Retete in imagini - 6-148


#2794 2011-01-08 21:59:03

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini - 6

Triple temptation - Tort cu blat pufos de alune, crema de caramel, ciocolata alba si cafea si ciocolata amaruie. Un deliciu!

http://i54.tinypic.com/14w9lyh.jpg

http://i53.tinypic.com/2air9rb.jpg

Reteta... maine big_smile


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 



#2795 2011-01-08 22:05:30

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25
Mesaje: 16986

Re: Retete in imagini - 6

wow drool


expect the worst , hope for the best!

Offline

 

#2796 2011-01-08 22:09:15

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini - 6

Nici nu vrei sa stii cata frisca are in el cesafac

eu am mancat 2 lingurite si gata, maine il dau pe la vecini lol


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#2797 2011-01-08 22:33:51

heart_beat
Insomniac member
De la: ♫
Inregistrat: 2009-12-18
Mesaje: 7463

Re: Retete in imagini - 6

omg  drool  vreau sa fiu vecina ta maine  rotfl

Offline

 

#2798 2011-01-09 00:46:37

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15
Mesaje: 36351

Re: Retete in imagini - 6

iammy babybluedoll si love

Offline

 

#2799 2011-01-09 07:25:35

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 6

wai love!!! drool drool

pizza drool

Offline

 

#2800 2011-01-09 08:46:59

kreed
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-13
Mesaje: 1040

Re: Retete in imagini - 6

Pfuai, reteta, reteta, reteta.....sau link, link, link!!

Offline

 

#2801 2011-01-09 09:16:57

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini - 6

Reteta:

Pentru blat:

1 ou, o lingura de ulei, 3 linguri de zahar, zahar vanilat, 2 linguri cu varf de alune macinate fin si 2 linguri de faina.

Se face exact ca la pandispan: Intr-o tava rotunda, cu pereti detasabili, se pune hartie de copt. Intr-un bol se pune albusul, zaharul si zaharul vanilat si se bate cu mixerul pana devine tare. In alt bol, galbenusul se amesteca cu o lingura de ulei, apoi se toarna peste albus. Amestecam si adaugam alunele si faina.

Punam in tava si dam la cuptor, la 180 de grade, pt aprox 10-15 minute.

Scoatem din cuptor, aruncam hartia de copt si asezam alta. Doar pe peretii tavii, nu si pe fundul acesteia.

Asezam blatul in tava si incepem cu prima crema:

Pentru crema de caramel:

200 de grame dulce de leche
70 ml lapte rece
1 lingura gelatina granule
200 ml frisca lichida cu 36% grasime.

Punem dulcele de leche intr-un bol.
Intr-un ibric, punem laptele si gelatina sa se umfle. Dupa aprox 3-4 minute, punem ibricul pe foc, amestecand continuu in lapte, pana cand gelatina se topeste. ATENTIE!! NU lasati sa fiarba!
Apoi luam o strecuratoare si strecuram laptele cu gelatina, peste dulcele de leche. ( eu mereu folosesc o strecuratoare, ca mi-e frica sa nu fi ramas granule de gelatina )

Amestecam si apoi batem cele 200 ml frisca. Amestecam cu dulcele de leche si turnam in tava.

Dam la frigider pt aprox. 1 ora, 1 ora si jumatate.

Crema cu ciocolata alba si cafea:

200 de grame ciocolata alba
200 ml frisca lichida
70 ml lapte rece
1 lingura gelatina granule
1 lingura cafea solubila.


Topim  ciocolata la bain-marie si adaugam cafeaua.
Facem gelatina exact asa cum am fauct-o si la prima crema si o adaugam peste ciocolata alta.
Daca vi se intareste ciocolata, nu va speriati, puneti-o iar la bain-marie amestecand continuu, pana nu mai gasiti cocolease de ciocolata.

Faceti frisca si amestecati cu ciocolata. Turnati in tava si dati iar la frigider pt 1 ora, 1 ora si jumatate.

Crema cu ciocolata amaruie:

200 grame ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
70 ml lapte ree
1 lingura gelatina granule.

Procedeul este exact la fel ca la crema cu cafea.

Iar dati la frigider apoi faceti glazura:

200 grame ciocolata
200 ml frisca lichida
30 ml miere.

Puneti frica pe foc si cand aceasta e gata sa fiarba, o dati la o parte si puneti ciocolata facuta bucatele.
Amestecati sa se omogenizeze si apoi puneti mierea si amestecati bine.

Pe masa din bucataire, puneti o punga sau o bucata de hartie de copt si peste, puneti gratarul de la aragaz. ( Grilele gratarului nu trebuie sa atinga masa )
Puneti tortul pe gratar si  turnati toata glazura. O intindeti repede dar delicat peste tor si cand ati acoperit toate locurile, luati gratarul si loviti-l de masa pt ca glazura in excess sa curga.

Dupa ce s-a prelins glazura in excess, bagati la frigider.

