Cele mai bune alimente in timpul alaptarii

Alaptarea este, fara indoiala, cea mai buna optiune pentru a hrani bebelusul. Astfel el capata toti nutrientii de care are nevoie perntru o dezvoltare optima a creierului, oaselor si muschilor. Are nevoie si de vitamina D si de calciu si de magneziu, si de proteine si fier, ca sa pomenim unii dintre cei mai importanti nutrienti. Si pe toate le gaseste in laptele matern.

Ceea ce inseamna ca si mama trebuie sa aiba o deosebita grija in ceea ce priveste propria alimentatie. Intrucat, este posibil ca unii nutrienti, fiind folositi pentru hranirea bebelusului, sa devina deficitari pentru mama. Ceea ce creaza probleme de sanatate mamei, cum ar fi aparitia cariilor din timpul alaptarii.


O posibila solutie este sa mananci alimente foarte bogate din punct de vedere nutritiv, precum:

Oua

La cat sunt de mici, ouale aduc un aport foarte mare de nutrienti. Cel mai important este colina, un nutrient esential pentru dezvoltarea creierului, in special pentru memorie si invatare. In plus, oul contine si proteine, omega 3 si vitamine B.

Somon

Pe langa faptul ca se gateste usor si este foarte bun la gust, somonul este bogat in proteine, vitamina B12 si vitamina D, fiind un bun ajutor pentru oase si muschi. In plus, continutul sau de antioxidanti ajuta la o buna stare a pielii si parului, foarte util in perioada alaptarii, cand suferi de o masiva cadere a parului.

Broccoli

Sunt ani de zile de cand nutritionistii recomanda broccoli si nu degeaba. Pe langa faptul ca aduce multi nutrienti, are si rolul de a echilibra nivelul de zahar din sange si de a reduce poftele alimentare. Ceea ce se potriveste la fix intr-o perioada in care de abia astepti sa mai slabesti.

Iar pe langa acestea, ia-ti obiceiul de a presara seminte de susan peste tot. Poti pune in iaurt dimineata, poti presara peste somonul de la pranz si adauga seara la felia de paine prajita cu ou fiert. Ele sunt cumva garantia ta ca primesti tot aportul necesar de calciu, magneziu, zinc, fier si vitamine B. Iar de toate acestea ai nevoie pentru un nivel optim de energie.

Photo by John Baker on Unsplash

Citeste si

Cateva bune practici privind alaptarea

Pierderea parului in sarcina sau imediat dupa

Adauga comentarii!