre cele mai bune antidoturi impotriva Alzheimerului.

Afectiuni dermatologice
Se recomanda atat consumul intern, cat si masajul pe piele cu acest ulei. Bogat in vitamina E, este un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentari etc.). Masajul facut dupa baie cu ulei de samburi de struguri impiedica pierderea apei (mentinand hidratarea pielii), da stralucire si finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea.

Tratamente cu ulei de struguri


Colesterol
In 1993 a fost prezentat la conferinta anuala a "Colegiului stiintific de Cardiologie din Statele Unite" un studiu pe 56 de pacienti, barbati si femei, care aveau valori ridicate ale colesterolului.
Consumand zilnic cate 43 de grame de ulei de seminte de struguri, acestia si-au redus cu 15,6 % nivelul colesterolului din sange in doar 3 (!) saptamani. In prezent, uleiul de samburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru scaderea si mentinerea la cote normale a nivelului colesterolului.
Varice si hemoroizi
Consumul zilnic al acestui ulei previne aparitia dilatatiilor venoase anormale si, mai mult, poate micsora venele
varicoase.
Se consuma in salate de cruditati, cate 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung (minimum un an). Este recomandat si pentru tratarea umflarii picioarelor si a senzatiei de greutate in picioare.

Arterioscleroza
Uleiul de samburi de struguri ofera peretilor arterelor o protectie exceptionala la depunerile de colesterol. Este mentionata folosirea cu succes si in arterita obliteranta, unde administrarea sa a ameliorat usor fluxul sanguin si, in timp, a redus crampele specifice (mai ales cele nocturne). Pentru obtinerea acestor efecte, se fac cure de lunga durata (macar 1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administreaza minimum 20 de grame zilnic.

Fragilitatea capilara si fragilitatea vasculara in general
Substantele din semintele de struguri au o actiune antioxidanta puternica, asigurand o protectie a celulelor din compozitia peretilor vaselor de sange la actiunea radicalilor liberi si mentinand sau restabilind in buna masura elasticitatea vaselor sanguine. O cura de sase luni, in care se consuma zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea semnificativa a suprafetelor cu echimoze produse de fragilitatea capilara si previne accidentele vasculare (eventual recidiva acestora).


Deficiente imunitare
Semintele de struguri contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E si procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la cresterea imunitatii organismului. O cura cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, mentinuta minimum o luna, ajuta la marirea rezistentei organismului la factorii infectiosi.

Artrita (reumatismul)
Cei care sufera deja de artrita pot constata, consumand acest ulei, o reducere in timp a durerilor datorate inflamatiilor. Aceasta, pentru ca semintele de struguri contin substante care mentin sanatatea tesuturilor din compozitia articulatiilor, precum si antiinflamatoare naturale.
Se consuma salate cu ulei de samburi de struguri (minimum 3 linguri zilnic), in cure de 2-3 luni.
Alergie
Este utilizat si in tratarea alergiilor, deoarece blocheaza enzimele care produc histaminele (substante naturale din corpul uman care determina aparitia reactiilor alergice).

Se fac cure de cate 2-3 luni, in care se consuma cate 30 ml din acest ulei, zilnic.
In caz de criza alergica, administrarea uleiului eficientizeaza, intre altele, actiunea vitaminei C, care este folosita in toate tratamentele anti-alergice.

Imbatranirea
Uleiul de seminte de struguri nu poate, bineinteles, opri complet procesul de imbatranire al tesuturilor, dar poate prelungi mult tineretea biologica. La femei, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal, previne aparitia menopauzei premature, precum si a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, aparitia pilozitatilor in exces, estomparea caracterelor secundare feminine.
La barbati, previne impotenta vasculara.
La ambele sexe, previne si combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ, problemele cardiace.
Se consuma, zilnic, minimum 30 de grame, in salate de cruditati (care ii potenteaza efectul).

Vedere obosita
Mai multe studii arata ca acest ulei imbunatateste vederea, facand ca vasele de sange din ochi sa functioneze mai eficient.
Se recomanda mai ales persoanelor la care tulburarile de vedere apar odata cu varsta sau pe fondul unor probleme circulatorii.
Se recomanda in paralel si curele cu struguri negri, consumati ca atare, pigmentii din coaja acestora ajutand si ei la ameliorarea vederii, inclusiv a celei nocturne.

Boli care se trateaza extern cu uleiul de samburi de struguri

Piele uscata si sensibila la frig
La zece minute dupa baie, se maseaza intreg corpul, mai ales membrele, cu ulei de samburi de struguri. Tratamentul se face sase saptamani la rand, mai ales in perioadele friguroase.

Piele cu tendinta de imbatranire
Uleiul de struguri penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa si protejand in schimb pielea de vant si de soare. Datorita continutului sau ridicat de acid linoleic, care este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii.
Se foloseste, de asemenea, dupa baie, pentru masaj.
Ten uscat
O data la trei zile, se maseaza obrajii, pometii, fruntea si gatul, cu ulei de samburi de struguri. Are efecte de protectie, mentine hidratarea si impiedica formarea ridurilor.

Contraindicatii
Intern
nu se cunosc contraindicatii la administrarea acestui ulei, cu conditia sa nu fie preparat termic si sa nu fie depasita perioada de valabilitate inscrisa pe ambalaj.

Extern
va fi evitata folosirea sa pe portiunile cu piele grasa, seboreica, putand in aceste cazuri sa produca reactii cutanate locale.
Merita incercat.


"Oamenii sunt ca vinurile... cu timpul unii devin mai buni, altii se transforma in otet"

Offline

 

#5 2010-08-30 19:45:08

ramona-maria
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2006-09-20
Mesaje: 386

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

Mierea - izvor de de sanatate
Alchimia albinelor


"Lector al Asociaţiei Naţionale pentru Terapii Complementare din Rom?nia şi profesor de istorie la T?rgu Jiu, Vasile Andriţoiu a descoperit proprietăţile miraculoase ale mierii, căut?nd leacuri pentru a se trata pe sine şi pe cei apropiaţi lui. Astăzi este unul dintre cei mai vestiţi apiterapeuţi din Rom?nia, cu participări constante la conferinţele internaţionale de apiterapie şi cu rezultate spectaculoase ?n vindecarea unor boli, cărora medicina alopată le oferă de obicei speranţe minime.
Domnule Andriţoiu, de ce este mierea, acest elixir auriu, un aliment at?t de lăudat?
Să facem mai ?nt?i puţină istorie...E bine să ştiţi că albina a apărut pe păm?nt ?naintea omului. Arăta ca o larvă şi se hrănea cu ferigi. Apoi treptat, c?nd flora s-a dezvoltat, i-au crescut aripi şi a ?nceput să zboare pe flori, să adune nectar. Dar ea a funcţionat dintotdeauna ca un adevărat laborator zburător, care adună acest nectar şi polenul pentru a-şi hrăni urmaşii. Noi oamenii, o jefuim. S-au găsit desene pe pereţii peşterilor din Spania, dat?nd din epoca de piatră, ce ilustrează modul ?n care oamenii preistorici culegeau fagurii de miere folosindu-se de fum. Albina a memorat ?n codul ei genetic că fumul reprezintă pericol. C?nd simt fum, albinele ?şi umplu guşile cu miere de rezervă şi pleacă. C?nd guşile sunt pline, nu-şi mai pot ?ndoi abdomenul să ?nţepe. De aceea, unii apicultori, mai puţin experimentaţi, afumă c?nd umblă ?n stup.

