Nu cred sa se intalneasca vreun copil care sa fie foarte incantat de faptul ca are de facut teme. Ceea ce ne facem sa avem primele confruntari cu ei si sa le spunem lucruri mai putin placute despre viata. Care insa trebuiesc spuse, intrucat nu mai avem bebelusi pe care sa-i ferim de orice i-ar putea deranja.
Temele nu se fac in graba
Ele sunt importante pentru ca iti dau o sansa in plus de a mai invata. Nu ar trebui sa le urasti, ci sa profiti de sansa de a sti mai mult. Asa ca trebuie sa le faci cat de bine poti, altfel tot ce reusesti sa obtii este sa pierzi timpul.
Temele nu se fac pentru ca iti cere cineva
Nu trebuie sa fie grija parintelui sa fie temele facute. Nu el trebuie sa ii spuna copilului sa lase alte activitati ca sa se apuce de teme. Si nici nu este problema lui sa stie exact ce teme sunt de facut. Daca te inveti de mic sa nu iti asumi nicio reponsabilitate ai mari sanse sa ramai asa toata viata.
Temele nu ar trebui sa strice programul celorlalti
Nu poti alege sa iti faci temele cand toata lumea vrea sa se aseze la masa sau atunci cand este planificata vreo activitate cu altii. Este incorect fata de ceilalti. Asa ca trebuie sa iti planifici singur timpul astfel incat sa ai temele facute inainte de astfel de momente. Ceea ce implica si sa stii exact ce anume ai de facut si sa faci o estimare a timpului necesar ca sa le termini.
Nu poti sa te intrerupi in timpul temelor pentru altceva
Pana la urma temele nu tin cu adevarat chiar asa de mult. Varsta la care trebuie sa insisti pe astfel de discutii este mica, asa ca vorbim cam de 1 ora acordata studiului. Nu merita sa o intrerupi pentru a mai face si altceva pentru ca iti va fi greu apoi sa te apuci din nou.
Nu este totul numai lapte si miere
Da, temele pot sa fie plictisitoare.
Da, temele pot sa fie dificile.
Si astea sunt, la randul lor, o parte a vietii, la fel ca distractia. Asta inseamna sa fii o persoana responsabila – sa faci ceea ce trebuie facut chiar daca ti se pare plictisitor sau dificil.
Citeste si