5 metode naturale prin care iti usurezi durerea din timpul travaliului

Cu siguranta ai auzit nenumarate povesti infricosatoare despre travaliu si nasterea naturala. In povestile cele mai infricosatoare, travaliul dureaza ore in sir, transformand momentul de dinaintea nasterii intr-un chin care pare ca nu se mai termina. Cu toate astea, este bine de stiut ca fiecare femeie are propria experienta a nasterii, de aceea nu trebuie sa presupui ca daca altei femei i-a fost greu in perioada travaliului iti va fi la fel si tie.

Care sunt metodele cele mai la indemana prin care sa iti usurezi durerea din timpul travaliului?


1. Nu te panica

Nu are rost sa intri in panica, travaliul este un proces natural si trebuie sa ai in minte mereu faptul ca trebuie sa stai relaxata. Panica doar iti agraveaza situatia, asadar incearca sa rezisti si sa te gandesti la lucruri pozitive.

2. Alege pozitii confortabile

Pozitia in care stai este foarte importanta pentru ameliorarea durerilor din timpul travaliului. O sa observi ca cel mai bine te simti daca stai culcata pe o parte sau ghemuita. Cu cat colul se dilata mai mult si momentul nasterii se apropie, cu atat o sa iti fie mai greu sa iti gasesti o pozitie confortabila. Pozitia cea mai buna pentru contractiile dureroase este sa stai in picioare si ghemuita.

3. Vorbeste cu cineva despre ceea ce simti

Fie ca iti iei o prietena langa tine, fie ca ai partenerul alaturi, este important sa vorbesti cu cineva. Vorbitul te ajuta sa te relaxezi si sa gasesti solutii mai repede pentru ameliorarea durerilor. Incearca sa numeri numarul de contractii pe minut, asa o sa vizualizezi mai bine ce iti ofera fiecare minut si cat de repede o sa se produca momentul nasterii. Cu cat contractiile sunt mai dese, cu atat momentul nasterii e mai aproape.

Citeste si despre Tipurile de anestezie folosite la nastere.

4. Nu uita de tehnicile de respiratie

Incearca sa te concentrezi la respiratie si la ritmul ei. Respiratia controlata este foarte importanta deoarece iti distrage putin atentia de la durere. De asemenea, ajuta la o oxigenare mai buna a ta si a bebelusului. Incearca sa respiri intr-un ritm care chiar te ajuta si nu in ritmul despre care ai citit pe cine stie ce site.

5. Roaga-ti partenerul sa-ti faca un masaj usor

Daca esti insotita in aceste momente, cere-i persoanei care te insoteste sa iti faca un masaj usor pe spate sau pe maini. De asemenea, o idee buna este sa pui si niste muzica in salon sau un film, aceste lucruri cu siguranta iti vor mai distrage atentia.

Ce e bine de stiut?

  • starea ta mentala este importanta;
  • incearca sa nu te gandesti mereu la durere;
  • gandeste-te la bebelus si la primele zile cu el acasa;
  • nu astepta totul de la epidurala;
  • fii optimista, nasterea e un moment care trece, nu o transforma intr-o experienta urata.

Citeste si Ce trebuie sa stii despre alaptare in primele zile dupa nastere.

 

Adauga comentarii!