?n Egipt şi ?n India antică mierea era considerată un dar al zeilor. Se pare că mana care a fost dată poporului ?n drum spre Ţara Canaanului era de fapt miere. Sf Ioan Botezătorul s-a hrănit ?n deşert cu miere. Soldaţii din India antică primeau ?nainte de luptă o punguţă de piele plină cu miere care se lega la br?u. S-au găsit papirusuri care ?ndeamnă la consumul de miere pentru că ?este bună?. Elevii din Egiptul antic, ce primeau ?n raţia lor miere, erau mai sănătoşi şi puteau ?nvăţa mai bine dec?t ceilalţi. Nu era doar un aliment extraordinar de hrănitor şi energizant, ci şi un antiseptic şi un conservant de excepţie. Trupul lui Alexandru Macedon a fost ?mbălsămat ?ntr-un sicriu cu miere şi propolis. Mai t?rziu, ?n Evul Mediu, aproape toate mănăstirile aveau stupine, iar ţăranii ce aveau casă pe păm?ntul mănăstiresc erau obligaţi să plătească o danie ?n miere şi mai ales ceară, pentru fabricarea lum?nărilor. Documentele amintesc existenţa unei ceri verzui ?n Moldova , care nu scotea fum la ardere, din care se făceau lumănări ce ardeau ?n palatele dogilor din Veneţia . Dar să revin la ?ntrebarea dumneavoastră. De ce toată această faimă ? Ei bine, pentru că mierea conţine toate vitaminele, mineralele, enzimele cunoscute vreodată ?n lumea medicală. Are toţi aminoacizii esenţiali cunoscuţi, ceea ce o face o hrană proteică de excepţie, are glucide şi chiar hormoni. Sunt foarte multe asemănări ?ntre organismul uman şi produsele stupului. Dacă Dumnezeu ar vrea, ar putea crea un om din substanţele care se găsesc ?n stup, pentru că toate se regăsesc şi ?n corpul uman. Inclusiv hormonii, care sunt de o asemănare uluitoare cu cei umani şi care nu au nici o contraindicaţie sau efect negativ, faţă de cei de sinteză. Doar că, evident, consumarea produselor cu potenţial hormonal trebuie făcută numai sub ?ndrumarea unui specialist. ?n plus, mierea este perfect igienică, antiseptică şi un antibiotic de excepţie. Orice microb, inclusiv agentul patogen al ciumei bubonice, care ?n Evul Mediu a distrus oraşe intregi, dacă stă ?n miere, este ucis. ?n miere, bine?nţeles ?ntr-una de calitate, nu rezistă nici un microb. Ştim că petreceţi nenumărate ceasuri ?n stupină, pentru a studia viaţa albinelor. Povestiţi-ne şi nouă c?te ceva din ceea ce aţi observat mai interesant la ele.
După ce a ieşit din celula ei, albina răm?ne ?n stup ca albină t?nără, ca mamoş, adică doică pentru larve, pe care le hrăneşte cu lăptişor de matcă secretat de nişte glande din cap. ?n primele trei zile hrăneşte toate larvele, apoi lăptişor de matcă, care este hiperestrogenic şi dezvoltă caracterele feminine, primeşte numai regina , iar albinele şi tr?ntorii primesc altfel de hrană care duce la androgenizare, adică la dezvoltarea caracterelor masculine. Este o ?castrare? determinată de hrana pe care o primesc, pentru ca fiecare albină să fie pregătită pentru rolul pe care ?l are ?n cadrul coloniei. Albinele obişnuite trebuie să producă miere. La ?nceput, pleacă ?n căutarea nectarului albinele cercetaşe. Zboară ?n arii concentrice, largi de p?nă la 6 km, apoi se ?ntorc şi execută un dans deasupra urdinişului, un dans ce explică ?n ce direcţie se află sursa, c?t de bogată e, cam care este distanţa şi alte repere. Cel care a descifrat dansul albinelor cercetaşe a primit premiul Nobel. Apoi pleacă celelalte albine, adună cu limba nectarul de pe flori şi c?nd umplu guşile cu nectar se ?ntorc spre casă. ?ncă de pe drum albina ?ncepe prelucrarea acestui nectar, secretă nişte enzime care dau valoare mierii şi care o deosebesc de zahăr. ?n stup, depune ?n ramă acest nectar care este foarte lichid. ?n cursul nopţii albinele lucrătoare se aşază ?ntr-o anumită ordine şi ?ncep să bată din aripi ?n timp ce altele iau nectarul dintr-o celulă şi-l mută ?n alta şi iar şi iar, p?nă ce acest aer ?ncărcat cu vaporii din nectar iese prin urdiniş. Se numeşte v?nturare. Mierea v?nturată natural de albine este densă, ajunge la o consistenţă de maximum 18% apă şi conţine foarte multe enzime, căci la fiecare mutare ?n altă celulă i se mai adaugă enzime, mai ales inhibină, care este un antioxidant redutabil. Cu c?t o miere este mai v?nturată, cu at?t este mai bogată ?n enzime. La final, albinuţele tinere depun pe fiecare celulă o peliculă de ceară, o căpăcesc. Atunci c?nd fagurele este căpăcit 2/3 din suprafaţă, mierea e bună de recoltat. Ca să ?nchei răspunsul la ?ntrebarea pe care mi-aţi pus-o, pentru un kilogram de miere albina trebuie să aducă ?n stup 4 litri de nectar, din care jumătate este apă, ce va fi v?nturată.


