Marea mea grija in perioada diversificarii era ca bebelusul sa isi ia cat mai multi nutrienti si din alimente solide, nu numai din lapte. Pentru ca pe parcursul zilei refuza tot felul de mancaruri pe care i le preparam, iar laptele era in continuare baza alimentatiei lui, dupa ce a implinit 8 luni, am inventat o reteta pentru micul dejun care sa contina proteine, grasimi sanatoase, vitamine si minerale si, totodata, sa fie foarte buna la gust.
Din cate am remarcat eu, bebelusii nu iubesc gusturile prea intense, de aceea trebuie pastrat un gust cat de cat neutru la preparatele din perioada diversificarii, nici prea dulce, nici prea aromat, nici prea acru.
Cum preparam mic dejunul pentru bebelus?
Ingrediente:
– o jumatate de avocado (pentru grasimi sanatoase);
– o jumatate de banana;
– o jumatate de mar (pentru fibre);
– un sfert de para sau piersica sau cateva afine;
– o lingurita rasa de seminte de canepa decorticate (pentru proteine);
– 3-4 migdale (pentru calciu);
– 2-3 nuci caju (pentru grasimi sanatoase, vitamine de tip B);
– o lingurita de praf de cereale integrale, simple, fara arome, fara lapte praf incorporat;
– o lingurita suc de portocale, pentru un gust mai acrisor.
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele cu blenderul, bine-bine, pana cand se obtine un piure cremos. Daca ti se pare ca e prea subtire, mai poti sa adaugi niste cereale sau un biscuite. Acest mic dejun i l-am preparat pana pe la 1 an si 8-9 luni cand a refuzat sa mai manance piureuri si a dorit sa manance la fel ca noi, parintii, la toate mesele.
Pentru ca era foarte energizant si satios, mic dejunul il tinea satul pana pe la ora 4 dupa-amiaza.
Ca sa iti fie mai usor sa prepari acest mic dejun, este important sa ai toate ingredientele la indemana, nu ar trebui sa iti ia mai mult de 10 minute.
Daca bebelusul tau are un istoric de alergii, nucile trebuie introduse in alimentatia lui dupa varsta de 2 ani. Semintele de canepa decorticate pot fi introduse in alimentatia bebelusului de la 7 luni, ele nu prezinta risc de alergii si nici nu au un gust intens care sa afecteze gustul piureurilor pe care le prepari.
Tu ce ii prepari la mic dejun bebelusului tau?
One thought on “Idee de mic dejun satios pentru bebelusi”