Nu este nicio indoiala, sa slabesti tinand dieta inseamna sa dai peste cap metabolismul si, in scurt timp dupa ce ai slabit, sa ajungi in acelasi loc de unde ai plecat sau chiar mai rau.
Daca dietele nu au functionat pana acum pentru tine, atunci probabil nu o vor face nici in viitor. Pentru ca, de fapt, ai nevoie de schimbarea stilului de viata.
Nu cumpara semipreparate
Bunica ta nu ar fi gasit acele alimente in gradina? Acesta trebuie sa fie primul tau semnal de alarma.
In acest fel din start scapi de sucuri acidulate sau nu, de aditivi, de sosuri, de mezeluri. Si principala ta alimentatie va consta in legume si cereale, in fructe, ierburi si seminte.
Mai putin zahar
Nu vei putea sa scapi cu totul de consumul de zahar si nici nu ar fi indicat. Insa trebuie sa iti obisnuiesti organismul sa ceara mai putin. Pentru ca odata cu zaharul vine si pofta de a manca din ce in ce mai mult.
Asta inseamna ca nu vei bea sucuri naturale de fructe, ca vei citi ingredientele care sunt scrise pe ambalaje si vei lua produsele fara zahar (stiai, de exemplu, ca majoritatea sortimentelor de paine din comert contin zahar), ca vei face prajituri si in casa. In acest fel vei intelege ca nu poti avea un chec fara 2 cani de zahar si poate te vei opri la o felie.
Nicio masa fara legume
Serios. Daca vei urma acest sfat vei observa ca incepi sa pui intr-un echilibru mai corect ceea ce mananci. Pentru ca legumele trebuie sa constituie baza a ceea ce este consumat. Poti manca un castron se salata verde, insa portia normala de friptura nu ar trebui sa fie mai mare de o palma (fara degete).
Prin urmare, cel mai des pe masa ta ar trebui sa se vada salata, varza, broccoli sau conopida, pastaile de fasole si vinetele. Acestea impreuna cu o portie mica te proteine te vor ajuta sa nu mai simti ca iti este foame timp de cateva ore. Si reglarea meselor este cheia pentru a slabi sanatos.
Photo by Brenan Greene on Unsplash