Retete in imagini - 3-32
- alexia
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-01-14
- Mesaje: 14580
Re: Retete in imagini - 3
210 grade???????? Eu il pun la 170-180 ! Timpul depinde foarte mult de cuptor, nu trebuie sa setezi timpul scris in reteta si sa pleci. Stai langa el si verifica-l din cand cand. Poate cuptorul tau coace mai repede. daca s-a rumenit un pic pe deasupra si nu mai iese nimic pe scobitoare, e gata.
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
- Mesaje: 8701
Re: Retete in imagini - 3
offff, hai ca am reusit sa descarc pozele de ieri... checul a iesit pana la urma , nu e asa inalt, ca na , e facut in tava , dar e bun la gust , va pun pozici cu mancarea gatita ieri si mancata azi
deci :
pastrav la cuptor ...
si in farfurie :
ciorbita de loboda :
mancarica de varza de Bruxell cu pui ( la mine in farfurie s-a nimerit o singura varzica, dar asta si pentru ca , multa s-a cam topit la fiert, ca am fiert-o cam mult)
si pandispanul.....
cam asta e mancarica pe saptamana care vine, urmatoarele poze in week-end-ul viitor
Ultima oara a fost editat de adinagrig (2009-05-10 09:41:53)
9 ani de copilarie ....
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
- Mesaje: 36351
Re: Retete in imagini - 3
adinagrig arata ff bine tot ce ai gatit
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 3
Azi am mancat iepure cu parmezan.
Avem nevoie de: 1 iepure 100 grame ulei de masline 4 rosii mari 1 lingura bulion sare piper 3-4 linguri otet 2 foi dafin un pic de oregano 1 cana apa 5 catei de usturoi 100 grame parmezan, taiat bucati ( eu il tai in 4 ) niste ulei pt prajit
Iepurele trebuie pregatit cu o seara inainte sa fie gatit. Si il pregatim astfel: Il taiem in bucati ( noi preferam sa il taiem acasa, daca il taiem la macelarie, o sa aiba multe osizoare si e greu sa il speli sa le indepartezi. ) Nu punem capul, si nici organele. Deci... taiem mielul in bucati si il condimentam cu sare, piper si otet. ( Intr-o oala, castron.. ce aveti la indemana ) Apoi il punem intr-o sita sa se scurga. Il punem la frigider.
A doua zi pregatim iepurele astfel: Intr-o tigaie prajim iepurele, pana se rumesneste bine
Cand s-a rumenit, il scoatem si il punem intr-o cratita mai mare. Uleiul de la prajit il aruncam.
Facem sucul de rosii: curatam rosiile de coaja si seminte si la bagam in blender. Adaugam si bulionul. Punem sucul de rosii peste iepure.
Punem foile de dafin si cana de apa. Lasam la fiert cam o jumatate de ora, la foc mediu. Dupa o jumatate de ora, adaugam 100 ml ulei de masline. La nevoie, mai adaugam apa.
Cand iepurele e fiert, adaugam usturoiul taiat in 2 sau in 4. Eu pun usturoiul intr-o parte a cratitei pt ca in cealalta pun parmezanul si nu vreau sa se amestece.
Dupa 15-20 de minute, punem bucatile de parmezan in cealalta parte a cratitei. Adaugam si un pic de oregano si lasam sa scada sosul ( depinde cum il vreti, mai gros sau nu )
Se poate servi cu piure de cartofi
Sau cu orez fiert
Ieri am facut gratar
Adina, explicatia pentru pandispan e una: Trebuie sa il faci in tava de pandispan. Daca tu il faci in tava cuptorului este normal sa se faca mult mai repede pt ca stratul de compozitie nu e gros. Si nici nu are cum sa iti creasca foarte foarte mult. Sfatul pe are ti l-am data fost sa faci pandispanul intr-o craticioara.
Trebuie s apui si retetele la mancarurile facute. Toate arata f bine!
Mai tarziu voi face prajitura greceasca.
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- Infinity
- Hero member
- Inregistrat: 2006-01-02
- Mesaje: 3368
Re: Retete in imagini - 3
moaa ce bine arata
- lucia05
- Insomniac member
- De la: tara lui Papura Voda
- Inregistrat: 2008-09-13
- Mesaje: 7708
Re: Retete in imagini - 3
I am who I am and I choose to be me!He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!
- life
- Hero member
- Inregistrat: 2008-05-23
- Mesaje: 2469
Re: Retete in imagini - 3
Vai Love_t mi s'a facut foame instantaneu si abea am mancat
We Have To Be Strong !!!
- pitzipoank
- Insomniac member
- De la: ...casuta cu vise
- Inregistrat: 2008-06-17
- Mesaje: 7988
Re: Retete in imagini - 3
"Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel roccolino http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related
- skumpi
- Vizitator
Re: Retete in imagini - 3
- ioana_4
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-13
- Mesaje: 62895
Re: Retete in imagini - 3
skumpi tu nu l-ai putea manca pt ca l-ai avut eu nu as putea manca ied sau miel pt ca am avut dar in principiu pt asta sunt animalutele astea, sa fie mancate, asta e
- Cassiopeia
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-03-09
- Mesaje: 9529
Re: Retete in imagini - 3
Iepuras mi-e mila de el. Am avut si eu odata "ocazia" sa mananc iepuras..daduse matusi-mea cu masina peste unu care o trecut pe sosea si ciobanu i l-a dat ei si logic ca l-o luat home. Dar a mancat din el doar dad si unchiu..noua ne=o fost mila.