Cum ne putem da seama că mierea pe care o cumpărăm este de calitate? Cel mai sigur indiciu este greutatea. O sticlă de un litru ar trebui să aibă 1,450 kg miere. Cam asta e densitatea mierii faţă de apă. Apoi este gustul, dar gustul mai poate ?nşela. Există mieri drese cu zahăr fiert cu plante, din care lipseşte polenul. Urmele de polen din miere sunt un indicator categoric al plantelor din care provine mierea, dar numai specialiştii cu aparatele lor pot depista dacă mierea e falsificată. Apoi, important de ştiut, mierea cristalizează. Dacă sunt cristale mari, ca sarea grunjoasă, mierea e bună, dar a avut cam prea multă apă, deci albinele n-au mutat-o de suficiente ori din celulă ?n celulă, prin urmare, nu i-au adăugat suficiente enzime. Mierile bine v?nturate sunt mai onctuoase, au cristale mai mici, mai finuţe. Nu ar trebui cumpărată mierea care stă pe tarabe ?n plin soare. Aceea are cu 40%mai puţine calităţi. Mierea este creată de albine la ?ntuneric, ea nu trebuie expusă luminii solare, ci doar la lumina ?ncăperii şi la o temperatură constantă , ce nu depăşeşte sub nici o formă 40 de grade. Unii stupari ştiu că oamenii se feresc de mierea zaharisită, fiindcă suspectează că e făcută cu zahăr. Nimic mai fals. Totusi, ca să-şi v?ndă mai bine marfa, ei o fierb la 90 de grade, ca să nu mai cristalizeze. Ca gust, devine un pic mai bună, dar pierde enorm ?n calitate. La acea temperatură toate enzimele sunt distruse, mierea răm?ne doar un zahăr lichid. De aceea, mierea nu se pune nici ?n ceaiul fierbinte. Toate mierile bune zaharisesc după c?teva luni, deci dacă vreţi să fiţi sigur că luaţi o miere naturală, cumpăraţi una zaharisită. O altă metodă de a testa mierea este ?ntoarcerea borcanului cu fundul ?n sus. ?năuntru trebuie să se creeze o bulă de aer ?n formă de pară. Dacă bula urcă repede spre fundul borcanului, ?nseamnă că este o miere cu multă apă ?n ea, deci nev?nturată suficient. Bula trebuie să urce lent, ceea ce arată că mierea este coaptă, maturată, bună de consum şi v?nturată natural, de către albine, deci culeasă c?nd fagurii au fost căpăciţi pe trei sferturi. Uneori, stuparii, pentru a grăbi producţia, recoltează mierea ?nainte să fie căpăciţi şi o scot la soare ?n butoaie să mai evapore din apă, pentru a elibera fagurii mai repede, pentru o nouă miere.. Mierea obţinută astfel este mai lichidă şi foarte săracă ?n enzime.
Ce alte produse ale stupului folosiţi ?n cadrul tratamentelor pe care le recomandaţi ? O colonie produce, desigur, mult mai multe lucruri dec?t miere. Lăptişorul de matcă este un fel de vitamină naturală, cel mai energizant aliment care a fost creat vreoată de lumea vie. Nu există ceva mai energizant. Se administrează cu prudenţă, ?n functie de afecţiune şi niciodată la voia ?nt?mplării. Polenul, elementul mascul al florii, este un rezervor de acizi ribo şi dezoxiribonucleici. Are o valoare colosală ?n alimentaţia şi medicaţia umană. Este un aliment impresionant de complet, conţine toţi aminoacizii esenţiali şi neesenţiali, care ?l transformă ?ntr-o hrană proteică absolut completă. Polenul este adus pe picioruşe, descărcat de alte albine, aşezat ?n faguri, ?mbunătăţit cu enzime, frăm?ntat cu puţină miere şi apoi bătut şi lipit ?n celulă cu capul, cu mişcările berbecului. Masa proteică ce se creează se numeşte păstură. Viitorii tr?ntori primesc ca hrană şi păstură. Are o valoare biologică mai mare dec?t polenul simplu, pentru că este suplimentată cu enzime. Un grăunte de polen are 2 ?nvelisuri, exină şi intină, şi nucleul care este cel mai valoros. Unii oameni măn?ncă polen degeaba pentru că, datorită unor deficienţe, sucurile gastrice nu pătrund intina şi nu pot dizolva nucleul, ca atare substanţele nu se asimilează. Păstura este un polen care, ?n condiţiile de umiditate şi căldură din stup, suferă un proces controlat de fermentare care face ca nucleul să iasă din intină, devenind sută la sută asimilabil. Căpăceala de pe faguri are şi ea o importanţă medicală mare, căci conţine un antibiotic extrem de important ?n bolile aparatului respirator, care este ?nsă distrus imediat de soare. Căpăceala trebuie extrasă ?ntr-o ?ncăpere unde nu intră soarele şi depozitată ?n vase cu pereti opaci.

Propolisul este o răşină pe care albinele o recoltează de pe mugurii unor arbori. O depozitează pe picioarele din spate, o aduc ?n stup, unde este descărcată de către alte albine. Uneori procesul durează şi două zile. Rolul major al propolisului este de a fi principalul medicament cu care se menţine sănătatea coloniei.. Cu el se lipesc ramele ?ntre ele, se astupă crăpăturile stupului. Substanţele volatile care se evaporă din propolis menţin sănătatea coloniei. Apilarnilul, este un triturat larvar din larvele de tr?ntori, recoltate ?n a noua zi de stadiu larvar. Bătr?nii din Ardeal ?l numeau lapte de taur. Este practic un concentrat de hormoni steroidieni, substanţa care stă la baza tratamentului făcut de cabinetul nostru ?n bolile autoimune. Mai există ceara, care este folosită ?n cosmetică, are aplicaţii medicale şi multe aplicaţii industriale. Dar şi veninul, arma de apărare a albinei, din care s-au obţinut extracte standardizate, cu efecte pozitive ?n tratarea artritelor, poliglobuliilor, a reumatismelor şi bolilor autoimune. C?tă miere avem voie să m?ncăm? Ar trebui consumate zilnic1-3 grame pe kilogram corp, ceea ce ?nseamnă cam 120 de grame la o persoană de 60 de kg. O linguriţă de miere aşa cum o scoatem din borcan are cam 12 grame. ?n timpul copilăriei este ?nsă indicată o doză mai mare. Copiii au un consum mai ridicat de energie, ard mai multe calorii. Din păcate, deseori medicii spun că consumul de miere de către copii produce botulism. ?n Rom?nia sunt mii şi mii de stupari, n-am văzut niciodată copilul unui stupar bolnav de botulism. Ne?nţelegerea provine din faptul că produsele apicole au fost asimilate produselor animale, iar produsele de origine animală pot provoca botulism copiilor. Ce tipuri de boli pot fi vindecate cu produse apicole? Absolut toate. Produsele apicole intervin inclusiv ?n cancere. Am avut markeri tumorali negativaţi prin apiterapie. Mierea şi derivatele au capacităţi antitumorale, antivirale, combat toate tipurile de anemie şi, ?n anumite dozări, ajută imens ?n leucemii.
Hepatitele virale sau autoimune, cele toxice, cirozele pot fi vindecate apiterapeutic. Avem cazuri unice ?n lume ?n care hepatita virală C a fost negativată. Este un caz pe care, de altfel, l-am prezentat ?ntr-o conferinţă internaţională de apiterapie. Efecte foarte importante au şi ?n tratarea bolilor autoimune. Avem singurele cazuri de vindecare din lume. Apiterapia, prin corticosteroizii pe care ?i conţine, ?nlocuieşte perfect corticoterapia de sinteză, ?nsă fără dezavantajele şi efectele secundare ale acesteia. Produsele apicole ajută la fixarea calciului, care nu are nevoie doar de vitamina D2, ci de ?ncă 22 de elemente, minerale, vitamine, enzime şi hormoni pentru a deveni bioactiv. Multe fete tinere care au ovare polichistice sunt de fapt hipocalcemice. Multe mămici hipocalcemice dau naştere unor copii ce fac bronşite astmatiforme de mici. Bolile autoimune nu se vindecă p?nă ce calciul nu ajunge la valori normale or corticoterapiile de sinteză spală calciul. Apiterapia vindecă infertilitatea, fibroamele, chisturile ovariene, dar şi endometrioza (noi avem singurele cazuri din Europa vindecate fără operaţie). Unde puteţi fi găsit de cei care vor să ?ncerce produsele dvs? Mă găsesc ?n comuna Bălăneşti nr 336 din Jud Gorj, aproape de T?rgu Jiu. Centrul medical se numeşte Apiregia Imunostim, cuprinde mai multe laboratoare, ?n care creăm produsele. Dintre ele, 48 sunt deja autorizate ca suplimente alimentare. ?n cur?nd vom avea şi laborator propriu de analize medicale, căci nu oferim nici un tratament p?nă nu vedem diagnosticul clar. Iar stupina noastră se află pe un deal cu un nume predestinat, Dealul Prisăcii. Este un deal cu o floră spontană completă. De primăvara, de c?nd ?nfloreşte alunul, salcia, cornul, p?nă toamna tarziu, cu tot felul de floricele. Mai mult dec?t at?t, ?n apropierea stupinei creşte o orhidee foarte rară, care seamănă perfect cu o tijă pe care s-a aşezat o albină. Oamenii din zonă ?i spun albinuţă."


