Retete in imagini - 6-141
- SofySofia
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-07-29
- Mesaje: 812
Re: Retete in imagini - 6
Love,ti-a iesit mai frumos ca cel de la cofetarie
Strong reasons make strong actions!
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 6
Mamaligutaaaa!!
Sofy Multumesc!
Yoyolina, turta dulce trebuie tinuta in punga, sa nu se intareasca. Alyush, multumim!
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Mesaje: 24754
- Site
Re: Retete in imagini - 6
Prajitura cu ricotta si bezea (adaptata de aici http://www.bucataras.ro/retete/13188/va … bezea.html)
* PENTRU ALUAT: * 2 oua, * 10 linguri de lapte, * 15 linguri de faina, * 15 linguri de zahar, * 15 linguri de ulei, * 1 lingura cu varf de cacao, * 1 plic de praf de copt, * putina coaja rasa de lamaie, * un varf de sare. * PENTRU CREMA DE BRANZA: * 500g ricotta, * 4 galbenusuri de ou, * 10 linguri de zahar, * 1 lingurita esenta de vanilie.
Pentru a face aluatul amestecam intai cele 2 oua cu laptele si apoi adaugam restul ingredientelor. Punem in tava hartie pentru copt si turnam compozitia.
Pentru crema de branza mixam ricotta cu zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie. Le mixam pe toate in acelasi timp. Turnam compozitia peste blat. Avem grija ca in anumite locuri sa punem mai multa crema de branza, aceste zone vor forma ?valurile?. Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180?C.
Intre timp pregatim toppingul de bezea: batem albusurile spuma si adaugam zahar alb si zahar brun cam 4 linguri din fiecare. Turnam uniform albusurile peste prajitura din tava si reintroducem la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru a sti ca prajitura este gata facem testul cu scobitoarea. In cazul in care mai are nevoie sa stea la cuptor punem o folie de aluminiu peste bezea, astfel incat aceasta sa nu arda. (eu dupa ce am scos folia de aluminiu, am scos-o cu tot cu o parte din bezea, deci renuntati la folia de aluminiu)
Si sectiune
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Mesaje: 37788
Re: Retete in imagini - 6
yummy fetelor!!
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
- Mesaje: 18077
Re: Retete in imagini - 6
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 6
Kourabiedes- prajiturele grecesti
Carnati proaspeti
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- deeadeea21
- Hero member
- Inregistrat: 2009-02-26
- Mesaje: 2153
Re: Retete in imagini - 6
wow love, cum arata prajiturelele alea
- SofySofia
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-07-29
- Mesaje: 812
Re: Retete in imagini - 6
Strong reasons make strong actions!
- Miss_B
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-11-07
- Mesaje: 5252
Re: Retete in imagini - 6
carnati
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
- Mesaje: 23906
Re: Retete in imagini - 6
love..reteta ptr prajitura greceasca,plss
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 6
Saru' mana fetelor!!
Mi-as tine si eu carnatii agatati la ger, daca ar fi frig aici... azi au fost 20 de grade
Reteta:
250 g unt ( un pachet) 1 praf de vanilie 1 galbenus de ou un sfert de lingurita de praf de copt mai putin de jumatate de pahar cu coniac, eu am pus Amaretto ( paharul e acela micut de vin) 3 linguri cu varf de zahar pudra 100 de grame de migdale 450-500 de grame de faina, framantati si va dati seama daca trebuie sa puneti 450 sau 500. Aluatul o sa fie unul sfaramicios. zahar pudra pt ornat... vreo 300-400 grame.
Cu mixerul, bateti untul, aprox 30 de minute. Adaugati zaharul pudra (3 LINGURI)galbenusul de ou, vanilia si coniacul, putin cate putin. Intr-un vas amestecati faina cu praful de copt. Adaugati faina peste aluat, putin cate putin. Adaugati migdalele pisate. Folositi o bucata de hartie pentru copt sau pur si simplu ungeti tava cu unt si o tapetati cu faina... cel mai simplu e desigur sa folositi hartie pt copt. Faceti bilute potrivite si le aranjati in tava, mie mi-au iesit 24. Le dati la cuptor la 180 de grade pt 25 de minute. Cand se raceas, le tavaliti prin zahar pudra. In farfurie, dupa ce le asezati, cerneti iar zahar pudra. Asta e tot!
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
- Mesaje: 23906
Re: Retete in imagini - 6
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
- Mesaje: 36351
Re: Retete in imagini - 6
iammy emilya, baby si love_t
- Scarlet_Autumn
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-09-04
- Mesaje: 1329
Re: Retete in imagini - 6
fetelor, nu aveti o reteta de prajitura pt Craciun, cu crema de mascarpone? (nu vreau tiramisu, vreau sa fie cu mascarpone, dar altceva).. + o reteta buna de prajitura Snickers? Multumesc !
Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.
- Miss_B
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-11-07
- Mesaje: 5252
Re: Retete in imagini - 6
a facut mama odata reteta asta cu mascarpone: http://myraskitchen.blogspot.com/2010/0 … rpone.html este f. buna. eu am sa fac ceva tot gen tiramisu,insa voi folosi doar piscoturi,cafea si frisca+mascarpone.
- Miss_B
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-11-07
- Mesaje: 5252
Re: Retete in imagini - 6
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|