De fiecare data inainte la Paste iti trec prin fata ochilor fel si fel de stiri despre cat de nocive sunt chimicalele cu care sunt vopsite ouale. Asa ca este timpul sa incerci ceva nou: sa le vopsesti natural.
Mai ales ca este un proiect in care poti implica si copiii.
Incepi prin a strange de ce ai nevoie:
Varza rosie – > pentru albastru
Frunze de ceapa rosie – > pentru rosu
Frunze de ceapa galbena – >pentru portocaliu
Sfecla – > pentru roz
Turmeric -> pentru galben
Ce trebuie sa stii:
La fiecare cana de lichid se adauga o lingura de otet.
Incearca sa folosesti oua albe, sa obtii un lichid cat mai concentrat.
Daca dupa ce s-au uscat ouale nu au culoarea pe care ti-o doresti poti obtine o culoare mai intensa punandu-le inca o data in apa colorata, asa ca nu o arunca dupa prima folosire.
Obtinerea culorii si fierberea oualelor se pot face in acelasi timp.
Cum se procedeaza
Fierbe ouale astfel incat sa fie tari.
Amesteca intr-o oala 1 cana de coji de ceapa (sau de varza, sfecla date pe razatoare) cu o cana de apa. Lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pentru 15-30 de minute. Culoarea este gata atunci cand este cu cateva grade mai inchisa decat ai dori sa aiba ouale.
Intr-un borcan toarna rezultatul folosind o strecuratoare. Adauga otet – o lingura la o cana de lichid.
Se pun ouale in culoare si se lasa pana obtin culoarea dorita. Se scot, se usuca cu un servetel de hartie si se ung cu grasime.
Se tin la frigider pana cand se consuma.
Sursa foto: analitykadietetyczna.wordpress.com
Citeste si