S-a descoperit ca o combinatie de miere cu
scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor.
 
>  Mierea este
> produsa in majoritatea tarilor lumii.

> ? 
>  Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea
> Yunani au utilizat mierea ca remediu vital timp de mai multe
> secole.

> ? 
>  Oamenii de
> stiinta de astazi accepta si ei mierea ca pe un remediu Ram
> Ban (foarte eficient) in tratarea multor tipuri de
> afectiuni.

> ? 
>  Mierea poate fi utilizata in multe tipuri de
> afectiuni fara a avea efecte secundare.

> ? 
>  Stiinta contemporana ne spune ca desi mierea este
> dulce, daca se administreaza in doze corespunzatoare, ca
> medicament, nu va dauna pacientilor cu diabet.

> ? 
>  O revista faimoasa, Weekly World News, care apare
> in Canada, a publicat in editia din 17 ianuarie 1995 o lista
> de afectiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinatiei
> de miere cu scortisoara, in urma studiilor efectuate de
> savantii occidentali.
 
> ARTRITA
> ? 
>  Amestecati o parte de miere in doua parti apa
> calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra.
> Faceti o pasta si masati-o usor in partea de corp care va
> doare.

> ? 
>  Durerea cedeaza in interval de 15 minute, in cele
> mai multe cazuri. 

Pacientii cu artrita isi pot administra zilnic
> cate o cana de apa fierbinte cu doua linguri de miere si o
> lingurita de scortisoara pudra..

> ? 
>  Daca remediul se administreaza cu regularitate,
> chiar si artrita cronica poate fi vindecata.

> ? 
>  Intr-un studiu recent efectuat de Universitatea
> din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand doctorii le-au
> administrat pacientilor o combinatie de o lingura de miere
> cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra inainte de
> micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti
> tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri in
> interval de o luna. Majoritatea
> acestor pacienti nu puteau merge sau aveau o libertate de
> miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput sa mearga cu
> mai putine dureri.

>CADEREA
> PARULUI
> ? 
>  Cei care au probleme de caderea parului sau
> calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de
> masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de
> scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa actioneze
> aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.

> ?    S-a
> demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza
> timp de 5 minute..

>  INFECTII
> URINARE
> ? 
>  Luati doua
> linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere intr-un
> pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii
> din vezica urinara.
>
> DURERI DE
> DINTI
> ? 
>  Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara
> pudra si cinci lingurite de miere si aplicati pe dintele
> care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic)
> pana cand dintele nu mai doare.

> COLESTEROL
Doua linguri de miere si trei lingurite de
> scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml.. de ceai, daca sunt
> administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor
> reduce nivelul colesterolului din sange cu 10% in interval
> de 2 ore.

> ? 
>  Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca
> remediul se administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul
> colesterolului.

>  Conform unei informatii publicate intr-o revista
> medicala, mierea in stare pura consumata zilnic impreuna cu
> mancarea inlatura problemele de colesterol.

> RACELI

>  Cei care
> sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o
> lingura de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara
> pudra timp de 3 zile.
Acest remediu
> vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si
> curata sinusurile.

> INFERTILITATE

> ? 
>  Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au
> utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica
> sperma barbatilor.

> ? 
>  Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate
> doua linguri de miere inainte de culcare, problema lor se va
> rezolva.

> ? 
>  In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile
> sterile, dar si cele care doresc fortificarea uterului, au
> luat scortisoara pudra, timp de secole.
> Femeile sterile pot sa ia un varf de cutit de
> scortisoara pudra cu o jumatate de lingurita de miere si sa
> isi frece gingiile cu aceasta combinatie, in mod frecvent pe
> toata durata zilei, astfel incat combinatia sa se amestece
> usor cu saliva si sa patrunda in corp.

> ? 
>  Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii
> timp de 14 ani, pierzandu-si speranta ca vor fi capabili sa
> procreeze vreodata. Cand au aflat
> despre acest remediu, atat femeia cat si barbatul au inceput
> sa consume miere si scortisoara in modul aratat mai sus.
> Femeia a ramas insarcinata dupa cateva luni si a
> nascut gemeni la termen.
>DERANJAMENTE STOMACALE

> ? 
>  Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de
> stomac si indeparteaza ulcerele stomacale de la radacina.

>  BALONARE
> : In conformitate cu studiile efectuate in India si
> Japonia, s-a descoperit ca mierea, in combinatie cu
> scortisoara pudra, ajuta si indeparteaza balonarea si
> durerile de stomac.

> BOLI
> CARDIOVASCULARE
> ? 
>  Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra.
> Ungeti pe paine sau umpleti clatitele cu aceasta pasta in
> loc de dulceata sau gem si mancati cu regularitate la micul
> dejun.

> ? 
>  Reduce colesterolul din artere si salveaza
> pacientul de riscul unui atac de cord.

> ? 
>  Pentru cei care au suferit deja un atac de cord,
> urmati acest remediu zilnic, pentru a preveni aparitia unui
> alt atac.
>
>Consumul cu regularitate al produsului de mai sus
> reduce dispneea si intareste ritmul cardiac.

> ? 
>  In America si Canada , mai multe spitale si-au
> tratat pacientii cu succes, cand au descoperit ca arterele
> si venele isi pierd flexibilitatea si tind sa se astupe.
> Mierea si scortisoara imbunatatesc circulatia sanguina.

>  SISTEMUL
> IMUNITAR

> ? 
>  Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra intareste
> sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva
> bacteriilor si atacurilor virale.

> ? 
>  Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine
> diferite vitamine si fier in cantitati mari.

> ? 
>  Consumul regulat de miere intareste corpusculii
> celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si
> afectiunile virale. 
 
> INDIGESTIE

Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de
> miere administrate inainte de masa, inlatura aciditatea si
> ajuta la digestia celor mai grele mancaruri.
 
> GRIPA
> ? 
>  Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea
> contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa,
> salvand pacientul de la imbolnavire.

> LONGEVITATE
> ? 
>  Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu
> regularitate, incetineste efectele imbatranirii.

> ? 
>  Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1
> lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa.
Beti 1/4 de cana, de 3 pana la 4 ori pe zi. Va
> pastreaza pielea sanatoasa si fina si incetineste efectele
> imbatranirii.
> ? 
>  De asemenea, creste speranta de viata, va veti
> simti mult mai tanar(a) !

> ACNEE
> ? 
>  Formati o pasta din trei linguri de miere si o
> lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste
> cosuri seara inainte de culcare si spalati-o cu apa calduta,
> in dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de
> doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina.

> INFECTII
> ALE PIELII
Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii
> ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de
> miere si scortisoara pudra pe partile afectate.

