Retete in imagini - 4-7
Pagini: 1 … 5 6 7 8 9 … 158
Subiect inchis
- _yohana_
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-11-25
- Mesaje: 16986
Re: Retete in imagini - 4
adina
Ultima oara a fost editat de _yohana_ (2009-09-13 15:40:06)
expect the worst , hope for the best!
- deealexx
- Hero member
- De la: Hu
- Inregistrat: 2009-07-30
- Mesaje: 2966
- Site
Re: Retete in imagini - 4
multumesc adina
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 4
Azi am facut pastitio. Acum va scriu reteta, dupa cum v-am promis Tava in care am facut pastitio, nu este o tava atat de marea ca cea de la aragazul normal... este mai mica si mai adanca. So...
600 grame carne tocata ( vita ) 1 ceapa mare 4 rosii 2 lingurite de bulion 4-5 linguri de ulei sare piper un baton de scortisoara un pic de apa ( cam o jumatate de cana ) 1 foaie de dafin o jumatete de pahar cu vin ( vin rosu ) 1 pachet de macaroane.
Sosul bechamel:
800 ml lapte 2 oua 1 lingurita sare piper 2 cubulete unt 4-5 linguri ulei 150 gr faina.
Intr-o craticioara, punem laptele la incalzit, la foc mic. Adaugam sare si piper. In alta cratita mai mare, punem 2 cubulete de unt si 4-5 linguri de ulei. Cand uleiul ( si untul ) s-au incins, punem faina, putin cate putin, si amestecam repede cu telul, sa nu se faca cocoloase. Punem faina, pana obtinem consistenta unei budinci. Cand uleiul ( si untul ) s-au incins, punem faina, putin cate putin, si amestecam repede cu telul, sa nu se faca cocoloase. Punem faina, pana obtinem consistenta unei budinci. Daca vi se pare ca e prea tare si ati terminat laptele, puteti adauga putin apa. Nu uitati, in sosul bechamel trebuie sa amestecati continuu, deci e bine sa aveti un ajutor.
ATENTIE: sosul bechamel, se face la sfarsit!!
Daca nu va descurcati, am postat reteta pas cu pas aici: http://www.anticonceptionale.ro/forum/t … agini.html
Si incepem asa:
Ceapa o tocam f marunt sau o bagam in blender. O punem in cratita. Apoi bagam si rosiile in blender si le adaugam si pe ele in cratita, peste ceapa. Adaugam si carnea, sarea, piperul, 1 baton scortisoara, uleiul, foaia de dafin si un pic de apa. Acoperim cratita si o lasam la foc mediu. Dupa 10 minute, adaugam si bulionul si mai lasam pe foc pana scade toata apa, sa nu fie carnea nici prea uscata, dar nici sa fie apoasa.
Fierbem macaroanele, dar sa fie al dente, sa nu le fierbeti prea tare, apoi le scurgeti si le treceti sub un jet de apa rece.
In tava in care o sa gatim pastitio, punem prima data un strat de macaroane mai gros, apoi punem toata carnea, apoi un alt strat de macaroane si la sfarsit sosul bechamel.
Apoi punem tava in cuptorul preincalzit, la 200 de grade celsius, pentru aprox. 50 de minute. Cam asa arata cand e gata
Sa nu o taiati calda!!! o sa vi se imprastie in farfurie
Puteti adauga si putin parmezan deasupra.
Pofta buna!
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- OneOnly
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-07-14
- Mesaje: 8686
Re: Retete in imagini - 4
wow fetelor. eu nsh sa fac de mancare nik asa complicat
They can because they think they can.
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
- Mesaje: 10759
Re: Retete in imagini - 4
super arata n-am mancat niciodata dar cred ca e bun.... love astea sunt spaghetti mai groase? ma refer la macaroane cum ai zis tu.... pot sa iau de ex spaghetti mai groase asa de la barilla? sau tb un anumit tip de macaroane?
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- Mesaje: 28737
Re: Retete in imagini - 4
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
- Mesaje: 10759
Re: Retete in imagini - 4
cina mea tarzie cartofi fierti cu cash de tzara
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 4
Saru' mana fetelor. Este o mancare f gustoasa. Si mi se pare ca e mai simplu sa fac pastitio decat sa fac mousaka.
Andrulina, nu sunt spaghete speciale, pur si simplu sunt macaroane. Nu conteaza de la ce firma le iei, macaroane sa fie
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
- Mesaje: 10759
Re: Retete in imagini - 4
pai eu cand e vb de paste nu prea iau de la orice firma pt ca multe se fac naspa sunt f fainoase....de asta intrebam
- baciu
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-02-25
- Mesaje: 6315
Re: Retete in imagini - 4
pastitio arata foarte bine, love_t
andru mi-ai facut o pofta de cartofi fierti........maine o sa-mi fierb cu siguranta niste cartofi si ii pap asa cu unt si cu sare. Abia astept.
Unde dragoste nu e, nimic nu e.