Puteti taia tortul doar dupa ce glazura s-a intarit. Tortul o sa fie frumos si lucios. Iar cand taiati tortul, e bine sa aveti langa voi o cana su apa calda si de fiecare data cand taiati, sa bagati cutitul in apa si sa il stergeti bine.


Dupa cum vedeti... in tortul asta e o bomba calorica... 800 ml frisca si muuuulta ciocolata  rotfl

Nu am link, pt ca eu am inventat reteta pt blat, crema cu dulce de leche si cea cu cafea. Glazura este de la un cofetar renumit aici in Grecia.
Facusem un tort de demult si de acolo m-am inspirat.

Asta era reteta:

http://savalaura.blogspot.com/2007/05/t … dia-s.html

Ultima oara a fost editat de love_t (2011-01-09 09:20:32)


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#2802 2011-01-09 09:38:20

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Mesaje: 2966
Site

Re: Retete in imagini - 6

arata super bine love. dar am o intrebare stupida: cand iei gratarul sa-l lovesti de masa, tortul e inca pe el, nu? ca il bagi in frigider cu tot cu gratar. eh, atunci cand scuturi, nu pateste nimic tortul? ca din ce am inteles eu, tortul e pus direct pe gratar..nu pateste nimic blatul?cesafac

sau am inteles eu gresit?big_smile

Offline

 

#2803 2011-01-09 09:52:09

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini - 6

Tortul ramane pe fundul tavii cu pereti detasabili. Nu il bagi in cuptor cu gratar, il iei usor si il pui pe o punga, sa nu murdaresti frigiderul.

Nu se intampla nimic cand lovesti gratarul de masa.


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#2804 2011-01-09 09:56:32

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Mesaje: 2966
Site

Re: Retete in imagini - 6

ah am inteles acum. are mai mult sens big_smile credeam ca`l pui fara nimic sub el, chiar ma gandeam cum boala faci transferul. eu nu am tava dintr-aceea si de aia nu mi`am putut imagina.

ma gandesc ca gratarul il poti curata dupa, daca tu iei tava cu tortul si o pui in frigider, n`ai treaba cu gratarul. te murdaresti putin, dar trece tongue

Offline

 

#2805 2011-01-09 10:13:03

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 6

la noi nu se gaseste dulce de leche sad

Offline

 

#2806 2011-01-09 10:33:22

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini - 6

E cam lunga reteta si am omis sa zic ca nu scoti tortul din tava lol

Te murdaresti putin cand il iei de pe gratar, dar n-are nimic... faza e sa nu il scapi lol

Camysh, dar poti sa faci tu dulce de leche, sau poti sa schimbi reteta de crema.

Faci crema din ciooclata alba si piure de fructe de padure, de ex smile


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#2807 2011-01-09 10:43:44

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Mesaje: 2966
Site

Re: Retete in imagini - 6

daca l-am scapat, om te-ai facut lol

am vazut pe un blog cum se face dulce de leche din conserva de lapte condensat, insa nush daca la noi exista asa ceva. altfel, mi`a fost lene sa mai caut big_smile

Offline

 

#2808 2011-01-09 11:01:33

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini - 6

http://www.culinar.ro/forum/continut/Re … S-CARAMEL/

Uite, asta aduce a dulce de leche. eu am facut si e ff bun si cremos.
Primul meu tort in 3 culori, l-am facut cu sosul asta de caramel.

Era sa imi scape de 2 ori tortul aseara, din cauza Anastasiei rotfl


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#2809 2011-01-09 11:12:08

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18
Mesaje: 18826

Re: Retete in imagini - 6

ah, chiar aseara am papat painita dulce de leche big_smile

Offline

 

#2810 2011-01-09 11:15:35

SofySofia
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-07-29
Mesaje: 812

Re: Retete in imagini - 6

Wow love yikes  Cat ti-a luat sa faci tortul acela delicios? drool  drool  drool


Strong reasons make strong actions!

Offline

 

#2811 2011-01-09 11:23:37

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Mesaje: 2966
Site

Re: Retete in imagini - 6

love_t a scris:

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14326/S-O-S-CARAMEL/

Uite, asta aduce a dulce de leche. eu am facut si e ff bun si cremos.
Primul meu tort in 3 culori, l-am facut cu sosul asta de caramel.

Era sa imi scape de 2 ori tortul aseara, din cauza Anastasiei rotfl

rotfl bn ca totusi nu l-ai scapat. cred ca daca l-as scapa nu l-as mai face in veci lol

Offline

 

#2812 2011-01-09 14:18:43

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15
Mesaje: 36351

Re: Retete in imagini - 6

love_t a scris:

Facusem un tort de demult si de acolo m-am inspirat.

Asta era reteta:

http://savalaura.blogspot.com/2007/05/t … dia-s.html

chiar vroiam sa zic ca e asemanator cu tortul cu 3 feluri de cioco ( hjarta hjarta cred ca am sa il mai fac si eu..prea bun)

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului

© Copyright 2002–2024 forummamici.ro
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.