Modul in care noi ne hranim de sarbatori nu este cel mai sanatos dintre toate. Altfel nu ar exista in aceasta perioada atatea reclame la medicamente care reduc arsurile gastrice. Nimeni nu spune ca nu ai putea manca o sarma sau ca trebuie sa iti folosesti toata vointa ca sa nu iei o lingura de piftie.
Totusi, si tie si copilului va va fi mai bine daca mergeti mai ales pe alimente care aduc un aport nutritional de care bebelusul are nevoie, atat pentru dezvoltarea creierului cat si a oaselor si muschilor: proteine, fier, vitamina B, calciu, magneziu etc.
Printre cele mai recomandate alimente se numara:
Oua
Insa nu crude, asa cum ar putea sa apara in maioneza. Incepe ziua cu un mic dejun sanatos. Iar daca el cuprinde un ou fiert este cu atat mai bine, intrucat vei avea o masa satioasa, cu multe proteine.
Somon
Probabil ca in aceasta perioada iti vor trece prin fata ochilor platouri intregi cu carnati si fripturi de porc. Dar esti insarcinata, asa ca ai dreptul la un tratament preferential. Cum ar fi sa alegi sa mananci somon, perfect pentru dezvoltare.
Salate
Nu prea obisnuim sa punem salate pe masa in aceasta perioada. Cel mult adaugam muraturi sarate si acre ca sa mearga mai usor atata carne. Si, desi alimentele fermentate au rolul lor benefic in dieta, legumele crude nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic.
Seminte
Prea multe dulciuri inseamna prea multe kilograme. Cu dulciurile parca nu stii niciodata cand anume sa te opresti. Asa ca opteaza pentru seminte, daca vrei sa rontai ceva. Este adevarat ca si acestea ingrasa, in cantitati mari, dar au foarte multi nutrienti. Si, in plus, cate seminte de susan ai putea consuma?