In primul rand, atunci cand analizezi greutatea copilului, trebuie sa tii cont de faptul ca este posibil sa nu fie nicio problema, chiar daca ti se pare ca este slab.
Daca parintii sunt amandoi slabi este posibil ca si copilul sa fie la fel. De asemenea, copiii trec prin diferite perioade de crestere si este posibil sa creasca mult in inaltime intr-o perioada si cresterea in greutate sa dureze ceva mai mult.
Daca vrei sa ia mai mult in greutate
Presupunand ca nu exista nicio problema medicala care sa duca la o greutate scazuta, atunci poti aduce modificari in dieta copilului ca sa ia mai mult in greutate. Si asta inseamna sa alegi alimente care au mai multe calorii.
Cateva sfaturi privind masa
Nu mancati pe fuga. Este bine sa stati impreuna la masa si sa faceti aceste momente ale zilei cat mai placute. Nu il lasa pe copil sa sara peste o masa principala, oricat ar pretinde ca este de ocupat.
Nu incurajati consumul de fastfood. Chiar daca nu este gras, asta nu inseamna ca poate manca oricat fastfood. Pe de-o parte pentru ca nu este o mancare sanatoasa si pe de alta parte ca sa nu il obisnuiesti pe copil cu un obicei prost de care sa se chinuie toata viata sa scape.
Pune-i la indemana gustari, intrucat nu are cum sa creasca in greutate daca mananca foarte rar.
Alimente pe care ar trebui sa le consume
Lactate: lapte, branza, iaurt
Proteine: oua, fasole, alune, carne
Carbohidrati: paine, paste, cartofi
Daca urmezi o dieta completa pentru mai multe saptamani si nu observi vreo crestere in greutate este bine sa discuti cu doctorul despre greutatea copilului si dieta.
Photo by Thought Catalog on Unsplash