Cea mai mare problema cand vrei sa faci mancare sanatoasa este sa iti gasesti timpul necesar pentru a gati totul de la 0. Daca nu stai toata ziua acasa este practic imposibil sa iti gasesti timp pentru doua sau trei mese gatite astfel pe zi. Si asta pentru ca pregatirea ingredientelor necesita mult timp.
Solutia? Sa pregatesti ingredientele in avans si sa le tii la congelator pana la momentul utilizarii lor. In acest fel, nu ar mai fi o asa mare problema sa faci o supa, daca legumele sunt deja spalate si taiate. Si nici nu ti-ar mai fi atat de dificil sa folosesti sosuri facute in casa, ceea ce garanteaza o calitate mai buna a mancarii. Care sunt pasii de urmat:
Cumpara recipiente
Urmareste cand sunt oferte pentru recipente de folosit la congelator si cumpara atunci cand ti se par protrivite. Daca alimentele sunt usor de pastrat iti va fi mai usor sa te hotarasti sa o faci.
Pregateste in cantitati mai mari
De fiecare data cand este vorba despre alimente care se pot congela si care presupun mult timp pentru pregatire, fa in cantitati mai mari decat este necesar pentru o singura utilizare. De exemplu, daca pregatesti un sos Bolognese pentru lasagna, poti face si pentru inca o portie pe care o vei gati in viitor. Sau, daca cureti legume si le tai, taie mai multe si pastreaza surplusul congelat.
Fa un plan saptamanal
Daca esti otganizat iti este mult mai usor sa gatesti. Incearca sa faci la sfarsitul fiecarei saptamani un plan pentru fiecare zi a saptamanii viitoare. Verifica mereu si utilizeaza ceea ce ai deja in congelator, astfel incat sa le utilizezi cat sunt inca bune. In plus, in functie de ele decizi si ce cumparaturi trebuie sa faci pentru intreaga saptamana.
Ai aici o lista privind tipurile de alimente si cat rezista fiecare in congelator
Photo by Randy Fath on Unsplash