- sophie
- Addicted member
- De la: Atlantis
- Inregistrat: 2008-02-19
- Mesaje: 11424
Re: Retete in imagini - 4
Week`end`ul asta am gatit o gramada
Chec aperitiv
300 g cascaval 300 g sunca presata 3 linguri smantana 3 linguri faina 4 oua crude 4 oua fierte sare, piper, patrunjel
Se amesteca smantana, ouale crude si faina pana se omogenizeaza. Se adauga cascavalul dat pe razatoare, sunca taiata cubulete, sarea, piperul si patrunjelul tocat marunt. Se unge bine cu unt o tava de chec, se toarna in ea jumatate din compozitie, se aseaza ouale fierte si curatate si se toarna restul de compozitie. Se coace la foc mic pana se rumeneste.
Legume picante
Se calesc in putin ulei 2 cepe si 2 catei de usturoi. Se adauga 2 lingurite de chimen, 1/2 lingurita curry, 1 lingurita boia dulce, 2 linuri condiment picant. Peste toate se pun o conserva de rosii in bulion si se lasa la fiert cateva minute. Se adauga 2 cartofi taiati cubulete si 1 conopida potrivita. Se completeaza cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert. Se potriveste de sare si piper iar la final se adauga patrunjel tocat. Se serveste cu paine prajita si bere.
Ciuperci umplute
ciuperci (eu am avut 20 ); 100 g cascaval; 100 g sunca presata; 2 cepe; unt; sare; piper; curry; oregano.
Se curata ciupercutele de coaja, se spala si li se indeparteaza piciorusele. Se caleste ceapa tocata marunt, sunca taiata cubulete si piciorusele ciupercilor maruntite. Se adauga un cubulet de unt (50 g), mirodeniile si se opreste focul. Dupa ce se raceste putin se adauga cascavalul tocat cubulete si se amesteca bine. Se umplu ciupercutele cu amestecul preparat, deasupra se adauga un cubulet de cascava, unul de unt si o felie subtire de rosie (optional). Se unge cu unt o tava, se aseaza ciupercutele in ea si se da la cuptor pana sunt gata.
Salata de castraveti
Se taie cubulete castravetii (eu am avut vreo 10 castraveti micuti, de gradina) si se piseaza 5 catei de usturoi. Se lasa la scurs intr`o strecuratoare 20 minute. Se amesteca bine 1 1/2 - 2 cani de iaurt cu 2-3 linguri ulei de masline, se adauga menta dupa gust (eu am pus menta uscata) si se toarna peste castraveti. Se adauga marar tocat marunt si se amesteca totul bine. Se poate servi simpla, cu paine prajita sau cu friptura de porc.
Si pentru ca s`a nascut isteria placintei cu iaurt, am facut si eu
Placinta cu iaurt
3 oua se freaca bine cu o cana de zahar, un pliculet zahar vanilat, unul de praf de copt, esenta de lamaie, 1/4 cana ulei, 1 1/2 - 2 cani iaurt. Se unge tava bine cu unt, se pune o foaie de placinta, umplutura de mai sus si cealalta foaie de placinta. Se coace la foc potrivit si se taie rece.
Ultima oara a fost editat de sophie (2009-09-13 21:16:16)
- pipacslany
- Hero member
- De la: Kolozsvar
- Inregistrat: 2008-12-09
- Mesaje: 2895
Re: Retete in imagini - 4
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
- Mesaje: 10759
Re: Retete in imagini - 4
sophie super arata pipa am zis sa pap ceva mai usor pe seara si am facut rapid asta
- skumpi
- Vizitator
Re: Retete in imagini - 4
salata aia de castraveti fiind tzatziki in`afara de menta f bine arata toate
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 4
Baciu, Pipa saru' mana
Sophie, mi-ai facut pofta de ciuperci
Andrulina, eu iau de cele mai multe ori, macaroane marca Carreffour. Chestia e ca orice macaroane ai face, trebuie sa le fierbi sa fie al dente. Eu le gust din cand in cand, sa nu le fierb prea tare ca atunci sigur se rup toate in bucatele mici Apoi, le pun intr-o strecuratoare maaare si dau drumul la jetul de apa rece peste ele. Daca faci asa, orice marca de macaroane ai cumpara, nu or sa se rupa, iti garantez.
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- baciu
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-02-25
- Mesaje: 6315
Re: Retete in imagini - 4
Sophie, cata faina ai bagat in prajitura cu iaurt?
Unde dragoste nu e, nimic nu e.
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
- Mesaje: 10759
Re: Retete in imagini - 4
stiu love ca nu tb fierte tare ci trebuie sa fie al dente, faza e ca am mai mancat prin alte parti paste care erau romanesti cred si se vede diferenta intre astea ale noastre si cele din afara....alea sunt facute din grau integral faina de buna calitate nu se compara
- sophie
- Addicted member
- De la: Atlantis
- Inregistrat: 2008-02-19
- Mesaje: 11424
Re: Retete in imagini - 4
love_t a scris:Eu cred ca a cumparat foile de placinta.
exact
Subiect inchis
Pagini: 1 … 5 6 7 8 9 … 158
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|