Pregatirea pentru bebelusul doi

Sa fii insarcinata inseamna sa iti faci griji pentru cum va fi viata ta viitoare. Oare te vei descurca? Oare familia ta va face fata cu bine schimbarilor? Oare cum se vor intelege copiii intre ei?

Multe dintre aceste intrebari nu au un raspuns, sunt de genul vom trai si vom vedea, insa, pe de alta parte, este mereu mai bine sa stii la ce sa te astepti, astfel incat sa poti face un pic de planificare si sa iti usurezi situatia. Cu ce este cel mai probabil sa te confrunti


Noptile fara somn

Atunci cand ai un bebelus mic acestea cu siguranta vor aparea. Mai tii minte cat de obositor a fost la primul si asta te ingrozeste. Atunci nu reuseai deloc, ti se parea tie, sa faci fata situatiei. Cum te vei descurca acum cu doi copii de care trebuie sa ai grija? Din fericire, asa cum stii deja, un bebelus mic doarme foarte mult. Iar de data asta chiar vei dormi si tu atunci cand doarme el – pentru ca vei fi mai relaxata, fara atatea ganduri negative inutile.

Mai putin timp pentru primul copil

Cu siguranta, relatia ta cu primul copil se va modifica odata cu aparitia bebelusului – nu vei mai putea sa ii acorzi atentie in acelasi fel ca inainte. Dar asta nu inseamna neaparat mai putin timp si, cu siguranta nu inseamna mai putina iubire. Avand un bebelus, vei petrece mai mult timp langa casa si de acest timp poate sa profite si copilul mai mare. Totul este sa concepi o rutaina astfel incat cu totii sa va simtiti bine impreuna.

Mai putin timp pentru tine

Aici raspunsul este acelasi ca si in cazul primului copil – ai timp pentru tine daca iti creezi acest timp. Si trebuie sa ti-l creezi ca sa iti recapeti energia. Gaseste un inlocuitor care sa aiba grija de cei doi copii si fa ceva care iti place – fie ca citesti o carte, fie ca faci cateva exercitii de yoga.

Mai putin timp pentru partener

Relatiile se schimba odata cu aparitia copiilor si la inceput este dificila acomodarea la ele. Insa, al doilea copil nu va aduce modificari in cuplu la fel de profunde ca primul. Ba chiar, ar putea sa fie un lucru bun, intrucat partenerul are sanse mai mari sa se implice in familie, mamele fiind mai putin posesive si mai permisive odata cu cresterea familiei.

Photo by Jens Johnsson on Unsplash

Adauga comentarii!