In primul an de viata totul este incredibil de dificil si orice decizie ai lua ti se pare vitala. Asa ca nu este de mirare ca stresul in fata diversificarii atinge maximul. Vom prezenta, mai jos, cateva dintre intrebarile pe care parintii obisnuiesc sa si le puna.
Cum va manca bebelusul meu mancare solida daca nu are inca dinti?
Bebelusilor nu le apar dintii in aceeasi perioada si existenta sau lipsa de existenta a acestora nu are influenta asupra a ceea ce mananca bebelusii. Oricum, toate alimentele se dau pasate si cu mare grija sa nu se inece.
Chiar si fara dinti, dingiile bebelusilor sunt suficient de solide ca sa manance banane, paine moale, omleta, morcov fiert, peste.
Ar trebui data mancarea solida inainte de lapte sau dupa?
Pana la 12 luni bebelusii iau majoritatea nutrientilor de care au nevoie din lapte. Asa ca nu are sens sa il tii flamand ca sa te asiguri ca va incerca o lingurita din noul aliment. Mai bine ii dai sa suga cand cere si, dupa lapte, cand este multumit si mai curios, poti incerca si ce noutate aveai tu in plan.
Daca bebelusul nu este interesat in mancare solida ce pot sa fac?
Daca este mai mic de 6 luni chiar nu faci nimic, inseamna ca este prea devreme. Daca bebelusul a trecut de 6 luni, insista cu blandete. Chiar daca a refuzat o data un fel de mancare nu inseamna ca la un moment dat nu il va accepta. Si obisnuieste sa ai mese in familie cu bebelusul langa voi, in propriul scaunel. Asta de obicei ii deschide apetitul si curiozitatea.
Cat de mult se presupune ca trebuie sa manance un bebelus?
Daca ia cateva lingurite trebuie sa te declari mai mult decat multumita. Chiar daca dupa standardul tau este ca si cum nu ar fi mancat nimic, pentru el este suficient, mai ales in primele luni.
Nu uita sa ii oferi bebelusului si apa impreuna cu mancarea solida. Si alege alimentele astfel incat sa fie bogate in fibre si fier, astfel incat bebelusul sa nu aiba probleme de tranzit si sa primeasca nutrientii de care are nevoie.
Citeste si