> CURE DE
> SLABIRE
> ? 
>  In fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o
> jumatate de ora inainte de micul dejun si seara inainte de
> culcare, beti miere si scortisoara pudra fierte intr-o cana
> de apa.
> ? 
>  Daca se administreaza in mod regulat, acest
> remediu duce la reducerea greutatii chiar si a celor mai
> obeze persoane.
> ? 
>  De asemenea, administrarea cu regularitate a
> acestui remediu previne depunerea de grasimi in organism,
> chiar daca persoana respectiva consuma o dieta
hipocalorica

CANCER
> ? 
>  Studii recente efectuate in Japonia si Australia
> au aratat ca s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal
> si osos.
> ? 
>  Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer
> ar trebui sa ia zilnic o lingura de miere cu o lingurita de
> scortisoara pudra timp de o luna, de 3 ori pe zi si sa
> continue tratamentul prescris de oncolog. Nu strica!

> OBOSEALA
> ? 
>  Studii recente au aratat ca continutul de zahar
> din miere este mai degraba folositor si nicidecum daunator
> vitalitatii organismului.
> Persoanele de varsta a treia care consuma miere si
> scortisoara, in parti egale, au mai multa vitalitate si
> flexibilitate.

> ? 
>  Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate in
> acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere
> intr-un pahar cu apa, presarat cu pudra de scortisoara
> consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam pe dinti, si
> din nou  dupa amiaza in jurul orei 3.00 atunci cand
> vioiciunea organismului este in scadere, duce la
> imbunatatirea vitalitatii organismului, in interval de o
> saptamana.

> HALENA

>  Locuitorii din America de Sud:
Primul lucru dimineata, fac gargara cu o lingurita
> de miere si scortisoara pudra amestecate in apa fierbinte..
> Astfel, respiratia lor isi pastreaza prospetimea pe durata
> intregii zile.

> PIERDEREA
> AUZULUI
> ? 
>  Mierea cu scortisoara pudra, luate zilnic in
> cantitati egale duc la refacerea auzului.

> Si daca tot incercati terapia ?
> ......Trimiteti-o si altora, ca sa poata profita
> si ei

Ultima oara a fost editat de ramona-maria (2010-11-09 11:53:04)


"Oamenii sunt ca vinurile... cu timpul unii devin mai buni, altii se transforma in otet"

Offline

 

#6 2010-08-31 05:36:03

alba_tros
New member
Inregistrat: 2010-04-09
Mesaje: 38

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

am şi eu c?teva păsărele ale mele. omul medicamentelor-am ajuns la terapiile naturiste şi am exclus orice tratament medicamentos. precizez doar că nu ?n infecţii acute sau cronice.


MLĂDIŢELE DE ZMEUR
mereu am avut probleme cu cm, neregulat şi dignosticată cu oligomenoree. după tratament cu duphaston şi apoi anticoncepţionale, la menstraţie, eliminam doar cheaguri şi doar la micţionat. am făcut trei săptăm?ni tratament cu mlădiţe de zmeur şi mărar, fapt care a adus normalizarea cm. doar 3 săptăm?ni! :)

COMPRESE CU BITTER SUEDEZ pentru ovare chistice-polichistice-fibrom

comprese calde ?n ceai de coada calului ?n care se pun şi c?teva picături de bitter-o linguriţă. compresele se confecţionează din c?rpe vechi-bumbac să fie. se unge abdomenul ?nt?i cu cremă de gălbenele, se pune bumbacul cu ceai de coada calului şi bitter peste abdomen, se pune o pungă deasupra de c?rpa de bumbac şi te legi cu ceva. eu am folosit un fular vechi, uzat. imediat te bagi ?n pat. o să transpiri şi laşi compresa c?t demult poţi. eu o lăsam toată noaptea. grijă mare! eu de la pungă am făcut o alergie pe şolduri. din cauza transpiraţiei şi pt că punga atingea pielea. doar 3 săptăm?ni şi acest tratament. :) alergia mi a trecut ?n 2 zile, m am uns cu cremă de gălbenele.


ULEIUL DE MĂSLINE-lubrifiant
am avut probleme şi cu lubrifierea, am găsit şi cel mai bun lubrifiant natural. uleiul de măsline. ?n comparaţie cu lubrifiantele din farmacii, nu aduce uscăciunea. ?l recomand şi pe acesta din propria experienţă.

IARBĂ NEAGRĂ-?n infecţii urinare
dec?t din nou antibiotice pentru tratarea unei hematurii microscopice (s?nge ?n urină), am ?nceput să iau de 3 ori pe zi iarbă neagră, c?te 30-50 de picături, ?nainte de masă.

OŢETUL DE BUCĂTĂRIE-contra ţ?nţarilor
probabil aţi văzut ştirile la tv cu muşcăturile de ţ?nţari. m au ?nnebunit şi pe mine. de la un nenea bătr?n am aflat că ?ntotdeauna ?nainte să ies la plimbările cu căţeluşa să mă dau cu oţet. eu l am diluat ?n apă. funcţionazează mai bine ca orice alt produs scump cumpărat din firmacie.

Offline

 

#7 2010-11-09 11:29:59

ramona-maria
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2006-09-20
Mesaje: 386

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

Timp de 6 luni, din toamna pana in primavara ,in salata mea zilnica exista sfecla rosie rasa cruda.
Imprieteniti-va cu ea! Este o garantie de sanatate pe termen lung

Putina istorie

Leguma banala in zilele noastre, sfecla rosie are un trecut glorios. Descoperita in urma cu aproape patru milenii, cultivata in Iran, Babilon si Assiria pentru gustul placut al frunzelor ei, la scurta vreme a fost randul radacinilor sa faca furori, mai ales in tarile arabe, unde a devenit si marfa pentru export. Caravanele negustorilor plecau la drum lung spre Grecia antica si Roma, cu desagii incarcati cu marfuri, dar si cu sfecla. O parte se consuma pe drum, iar cantitatea ramasa se vindea cu succes. In Grecia, sfecla simboliza starea de conflict. Cand se certau sotii, deasupra usilor de la intrare se agata o cununa impletita din frunze de sfecla. In Roma, atitudinea fata de sfecla era mai degraba respectuoasa, ea fiind considerata o leguma de lux care nu trebuia sa lipseasca de pe masa. De aceea, imperatorul Tiberius le-a si impus germanilor cuceriti de romani sa plateasca tributul in sfecla. In Romania, sfecla a ajuns in secolul IX, initial in zona Marii Negre, odata cu ridicarea cetatilor grecesti, luand apoi drumul Rusiei. In secolul X, calugarii rusi o cultivau cu succes aproape de Marea Baltica, preparand din ea ciorbe si un bors delicios, in vreme ce pentru iernile lungi, sfecla se punea la murat, de regula impreuna cu varza si fructe de padure.
Deseori, se spune cu o doza de invidie, ca stramosii erau mult mai sanatosi decat noi, datorita alimentatiei simple si cat se poate de naturale. Este adevarat! Batranii nu aveau nevoie de cure complicate de dezintoxicare. Strictetea alimentara din zilele de post ii scutea de problemele legate de indigestii sau depuneri de colesterol. La tara se tinea post negru obligatoriu, miercuri si vineri. In seara zilei de marti, se bea ceai din plante si apa in care s-a fiert sfecla. Toata ziua de miercuri, de la rasaritul si pana la apusul soarelui, nu se manca nimic. Seara, iar se bea ceai din mai multe plante (patlagina, sunatoare, musetel, roinita sau urzica) si se mancau cateva sfecle coapte in cuptor, asezonate cu leustean si usturoi! Un asemenea regim alimentar le permitea satenilor sa ramana activi si cu mintea limpede, pana dupa 90 de ani. Poate vom descoperi si noi secretele sanatatii perfecte si ale longevitatii, daca vom acorda respect si atentie nemarginitei experiente si intelepciuni populare.

