In saptamana dinaintea Pastelui toata lumea are planuri pentru a gati. Facem mancaruri complicate si multe, insa rareori le facem si pe gustul copiilor. Asa ca vreau sa va propun ceva deosebit: o reteta simpla, fara coacere, pe care o poti face impreuna cu cel mic, astfel incat sa va si distrati impreuna. Este o tarta cu gust de lamaie, careia ii puteti adauga un topping de capsuni.
Ingrediente pentru tarta cu iaurt
Aluat
3 cani de biscuiti graham farmitati
½ cana de zahar brun
1 pachet de unt de 200 de gr
Crema
2 pliculete de gelatina pudra
¾ cana de zahar brun
sucul de la 3-4 lamai
1 cana apa
3 cani de iaurt gras, preferabil iaut grecesc
200 gr mascarpone
coaja de lamaie data pe razatoare
Cum se face aluatul
Este destul de impropriu sa vorbim de un aluat, intrucat nu vom coace nimic aici.
Biscuitii se vor pune in blender si se vor toca pana cand ajung asemeni unui nisip cu granule mai mari.
Se amesteca apoi cu zaharul si un pic se sare. Se toarna deasupra si untul, topit si se amesteca bine. Rezultatul ar trebui sa fie destul de asemanator cu un nisip ud.
Amestecul este intins pe fundul unei tavi, astfel incat sa formeze un strat uniform cam de un deget grosime. Se niveleaza bine totul cu ajutorul unei cani sau a altceva plat.
Se pune la frigider, unde ar trebui tinuta minim o ora inainte de a merge mai departe.
Cum se face crema
Gelatina pudra si zaharul se amesteca intr-un castron.
Sucul de lamaie si apa se incalzesc, insa nu pana devin fierbinti. Apoi se toarna in castron, peste gelatina, amestecand constant, pana cand gelatina si zaharul se topesc.
Se lasa sa se raceasca, 30 de minute.
Iaurtul se amesteca cu crema mascarpone si coaja de lamaie. Gradual, se adauga gelatina si se amesteca, pana devine omogena.
Asamblarea si servirea
Crema se pune peste stratul din biscuiti si se intinde uniform pe intreaga suprafata. Se lasa la racit minim 1 ora.
Se pun deasupa felii de capsuni, se taie si se poate servi.
Sursa foto: thekitchn.com
Citeste si