Nu intotdeauna, pentru a trai mai sanatos, trebuie sa faci schimbari majore in viata ta. Uneori, este suficient sa adaugi ceva in plus. Si asta este mult mai usor decat sa renunti la ceva, asa ca sansele de reusita sunt mult mai mari.
Otet de mere
Otetutlui de mere i se pot asocia multe beneficii. Te ajuta sa iti tii greutatea sub control, iti aduce energie, imbunatateste digestia.
Cum ai putea sa il consumi? O idee ar fi sa torni un pic peste salate. Se mai poate pune si in smoothie, daca obisnuiesti sa iti faci. Si merge foarte bine in sosurile de rosii. Incearca, s-ar putea sa il indragesti.
Rodii
Semintele de rodie sunt o foarte buna sursa de antioxidanti. Se spune ca sunt bune pentru prevenirea bolilor de inima si a cancerului.
Si se gasesc cu usurinta tot timpul anului! Le poti consuma ca atare, insa sunt foarte bune si impreuna cu alte alimente. Incearca de exemplu sa le pui in salate sau in iaurtul cu cereale. Vei avea o surpriza extrem de placuta. Gustul lor usor dulce si acrisor le face usor de potrivit cam cu orice.
Cereale integrale
Sunt usor de gasit si pot inlocui macar o parte din faina foarte rafinata pe care obisnuim sa o consumam.
Putem sa le punem in biscuti facuti in casa, sa le adaugam in iaurt sau, daca vrem sa incercam ceva nou, sa cumparam quinoa si sa o servim ca garnitura.
Cerealele integrale contin fibre, vitamine si minerale si sunt esentiale pentru o buna digestie.
Scortisoara
Daca pana acum nu am prea reusit, este timpul sa invatam sa ne placa gustul ei deosebit. Scortisoara ajuta atat la scaderea zaharului din sange, cat si la intarirea corpului in fata infectiilor.
Se poate presara peste orice – peste cafeaua de dimineata (mai ales daca reusim astfel sa renuntam la zahar), peste floricelele facute in casa, peste prajituri si smoothy-uri.
Nuci
Nucile sunt un aliment cat se poate de banal. Dar este extrem de nutritiv, fiind plin de proteine. Macar in perioada toamnei, cand se gasesc din belsug, ar trebui sa mancam mai multe.
Si doar stim, de la bunicile noastre, nucile sunt fantastice in prajituri. Poate asta ar fi un motiv suficient ca sa facem din cand in cand prajituri in casa, sa nu le mai cumparam pe cele foarte nocive, din comert.
Photo by Ojashri Basnyat on Unsplash