Daca vrei sa ai ceva mai multa libertate de miscare, atunci, pe langa un carucior, ar fi util sa te gandesti la un sistem de purtat.
El se va dovedi a fi foarte util de folosit si in casa, intrucat daca bebelusul ar vrea sa stea numai in brate, lipit de tine, in timp ce tu ai vrea sa mai poti face si altceva. Pana la urma trebuie sa mananci si tu, nu? La fel, hainele se murdaresc cu viteza luminii si daca nu te ocupi de asta veti ramane fara nimic de purtat. Si ar trebui sa raspunzi si la telefonul care suna etc.
Asa ca da, ai avea mult de castigat cu un sistem de purtat. Ele sunt de mai multe tipuri si nu intram aici intr-o discutie privind alegerea lui. Acum discutam despre regulile generale de siguranta.
Bebelusul ar trebui sa fie tinut strans
Asa cum o faci si cu bratele. El trebuie sa fie in pozitie verticala si sa aiba capul sustinut. Spatele sau nu trebuie sa fie curbat. Picioarele stau in general departate si flexate. Asa ca sistemul pe care il alegi trebuie sa tina cont de toate aceste caracteristici.
Bebelusul mereu la vedere
Pozitia in care il pui trebuie sa iti permita sa il vezi pe bebelus mereu. Verifica adesea ca gura si nasul sau sa nu fie acoperite. Lasa fata libera, chiar daca uneori esti tentata sa nu o faci, cand este un pic de vant. Verifica si ca barbia sa nu ii atinga pieptul, intrucat intr-o astfel de pozitie ii este dificil sa respire.
Suficient de aproape sa il atingi cu buzele
Nu ii tine fata acoperita, astfel incat sa iti dai seama in orice moment cum se simte. Si aseaza-l astfel incat sa il poti pupa pe cap fara efort.
Toate aceste masuri de siguranta sunt absolut necesare atunci cand bebelusul este foarte mic, pana in trei luni. Dupa ce reuseste sa isi sustina capul lucrurile incep sa se schimbe. Iar odata ce este destul de mare incat sa stea in fundulet, cel mai probabil nu vei mai avea nevoie de un sistem de purtat in casa. Pentru ca atunci ii poate suficient numai sa fii in camera, fara sa iti mai ceara sa il tii in brate. Insa sistemul de purtare ramane in continuare util atunci cand iesi din casa, mai ales atunci cand ajungi in locuri care sunt greu accesibile cu caruciorul.
Photo by Zach Lucero on Unsplash
Citeste si
Intrebari pe care sa ti le pui atunci cand cumperi un carucior
Top 20 lucruri inutile pentru bebelusi pe care sa eviti sa le cumperi