Cand se pot face gauri in urechi?

Nu exista o varsta anume pentru a da gauri in urechiusele fetitei tale, e mai mult o decizie personala. Cu toate acestea, specialistii recomanda ca acest lucru sa nu se intample mai devreme de 6 luni pentru ca sistemul imunitar al copilului inca se formeaza si o rana deschisa, chiar daca este o mica impunsatura de ac, poate fi o cauza de infectie la nou-nascuti.

Sau mai e optiunea in care astepti ca fetita sa creasca si sa hotarasca ea singura daca vrea sa-si ingaureasca lobul urechii sau nu. Varsta potrivita ar fi cam 10 ani cand poti discuta cat de cat cu ea pe acest subiect. Cu cat inainteaza in varsta insa cu atat cresc sansele sa nu mai vada ingaurirea urechii ca pe o optiune pe care sa o ia in calcul.


Daca te-ai decis sa faci acest lucru cat fetita e inca micuta, trebuie sa fii atenta la cateva lucruri.

Unde anume se va intampla procedura – da, este o decizie importanta alegerea locului. Incearca sa gasesti un pediatru sau un dermatolog care sa faca asta la el in birou / cabinet ca sa fii sigura ca intreg procesul va fi unul steril si sigur. Ca sa fii convinsa ca se respecta masurile de igiena, poti sa urmaresti daca medicul s-a spalat pe maini inainte sa isi puna manusile si ca apoi a dezinfectat bine lobul urechii.

Ce poti face sa nu doara foarte tare? – ai putea folosi creme, recomandate de doctor, care sa amorteasca putin zona sau sa pui gheata, cu 15-20 de minute inainte de procedura, infasurata intr-un prosop. Se crede ca ar amorti putin nervii locali. Oricum ar fi, durerea tot se va simti, dar la o intensitate mai scazuta. Partea buna este ca durerea dureaza cateva zeci de minute, dar ce ramane apoi dureaza o viata intreaga.

Din ce material este indicat sa fie cerceii pusi dupa ce au fost date gaurile si cat timp pot fi purtati – otelul inoxidabil chirurgial este, probabil, cea mai buna alegere pentru ca acest metal nu contine nichel sau alt material ce provoaca alergii. Nichelul si cobaltul sunt responsabili pentru majoritatea alergiilor, deci pentru inceput ar trebui evitate. In schimb, platina si titaniul sunt ok pentru urechiusile micutei, fara sa-i faca rau. Acestia se tin in urechi aproximativ 6 saptamani, pana cand ranile se vindeca complet.

Dupa ce au fost ingaurite urechiusele, trebuie sa ai grija si de acest loc, sa-l cureti regulat cu discuri demacheante din bumbac inmuiate in putina apa oxigenata sau spirt ca sa dezinfectezi zona. Mai rasuceste din cand in cand cerceii, invarte-i in ureche ca sa se definitiveze forma orificiului. Si nu ii da jos decat daca ii inlocuiesti imediat cu o alta pereche pentru ca in perioada imediata dupa interventie gaurile se inchid rapid. Fii atenta si la infectii si nu atinge zona respective cu sampon sau gel de dus cat timp rana nu s-a vindecat.

Ce ar trebui sa eviti dupa ce i-ati pus cercelusi fetitei este inotul, mai ales in piscinele publice unde riscul de infectie creste considerabil.

Adauga comentarii!