Daca pui mai multor persoane intrebarea de mai sus cel mai probabil vei primi aceleasi raspunsuri: copiii se gandesc o gramada la cadourile pe care le vor primi si adultii se gandesc o gramada la ceea ce vor manca.
Ceea ce, trebuie sa recunoastem, este destul de trist. Asa ca, putem sa ne fortam sa ne gandim si la altceva, sa dam sarbatorilor si o alta semnificatie.
Sa facem impreuna lucruri care ne plac
Cum obtinem asta? Ne asezam impreuna si stam de vorba, cu o foaie de hartie langa noi. Si fiecare vine cu idei privind ce ar dori sa faca impreuna, ca familie. Dupa care, pe cat posibil, le planificam si le punem in practica.
Sa fim darnici fata de un strain
Obisnuim sa fim darnici de sarbatori, insa adesea asta se traduce prin extrem de multe jucarii cumparate copiilor. Am putea incerca o altfel de darnicie, una in care sa ii implicam si pe copii. Putem da bani unor straini pe langa care de obicei trecem fara sa ne oprim, putem sa ne implicam intr-o activitate caritabila, putem dona din lucrurile de care nu mai avem nevoie.
Sa avem o zi a bunatatii
Este o buna traditie sa institui o zi a bunatatii. Este un bun prilej ca sa discuti despre ce inseamna sa te comporti frumos cu altii, dar si sa incepi sa te gandesti la ce anume ii place persoanei de langa tine si ce ai putea tu face pentru a se simti bine.
Sa avem propriile traditii
Poate familia ta are traditia de a face decoratiuni pentru brad sau de a face o fotografie intr-un anumit stil in fiecare an sau de a vizita bunicii sau de a juca jocuri de familie. Oricare ar fi alegerea, este bine sa aveti o traditie de sarbatori de care sa va tineti an de an.
La fel de frumos este si sa te implici in traditiile comunitatii din care faci parte – sa mergi la slujba de la biserica, sa primesti colindatori si sa le dai mere si colaci, sa iesi in piata centrala a localitatii etc.
Voua ce va aduc sarbatorile special?
Meniul de Sarbatori pentru copii: 25 de idei de ornat salatele si prajiturile