Frunzele sfeclei la fel de delicioase ca radacina

Sfecla este un depozit nemuritor de vitamine si microelemente care, spre deosebire de restul legumelor, nu se distrug si nu se dezactiveaza in procesul de prelucrare termica. Folosirea ei in alimentatie are, pe langa virtuti culinare, si virtuti medicale de prevenire a bolilor de sange, deoarece intrece toate legumele (in afara de usturoi) prin continutul de fier. Asimilarea fierului este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. In structura radacinii de sfecla este prezent si cuprul. Lipsa de cupru in alimentatie provoaca incaruntirea precoce a parului, ingreuneaza procesul de consolidare a fracturilor, provoaca dereglari in activitatea pancreasului. Alt element important este zincul, prezent in cantitati foarte mari. Datorita prezentei lui in alimentatie, functioneaza bine organele de reproducere, se previne aparitia cosurilor, a furunculozei, caderea parului. Lipsa de zinc afecteaza vederea, poate provoca infarctul miocardic. Sfecla contine si o cantitate mare de mangan, care apara ficatul de distrofie adipoasa (lipidoza), scade nivelul de zahar in sange, ajuta in lupta cu scleroza si elimina surplusul de apa din organism. Sfecla contine si iod, care favorizeaza metabolismul, fiindu-le extrem de prielnica persoanelor cu obezitate si care sufera de inhibarea functiilor tiroidei. De nepretuit este rolul iodului si in blocarea cancerului si incetinirea imbatranirii. Celuloza din sfecla scoate din organism toxinele, imbunatateste functionarea tractului intestinal, fiind un remediu redutabil in tratarea obezitatii si constipatiei. Medicina populara foloseste toate componentele sfeclei: atat tuberculii cat si frunzele.
TRATAMENTE INTERNE

* Alcoolism. Complexul de metode folosite in vindecarea alcoolismului prevede si imbogatirea organismului cu saruri de potasiu, vitamine si alte substante care ajuta la reducerea tendintei irezistibile de a consuma alcool. Cu 30 de minute inainte de masa, se beau 100 ml de suc de sfecla, iar in timpul meselor principale, de 2-3 ori pe zi, se consuma salata de sfecla rasa, fiarta sau coapta in cuptor.
* Amigdalita. In medicina populara, se folosesc mai multe preparate din sfecla, pentru tratarea amigdalitei. Pentru gargara, se foloseste apa calduta in care s-au fiert frunzele sau radacina de sfecla. O alta metoda: se da pe razatoare sfecla cruda, se umple un borcanel de 700 ml, se adauga 2-3 linguri de otet si se lasa la macerat 3 ore, amestecand periodic. Se stoarce sucul si se adauga putina miere de albine. Se face gargara la fiecare 2 ore. Pentru accelerarea vindecarii, in pauze, intre gargare, se mesteca incet cate o felie de sfecla cruda.
* Anemie. Continutul bogat in fier favorizeaza ridicarea nivelului de hemoglobina in sange. Se recomanda consumul zilnic al sfeclei in stare cruda, fiarta sau murata. De 2-3 ori pe zi, se mananca 150 g de salata din sfecla, morcovi si ridiche neagra crude, date prin razatoare, amestecate cu suc de lamaie sau smantana.
Substantele vitale din sfecla nu se distrug prin fierbere (dar e preferabil sa fie consumata cruda)

* Bronsita cronica. Se stoarce sucul dintr-un kilogram de sfecla, se amesteca cu 1 kg miere de albine, 500 ml vin rosu de casa, un pahar de suc de morcov si 1 kg de piersici curatate de samburi si taiate felii. Se pune totul intr-un borcan de sticla, care se introduce intr-un vas cu apa calduta. Se fierbe 10-12 minute pe baie de aburi dupa primul clocot. Pe parcurs, se amesteca cu o lingura de lemn sterilizata. Se pastreaza in frigider. Se beau cate 75 g dimineata, pe nemancate, dupa care se mananca o bucatica de unt. Doza obtinuta este pentru o singura persoana. Ajuta si la vindecarea diferitelor afectiuni ale aparatului respirator, provocate de raceala, dar si pentru profilaxia lor.
* Constipatie, ocluzii intestinale, hemoroizi, hipertensiune, varice, aritmie (fibrilatie auriculara).
Se pun la fiert 5 l de apa de izvor, si cand da in clocot se adauga 500-700 g de sfecla tocata si se ia de pe foc. Se infuzeaza 3 ore, apoi se strecoara. Se amesteca cu 150 g de zahar si o lingurita de drojdie uscata si se pune intr-un loc cald, pentru 24-36 de ore. (Tratamentul va avea efect pozitiv numai in caz de renuntare categorica la bauturile alcoolice, inclusiv berea . Dupa 2-3 pahare de vin sau bere, bolile ocupa din nou pozitiile castigate si tratamentul trebuie inceput de la zero.) Impreuna cu sfecla, in apa puteti sa adaugati si plante medicinale pentru afectiunile de care suferiti, de exemplu: matase de porumb, paducel, flori de castan etc. Dupa stoarcerea lichidului, din sfecla ramasa se modeleaza bilute de marimea corcoduselor si se pastreaza in frigider sau in congelator (daca sunt multe). Dimineata, pe nemancate, se beau 300 ml de suc fermentat de sfecla. Daca dupa 30-45 de minute apare senzatia de foame, se mesteca incet si se inghite cate o biluta de sfecla. Procedeul se repeta ori de cate ori apare senzatia de foame. Daca ea nu dispare dupa consumul a 7-10 bilute de sfecla, se pot consuma si alte alimente.
* Curatarea organismului de metale grele si radioactive, dizolvarea placilor aterosclerotice din vasele sanguine. Se prepara un amestec din cantitati egale de sucuri din sfecla, morcov si ridiche neagra. Amestecul se toarna in sticle de culoare inchisa si se tine 3 ore in cuptorul incalzit slab. Se bea de trei ori pe zi cate o lingura, intre mese.
* Curatirea sangelui, intarirea imunitatii. 500 g de sfecla si 500 g de morcov se taie marunt. Peste legume se toarna apa clocotita cat sa le acopere (cu 2 degete) si se fierb pe foc mic timp de 30 de minute. Cand legumele sunt fierte, se adauga cate o cana de stafide si caise uscate si se lasa sa mai fiarba 5 minute. Dupa racire, preparatul se amesteca cu 2 linguri de miere de albine si se lasa pentru 12 ore la racoare. Se consuma de trei ori pe zi, cate 100-150 g, timp de o luna. Preparatul ajuta si la restabilirea fortelor organismului slabit dupa o boala grea.
* Depuneri de colesterol, constipatie. Trei litri de apa rece se toarna peste 1 kg de sfecla taiata marunt. Se adauga 6-8 crengute de urzica sau 2-3 frunze tinere de hrean. Urzica se schimba zilnic. Componentele se pun in camara, intr-un borcan. Se bea cate un pahar, de trei ori pe zi.
* Dezintoxicare - un pahar de frunze de sfecla tocate se amesteca cu un pahar de zahar si 3 litri de zer. Amestecul se pune la fermentat in loc cald, ferit de lumina, acoperit cu 3 straturi de tifon. Dupa doua saptamani se strecoara. Se beau cate unul, apoi cate doua pahare pe zi.
* Disbacterioza. Flora intestinala se restabileste cel mai rapid daca se consuma sfecla marinata. Modul de preparare: sfecla spalata bine se fierbe, se raceste, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Inainte de a pune feliile in borcan, sfecla se cantareste. Pentru un kilogram de sfecla este nevoie de 1 litru de apa, 2 pahare de otet de mere, cate o lingurita de sare si zahar, 10 boabe de piper negru, 6 cuisoare si 2 foi de dafin. Marinata se aduce pana la punctul de fierbere si se tine pe foc slab, 3-5 minute. Otetul se adauga dupa racire. Marinata se toarna in borcan peste feliile de sfecla. Se pastreaza la rece..
* Gripa, raceala. Se amesteca 300 g suc de sfecla cu 200 g suc de rosii, cu sucul dintr-o lamaie, 5 linguri suc de ceapa, 4 crengute de menta, sare, zahar si piper negru macinat (dupa gust). Dupa 2 ore, se scoate menta si se beau cate 50 ml suc cu inghitituri mici, intre mesele principale.
* Hipertensiune. In medicina populara gasim foarte multe retete pentru reglarea tensiunii, in care ingredientul principal este sfecla. Se amesteca in parti egale suc de sfecla cu miere de albine si se beau cate 2 linguri de trei ori pe zi. In loc de miere, puteti sa-l amestecati cu suc de paducel.

