Cand copilul tau incepe sa mai creasca un pic si poate sa ajunga unde isi doreste, chiar daca o face tarandu-se sau rostogolindu-se, este momentul sa iti vezi casa cu un alt ochi.
Pentru ca daca exista un lucru pe care copilul se poate urca, cel mai probabil o va face, oricat ti se pare tie ca nu are ce sa caute acolo. Similar, daca exista un lucru care se poate tranti, cel mai probabil la un moment dat se va intampla un ‘accident’.
Reguli de siguranta privind mobila
– mobila trebuie prinsa in perete, mai ales atunci cand baza sa de sustinere nu este larga. De exemplu, nu vei prinde in perete un fotoliu, insa este bine sa prinzi un dulap, mai ales daca este inalt si ingust.
– alege o mobila grea, cu interior solid. Pare o cheltuiala de bani in mod inutil, insa nu este asa. Copiii nu folosesc mobila asa cum a fost ea proiectata. Nu cred sa existe copil care sa nu se fi bagat vreodata intr-un sertar si cred ca ai vrea sa te asiguri ca il sustine. La fel cum nu exista copil care sa nu fi fost curios si sa nu fi incercat orice, numai sa vada ce este in sertarele de sus.
– ai grija la lucrurile grele. De exemplu, televizorul. Acesta trebuie prins in perete, ca sa te asiguri ca nu se va rasturna pe el. Si indeparteaza orice obiect greu, cum ar fi greutatile cu care faci exercitii fizice sau daca ai obiecte grele de decor.
– nu pune sus lucruri care sa tenteze. Daca vor sa ajunga la ceva copiii nu vor sta sa faca multe calcule de echilibru. Imediat vor pune un scaun unul peste celalalt sau vor incerca sa se tina de lustra sau cine stie ce alta trasnaie. Evita mai ales sa-i pedepsesti panand lucrurile lor undeva sus, unde isi pot face planuri sa ajunga.
-nu lasa in drumul lor lucruri de care se pot impiedica atunci cand alearga. Mai bine le depozitezi, pentru moment in camere unde nu intra constant. Sau poate chiar le scoti cu totul din casa, in asteptarea unor vremuri mai putin agitate.
-acopera colturile. Au o putere de atractie iesita din comun.
Photo by Jens Behrmann on Unsplash
Citeste si