Desi multe femei cred ca greturile de dimineata din primul trimestru de sarcina indica faptul ca sexul copilului va fi de gen masculin, nu exista nicio baza stiintifica pentru aceasta asertiune. Greturile din primul trimestru de sarcina sunt destul de frecvente in randul femeilor insarcinate si fac parte din procesul firesc de acomodare a corpului cu noua situatie.
Din fericire, la cele mai multe femei, greturile apar doar in primul trimestru de sarcina pentru cateva saptamani, pentru ca apoi sa dispara ca si cand n-ar fi fost niciodata. Femeile care au o sarcina cu probleme se pot confrunta cu aceste greturi si in ultimele doua trimestre de sarcina, o situatie care transforma sarcina intr-o perioada nu prea placuta pentru viitoarea mamica.
De multe ori, greturile se instaleaza chiar inainte ca femeia gravida sa afle ca este insarcinata, acesta fiind unul dintre cele mai importante simptome de sarcina, dupa intarzierea menstruatiei.
Greturile difera ca intensitate de la femeie la femeie, insa, nici unele nici altele nu sunt prea placute si afecteaza obiceiurile de zi cu zi ale gravidei.
Care sunt cele mai bune remedii pentru greturile din timpul sarcinii?
1. Ghimbirul
Cu o traditie foarte lunga in medicina chineza, ghimbirul este un adevarat leac pentru problemele digestive, ameliorarea greturilor, a raului de miscare si a starilor de voma. Pentru ameliorarea greturilor din perioada sarcinii, incearca sa iti prepari limonada sau ceai de ghimbir. Pune cateva bucatele de ghimbir in apa fierbinte, lasa-le la infuzat, si consuma aceasta bautura cu putina lamaie.
2. Menta
Daca ghimbirul ti se pare ca are un gust prea intens, incearca ceaiul de menta. De asemenea, poti pune cateva frunze de menta in limonada. Ai grija sa nu lasi prea mult la infuzat pliculetele de ceai de menta, pentru a evita constipatia.
3. Alimentele acre
Cu siguranta ai auzit de faptul ca femeile insarcinate poftesc la tot felul de alimente acre, un lucru foarte adevarat. Motivul este ca muraturile, lamaile si alte alimente acrisoare reduc greturile si starile de voma din aceasta perioada.
4. Alimentele bogate in proteine
Alimentele bogate in proteine (carnea, nautul, produsele lactate, ouale, nucile, lintea, orezul) contin vitamina B6 care are capacitatea de a reduce senzatia de greata. Solutia este sa mananci inainte de a ti se face foame si sa alegi alimente simple, bogate in proteine. De asemenea, incearca sa eviti mesele copioase.
5. Lamaia
Daca nu suporti nici menta, nici ghimbirul si nici alimentele cu proteine nu-ti fac cu ochiul, incearca sa bei apa cu lamaie de fiecare data cand greturile nu-ti dau pace. Lamaia iti improspateaza respiratia si reuseste sa diminueze din neplacuta senzatie de greata.
Pentru a evita greturile matinale, ai grija sa nu mananci seara tarziu, sa eviti alimentele prea grase, prajeala, sosurile si alimentele gatite complicat, cu multe ingrediente. Alege alimente cat mai simple si, in general, multe legume si fructe.
Citeste si Arsurile gastrice in sarcina – cum le ameliorezi?
Sursa foto: womenspick.com