* Hipertensiune cu dureri de cap si edem al picioarelor. Se storc 300 ml suc de sfecla, se amesteca cu sucul dintr-o lamaie, 1,5 l de apa si 300 g de zahar sau miere de albine. Se tin ingredientele intr-un borcan de 3 l, acoperit cu tifon, intr-un loc cald, pentru fermentatie. Lichidul (gen sampanie) nu se pastreaza la frigider. Se beau, de 3-4 ori pe zi, cate 100-150 ml. Regleaza tensiunea arteriala, dispar durerile de cap si vajaiturile.
* Litiaza renala. Se taie in felii subtiri 3-4 sfecle de marime medie, curatate de coaja. Se pun intr-un borcan de trei litri. Se toarna deasupra apa rece de izvor, in asa fel ca sa ramana un loc gol de 2-3 degete. Pe gura borcanului se pune un strat de tifon. Timp de 7-8 zile, borcanul se lasa la temperatura camerei, amestecand continutul zilnic, cu o lingura de lemn, apoi lichidul se strecoara in alt vas si se pastreaza in frigider. Preparatul se bea fara restrictii. Intre timp, se prepara o alta portie de bautura. In 5-6 luni, in afara de curatarea rinichilor de nisip, este posibila si imbunatatirea digestiei si reglarea tensiunii arteriale.
* Menopauza. Deseori, in perioada climacterica apar diferite dereglari, mai ales menstruatii abundente, cand se pierd cantitati mari de fier. Se bea suc de sfecla in portii mici (75-100 ml) de 2-3 ori pe zi.
* Pietre in colecist. Ca sa eliminati pietrele din colecist, concomitent cu alte metode, se foloseste si siropul de sfecla. Un kg de sfecla taiata felii subtiri se fierbe in 2 litri de apa, pana se obtine un sirop concentrat. Se beau cate 150 ml, de patru ori pe zi, cu 40 de minute inainte de masa.

TRATAMENTE EXTERNE

* Guturai. Se pun in nas picaturi de suc de sfecla. Pentru cei mai mici, sucul se amesteca cu apa fiarta si racita, ca sa nu-i usture tare.
* Lichen, eczeme, arsuri. Se aplica terciul din sfecla timp de 4-7 zile. Cataplasma se schimba de 5 ori pe zi. Pe arsuri, se pot aplica si frunzele de sfecla strivite in palme.
* Limfostaza (elefantiazis). Edemul limfatic al picioarelor necesita un complex intreg de tratamente, printre care si comprese cu celuloza din sfecla ramasa dupa stoarcerea sucului. In acelasi timp, se bea si infuzie din frunze de patlagina. O lingura de frunze se infuzeaza in 250 ml apa fierbinte, pana la racire. Se imparte in 2 doze si se bea dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de masa.
* Mastopatie. Terciul din sfecla tocata, pus intr-un tifon, se aplica pe locul bolnav, zilnic, 40-50 de minute.. In acelasi timp se beau cate 50 ml de suc, de doua ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, timp de 25 de zile.
* Paradontoza. Se rade sfecla pe razatoarea mica. Terciul obtinut se aplica pe gingiile bolnave si se tine 25-30 de minute. Imbunatatirea se observa peste 5-7 zile, dar tratamentul trebuie repetat cateva saptamani (in functie de vechimea afectiunilor).
Medicina populara foloseste toate componentele sfeclei

Sfecla contine multe substante benefice (betanina, saruri de potasiu) care au efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, asupra nivelului de colesterol, a metabolismului lipidic in celulele ficatului si a intaririi peretilor vasculari. De regula, se stie ca sucurile de legume se beau imediat dupa ce au fost stoarse. Nu e si cazul sucului de sfecla, care nu se bea imediat, ci trebuie lasat 2-3 ore ca sa se evapore unele ingrediente ce produc efecte negative (dureri de cap, stari de greata etc.). Cu ajutorul sucului de sfecla ne putem testa starea de sanatate, facand un exercitiu simplu. Se beau 100 ml suc de sfecla si se mananca o salata de sfecla cruda, data prin razatoarea fina. Se urmaresc schimbarile de culoare a urinei. Daca nu sunt prezente afectiuni serioase de sanatate, culoarea nu se schimba. Daca sunt probleme de sanatate, urina capata culoarea sucului de sfecla.

