Nu e deloc vesel sa iei o raceala cand esti insarcinata, mai ales cand stii ca nu prea ai voie sa iei niciun medicament. Cu cat varsta gestationala e mai mare, cu atat efortul pe care il depune mama pentru sustinerea sarcinii este si el mai mare, motiv pentru care imunitatea poate avea si ea de suferit. Daca inainte de a fi insarcinata, raceala iti trecea foarte usor, in lunile mai avansate de sarcina, o sa observi ca aceasta afectiune banala poate sa iti dea batai de cap, iar simptomele ei devin mult mai accentuate.
Cum tratezi raceala cand esti insarcinata?
1. Bea ceai de ghimbir cu lamaie si miere
O solutie foarte buna sa tratezi raceala este sa bei in fiecare zi ceai cu ghimbir, lamaie si miere, acesta este printre cele mai bune leacuri naturiste pentru tratarea acestei afectiuni. Ghimbirul are proprietati anti-inflamatorii, lamaia intareste imunitatea, iar mierea are si ea importante proprietati anti-bacteriene.
2. Daca ai febra, ia un paracetamol
In perioada sarcinii, paracetamolul trebuie luat rar si in conditii exceptionale. Daca ai febra mare si te simti rau, ia un paracetamol ca sa scapi de febra, apoi evita sa mai iei daca febra nu mai creste atat de mult. Ca sa fii sigura ca faci ce trebuie, da-i mesaj medicului tau si intreaba-l cate pastile de paracetamol ai voie. Daca paracetamolul este permis in conditii moderate, e bine de stiut ca ibuprofenul si aspirina sunt complet interzise deoarece pot interfera cu dezvoltarea bebelusului.
3. Hidrateaza-te suficient
Cu cat te hidratezi mai bine, cu atat raceala o sa dispara mai repede. Cele mai bune metode de hidratare sunt consumul de apa si fructe, consumul de sucuri naturale, limonade, supe si ciorbe. De altfel, supele calde sunt o metoda buna de a ameliora simptomele racelii, de aceea este bine sa le consumi cat mai des in asemenea perioade.
Citeste si Ceaiuri permise si interzise in perioada sarcinii.
4. Pune-ti in picioare sosete inmuiate in otet
O idee buna sa mai scazi febra din perioada racelii este sa iti pui seara in picioare sosete inmuiate in otet. Desi pare un leac babesc, el este eficient.
5. Fa gargara cu apa sarata sau cu ceai de cuisoare
Daca te doare gatul, cea mai buna solutie este sa faci gargara cu apa sarata sau ceai de cuisoare, aceste remedii ajuta la eliminarea mucusului din gat, au proprietati anti-bacteriene, anti-fungice si anti-inflamatorii, amelioreaza durerile si senzatia de iritare din aceasta zona. Pentru prepararea ceaiului de cuisoare, pune intr-o cana cu apa fierbinte o lingurita de cuisoare.
6. Desfunda-ti nasul cu apa de mare
Sprayurile cu apa de mare sunt sigure in perioada sarcinii, asadar le poti folosi oricand. De asemenea, iti poti desfunda si hidrata nasul cu ser fiziologic.
Nu uita, daca febra este foarte mare si starea ta pare ca se inrautateste, trebuie sa mergi de urgenta la medic.
Citeste si Cele mai neplacute simptome din perioada sarcinii despre care nu-ti vine sa povestesti.