Sim y
- life
- Hero member
- Inregistrat: 2008-05-23
- Mesaje: 2469
Re: Retete in imagini - 3
De iepuras va este mila dar de o gaina nu?
We Have To Be Strong !!!
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
- Mesaje: 8701
Re: Retete in imagini - 3
mersi , love_t , dar o sa-mi achizitionez in curand niste tavi de cozonac si gata , am scapat de problema....
cat despre retete sunt super simple :
pastrav la cuptor: se taie pastravul sau nu, se da cu sare , piper si cimbru , si am pus niste vin peste el si putin apa, si gata l-am bagat la cuptor .Se serveste cu usturoi si cu lamaie si patrunjel.
mancarica de varza de bruxel cu pui: am calit niste morcov cu ceapa si radacina de patrunjel, apoi am pus si puiul , niste apa si le-am lasat sa fiarba, apoi am pus si varzicile (sunt inghetate la punga) si le-am lasat sa fiarba , iar la sfarsit am adaugat niste faina diluata cu apa.
ciorbita de loboda ceapa , morcov si radacina de patrunjel, apa, apoi loboda si rosie si verde , si lasi sa fiarba....eu am adaugat si cativa cartofiori.
cam asta e , e super simplu, cantittaile sunt din ochi....
9 ani de copilarie ....
- Cassiopeia
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-03-09
- Mesaje: 9529
Re: Retete in imagini - 3
Sim y
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 3
GALAKTOBUREKO
Este o prajitura super usor de facut, foaaaarte buna. Daca treceti prin Grecia e pacat sa nu gustati din acest desert specific tarii.
Ingrediente: -un pachet de foi de placinta -4 cani de lapte -1 cana de zahar -4 oua -1 cana gris fin -80 gr unt -1 plic zahar vanilat
Pentru SIROP :2 cani de zahar, si 2 de apa, 1 baton mic de scortisoara si putina zeama de lamaie se fierb aprox 15-20 minute ,sa se lege siropul.
CREMA: -se pune laptele la fiert intr-o cratita
Separat, intr-un castron amestecam zaharul cu grisul
Ouale le batem ca pentru omleta si le adaugam peste gris. adaugam si pliculetul de zahar vanilat. Amestecam.
Apoi punem amestecul in cratita cu laptele pus la fiert, amestecand in continuu la foc moderat, pana se ingroasa crema.
Topim untul,apoi ungem tava si punem jumatate din foi. Una cate una, le ungem pe fiecare cu unt.
Adaugam crema.
Impaturim foile, peste crema si continuam cu celelalte foi ramase, si la fel ungen una cate una cu unt. La sfarsit, nu mai impaturim foile ramase, taiem excesul de foi. Inainte de a pune la cuptor ,taiati in patrate prajitura, dar nu pana hjos! numai foile de sus. (cu un cutit bine ascutit, asfel dupa coacere portiile sunt deja taiate si nu se mai sfarama foile care devin crocante dupa coacere).
Se baga la cuptor, la 180 de grade pentru aprox. 1 ora
Se face siropul din apa, zahar, lamaie si un baton de scortisoara. Se lasa la fiert aprox. 15-20 de minute. Cand prajitura e inca calda, turnati siropul peste ea. Lasam 3 ore sa se raceasca. Se serveste rece. Pofta buna!
Va voi pune poza si cu sectiune, dar mai am de asteptat inca vreo 2 ore
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
- Mesaje: 7655
Re: Retete in imagini - 3
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- persifona
- Vizitator
Re: Retete in imagini - 3
Eu azi am facut shnitzele, sos Uncle Ben;s cu pui de mancat cu orez sau paste, tarta cu fructe dupa reteta lui Simy si pudding de vanilie cu ananas. Da va trebui sa ma credeti pe cuvant, ca am gatit la Dragos si n-am avut aparat.
Oricum, cred ca au trecut luni de cand n-am mai facut atatea, e ceva.
- Cassiopeia
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-03-09
- Mesaje: 9529
Re: Retete in imagini - 3
persifona a scris:Eu azi am facut shnitzele, sos Uncle Ben;s cu pui de mancat cu orez sau paste, tarta cu fructe dupa reteta lui Simy si pudding de vanilie cu ananas. Da va trebui sa ma credeti pe cuvant, ca am gatit la Dragos si n-am avut aparat.
Oricum, cred ca au trecut luni de cand n-am mai facut atatea, e ceva.
ai facut iar tarta ? chiar ma uitam azi peste retetele tale de orez...si ma gandeam ca n-am vazut orez d-ala prin Albinuta
pofta buna
Sim y
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|