Vin tonic din sfecla

In medicina populara, se foloseste din batrani o reteta cu actiune tonica generala, care se numeste "7 pahare". Se amesteca in cantitati egale cate 250 ml sucuri de: sfecla, morcov, ridiche neagra, usturoi, lamaie, miere de albine si vin rosu dulce (cabernet). Amestecul se pastreaza in vase de sticla, in frigider. Se beau cate 50 ml, de trei ori pe zi. Cantitatea - 1750 ml - reprezinta o cura care se repeta de cinci ori pe an, cu pauze de 3-4 saptamani.
Preparatul se recomanda pentru revitalizarea organismului dupa interventii chirurgicale, chimioterapie si in timpul tratamentelor de lunga durata.
Folosirea sucului de sfecla in vindecarea bolnavilor de cancer se practica in medicina populara de mii de ani. Pigmentul din planta este actorul principal in lupta cu cancerul. Doza zilnica minima de pigment se afla intr-un kilogram de sfecla, echivalentul a 250-300 ml de suc, care trebuie consumat fara pauze, tot restul vietii. Pigmentul nu este toxic, nu se descompune in procesul de prelucrare termica si nici in procesul de digestie. Calitatile lui terapeutice se pastreaza si dupa fierbere la 100 grade Celsius, timp de 2 ore.
Consumul regulat de sfecla sub orice forma normalizeaza VSH-ul bolnavilor, restabileste apetitul, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii. Se recomanda feluri de mancare unde sfecla este amestecata cu fulgi de ovaz, hrean, banana sau lapte prins.
In Centrul oncologic de la Moscova, li se prescrie bolnavilor sa consume zilnic cate 250 g de sfecla cruda, data pe razatoare fina, in 3-4 reprize. Daca sfecla cruda nu este acceptata de organismul bolnavului, ea se inlocuieste cu 300 ml de suc. Dupa trei saptamani de administrare, bolnavilor li se imbunatatesc analizele de sange si starea generala de sanatate.
Persoanelor cu cancer mamar si de piele li se aplica, de 4-5 ori pe zi, pansamente cu suc de sfecla, pentru micsorarea locului afectat.


"Oamenii sunt ca vinurile... cu timpul unii devin mai buni, altii se transforma in otet"

Offline

 

#8 2010-11-09 12:22:31

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07
Mesaje: 5252

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

Fetelor,pt vitiligo nu stiti vreun remediu naturist?ceaiuri,tincturi etc.
Sora mea de 12 ani are vitiligo si tratamentul medicamentos este cam de evitat pt varsta ei,ii omoara ficatul pt k e f. tare si cam toxic. De aceea m-a interesa ceva naturist.

Offline

 

#9 2010-11-09 21:13:02

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24
Mesaje: 2680

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

Baby, de ce nu incercati sa o duceti la un homeopat? Ca exact cu asta se ocupa, dar pe baza unor studii medicale.
Desi n-am fost personal, ca nu am avut nevoie, stiu multe persoane ca au fost si au avut rezultate f bune (inclusiv mama si prietenul meu).


Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Offline

 

#10 2010-11-09 21:29:18

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Mesaje: 3667
Site

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

Baby, mama are vitiligo, si din cate stiu eu nu se trateaza. Ea pentru ce face tratament? Stiam ca singurul tratament pe care il poti face e pentru a face mai rapida depigmentarea, sau pentru a o incetini, dar stiu ca ambele tratamente iti pun ficatul in pioneze. Mama a decis ca nu merita sa isi nenoroceasca corpul pentru niste pete. Serios, poate s-au schimbat medicamentele, ca sora ta e mai tanara, dar aveti grija ce ii dati sad

Offline

 

#11 2010-11-10 07:11:03

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07
Mesaje: 5252

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

kathrynn,am mers deja  la homeopat in Romania,vroia sa ii prescrie niste chestii,insa sa o si tina sub observatie cam din 15  in 15 zile si nu aveam cum pt k trebuia sa ne intoarcem in Italia. am gasit  si aici un homeopat la care sa mergem,insa deocamdata nu am ajuns la el ca e foarte departe de noi   si nici timp nu am avut. oricum,chiar si la homeopat ii dadea tratament medicamentos,numai ca ii mai dadea si ceva naturist.asa ca tot cam pe acolo e.
Pill,asa e, nu se trateaza.si ei i-a dat tratament pt a incetini depigmentarea,insa doctorul ne-a si zis clar ca ii va dauna serios la ficat,mai ales k ea e mai micuta atat ca varsta,cat si ca greutate. de aceea am ales sa incercam alte variante pe baza de plante si tincturi.am mai auzit de o chestie care se face cu ultraviolete,dar dupa 20 de ani ... sau cu zeama de patrujel,care ii mai "coloreaza" zonele. oricum nu are multe pete.are sub ochi una cam cat buricul degetului mic, are o alunita pe spate inconjurata de alb si 5-6 fire de par alb (am citit pe net k astea sunt caracteristicile in general).

Offline

 

#12 2011-12-01 12:34:52

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13
Mesaje: 14512

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

Offline

 

#13 2011-12-01 12:54:16

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13
Mesaje: 14512

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

miss_B..........am citit despre niste chestii-minunte in materie de probleme ale pielii (nu mai tin minte daca erau bune si pt vitiligo, dar erau bune pt multe-multe probleme de pe piele): crema Aur Derm si tinctura de marul-lupului. Uita-te un pic si vezi daca zice ca ar fi vreuna din ele buna si pt vitiligo, eventual poti intreba si dermatologul.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-12-01 12:55:00)

Offline

 

#14 2011-12-02 13:02:51

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07
Mesaje: 5252

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

jeannie,tinctura de marul lupului este buna si pentru vitiligo.o avem deja si a folosit-o.avem si o crema Vitix,a fost recomandata de medicul dermatolog.insa nu vad multe imbunatatiri,parca putin s-ar fi colorat cu o nuanta pielea.am mers la homeopat,ne-a prescris tincturi,ceaiul trei-frati-patati etc.vom mai merge si anul viitor si vom continua cu tincturile pe care le stim deja.oricum,nu s-a mai extins si sper sa nu se extinda pe viitor  sad
ms oricum pentru informatii,jeannie puss am sa ma interesez si la dermatolog despre crema Aur Derm,caci pe internet am gasit ca e buna numai pentru:arsuri de gradul II si III, alergii, psoriazis, zona zoster, cicatrizează fara urme dermatoze de orice fel, acnee, pete, ciuperci, herpes.

Offline

 

#15 2011-12-02 13:11:18

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13
Mesaje: 14512

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

am citit ca da rezultate bune tinctura de marul-lupului folosita in paralel si cu unguent de marul-lupului. iti dai seama ca eu am citit desprea astea pur informativ si doar medicul poate sa decida un tratament corect si eficient. va doresc succes cu tratamentul si sanatate

Offline

 

#16 2011-12-02 13:28:20

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07
Mesaje: 5252

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

multumim!

Offline

 

#17 2011-12-31 09:44:14

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13
Mesaje: 14512

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

tot pentru Miss_B:
am gasit ca ar fi buna o cura cu aloe (in postarea din 29 Feb 2008):
http://www.naturaplant.ro/forum/eczemat … -t949.html
"Cu mare incredere va recomand o cura cu aloe vera care ere rol de detoxifiere a organismului apoi in tratarea anumitor afectiuni precum diabet,colesterol ridicat,boli cardiovasculare,boli renale,reumatism,imunitate scazuta,afectiuni dermatologice(dermatite seboreice,eczeme,infectii,inflamatii,psoriazis,lupus,ihtioza,vitiligozona ,pitiriazis,escarele,eruptii cutanate,furunculozapanaritiu),etc."

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-12-31 09:49:27)

Offline

 

#18 2012-01-01 14:41:49

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07
Mesaje: 5252

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

jeannie   kram  mersi mult!

Offline

 

#19 2012-10-19 14:16:02

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13
Mesaje: 14512

Re: terapii "babesti" si alte sfaturi aproape medicale

voi aveti metode eficiente cu care sa opriti sughitatul? neutral

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului

© Copyright 2002–2024 forummamici.ro
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.