Ultimele pregatiri inainte de nastere

Se apropie data nasterii si te simti pregatita. Camera copilului este frumos aranjata, dulapul este plin de hainute si ai bifat tot ceea ce era de facut de pe lista prietenelor care au nascut deja. Dar esti pregatita pentru ceea ce se va intampla cand te vei intoarce cu bebelusul?

  1. Dormi

Serios, iti va lipsi somnul foarte mult dupa nastere. Se intampla chiar sa nu mai poti dormi bine cu anii. Asa ca nu ai altceva nimic mai bun de facut acum decat sa te odihnesti. Mai ales ca sarcina este atat de obositoare.


Desigur, este dificil sa dormi in aceste zile, insa gaseste modalitati de a te linisti. De la muzica, pana la ceva usor de citit, incearca sa lasi gandurile deoparte. Daca nu te odihnesti bine noaptea, atunci motaie ziua, fara probleme.

  1. Geanta de spital

Avem si noi un articol cu ceea ce este necesar sa iei la tine. Il gasesti aici. Insa este bine sa discuti si cu cei de la spital. Necesitatile pot sa difere de la caz la caz. Nu uita sa faci un bagaj si pentru bebelus.

Ce trebuie sa contina bagajul pentru maternitate?

  1. Planifica vizitele familiei, ale prietenilor

Probabil foarte multa lume va dori sa intre in contact cu tine dupa nastere, mai ales familia si prietenii foarte apropiati. Vorbeste cu ei, astfel incat sa stie dinainte ce iti doresti. In general, nu sunt recomandate vizitele mai lungi de jumatate de ora, intrucat sunt foarte obositoare. Iar tu, oricum, vei fi foarte ocupata dupa nastere si nu in cea mai buna forma.

  1. Discuta cu tatal despre timpul sau liber

Si tatal poate, legal, sa isi ia concediu la nasterea bebelusului. Nu insista sa te descurci tu singura cu toate. Poate ca ai putea sa o faci, insa este bine ca si el sa se implice cat mai mult, din start, la ingrijirea bebelusului. Chiar daca nu face lucrurile la fel de bine ca tine, asta este mai putin important decat ca sunteti impreuna, o echipa.

Sotia ta va avea un copil. Cum procedezi?

  1. Gaseste ajutor

Daca tatal va dori sa se implice mult, atunci va puteti descurca singuri. Altfel, este bine sa gasesti un ajutor macar in primele saptamani. Probabil cea mai la indemana alegere este mama ta. Daca insa nu este posibil, poti apela la alti membri din familie sau la o prietena foarte apropiata. Sau poti plati pe cineva ca sa se ingrijeasca de casa in timp ce tu ai grija de bebelus. Iar daca gasesti si pe cineva care sa aduca mancare calda si proaspata este minunat! In general, nu refuza nicio oferta de ajutor, oricat de ciudat ti s-ar parea ca nu te mai descurci singura.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Adauga comentarii!