Retete in imagini - 7-8


#134 2011-02-13 18:06:47

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09
Mesaje: 11157

Re: Retete in imagini - 7

si mie imi pare bine, ma bucur ca am aflat cine era in spatele numelui tongue iti dau un mesaj pe fb ca sa vezi cine sunt tongue


Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

Offline

 



#135 2011-02-13 18:08:59

Florence_
Insomniac member
Inregistrat: 2008-11-08
Mesaje: 6286

Re: Retete in imagini - 7

Ok, multu big_smile

Offline

 

#136 2011-02-13 18:10:54

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19
Mesaje: 11424

Re: Retete in imagini - 7

biggirlsdon.tcry a scris:

lol Scz, am adaugat atat de multe persoane in ultima vreme, dar asta nu inseamna ca stiu si nickname-ul lor aici big_smile Eu's Flori, btw smile

stiu rotfl te am si pe mess  chicot

Offline

 

#137 2011-02-13 18:11:30

Florence_
Insomniac member
Inregistrat: 2008-11-08
Mesaje: 6286

Re: Retete in imagini - 7

Inseamna ca ti-ai schimbat nickname-ul smile

Offline

 

#138 2011-02-13 18:13:40

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28
Mesaje: 77499

Re: Retete in imagini - 7

si mai inseamna ca tu nu ai mai dat de mult pe acilea big_smile


Sa nu te astepti sa te salut!

Offline

 

#139 2011-02-13 18:17:07

Florence_
Insomniac member
Inregistrat: 2008-11-08
Mesaje: 6286

Re: Retete in imagini - 7

Exact. Scuze par Mi-ati lipsit big_smile

Offline

 

#140 2011-02-14 08:08:29

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14
Mesaje: 14580

Re: Retete in imagini - 7

Tort pufos si cremos ? MONTI (culinar.ro)

Blatul
(pentru forma mea de inima, m-am orientat la fatza locului. Cantitatile se pot adapta in functie de marimea tavii). Am facut 2 blaturi ca sa nu ma leg la cap cu taiatul feliilor de blat tongue

Parter:
-    5 oua
-    90 g fructoza
-    40 g cacao
-    Esenta migdale

Etaj. 1:
-    3 oua
-    54 g fructoza
-    24 g cacao
-    Esenta migdale

Se mixeaza bine galbenusurile cu 60 g fructoza, apoi se adauga si cacaoa, esenta si se mai mixeaza pana se omogenizeaza bine.
Albusurile se bat spuma, se adauga fructoza si se mai bat pana se topeste fructoza si spuma sta batz.
Se incorporeaza albusurile in galbenusuri incet, cu miscari ample de jos in sus, pana se omogenizeaza bine compozitia.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se unge cu ulei/unt.
La cuptor a stat cca 20 min la 175 grade. Se incearca cu scobitoarea. Daca este gata, se scoate pe un gratar, se dezlipeste hartia de copt de fund si se lasa la racit.

Crema:

-    300 g branza Philadelfia sau Mascarpone (eu am facut cu Philadelfia si mi se pare un pic cam sarata, dar am fost singura care a avut ceva de comentat in sensul asta).
-    80 g fructoza
-    250 ml frisca (batuta din smantana dulce 30% grasime)
-    2 fiole esenta vanilie
-    20 g ciocolata 70% rasa

-    150 ml frisca pt ornat

Se mixeaza bate bine frisca, se baga la frigider.
Se mixeaza branza cu fructoza si esentele, se adauga frisca si ciocolata si se mixeaza pana la omogenizare. 
Am intins o parte din crema intre cele 2 blaturi, ce-a mai ramas am pus deasupra si pe margini, dupa care am ornat cu frisca si cioco rasa.

Blatul merge un pic insiropat, in reteta din care m-am inspirat eu nu zicea, asa ca nu m-am riscat.

Tortul este o adevarata delicatesa, e pufos, cremos, racoritor si satios. Si nici nu ingrasa big_smile

Diseara cand ajung acasa o sa pun poza si cu sectiunea.

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/223_p1030871.jpg

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/223_p1030875.jpg

hjartahjartahjartahjartahjarta

Ultima oara a fost editat de alexia (2011-02-14 11:57:03)

Offline

 

#141 2011-02-14 08:32:05

bubu_bubu
New member
Inregistrat: 2010-09-02
Mesaje: 80

Re: Retete in imagini - 7

roxyi a scris:

emmerich a scris:

roxyi reteta? cool sau a mai fost scrisa pe undeva?

Nu cred ca a mai fost scrisa...

Retetea e f simpla tongue
Avem nevoie : 200 gr zahar pudra
                      250 gr lapte praf
                      200 gr nuca cocos
                      200 gr unt (un pachet)
                      alune nesarate sau migdale
Untul se lasa la temperatura camerei, se freaca bine pana se albeste si devine cremos. Se adauga zaharul pudra amestecand continuu , apoi laptele praf  si jumatatea din cantitatea de nuca de cocos...se amesteca pana se omogenizeaza f bine...Compozitia obtinuta se da la frigider pt 30 min pentru a se intari..dupa care se fac bilute se pune cate o aluna sau mugdala in mijloc si se tavalesc prin nuca de cocos. Se pun la frigider smile

Am facut si eu in weekend dupa reteta ta si au iesit delicioase!

Offline

 

#142 2011-02-14 09:12:53

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09
Mesaje: 11157

Re: Retete in imagini - 7

Alexa, tortul este pur si simplu.. buuuuun  drool apetisant  drool

Asaaa ce am gatit eu de 2-3 zile incoace si mi-a fost lene sa pun poze tongue

Orez la cuptor cu peste afumat

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/32652_dsc08659.jpg


Ciorba de perisoare

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/32652_dsc08667.jpg

In care, dupa gus, fiecare si-a adaugat smantana tongue

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/32652_dsc08668.jpg

Mancare de dovlecei umpluti

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/32652_dsc08675.jpg

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/32652_dsc08676.jpg

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/32652_dsc08679.jpg

Muschiulet de porc cu muuulte mirodenii tongue


http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/32652_dsc08671.jpg

Salata de morcov si telina rasa

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/32652_dsc08672.jpg

Prajiturele din foietaj cu branza dulce


http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/32652_dsc08662.jpg

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/32652_dsc08665.jpg


Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

Offline

 

#143 2011-02-14 09:17:41

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14
Mesaje: 14580

Re: Retete in imagini - 7

Cora, cu ce-ai umplu dovleceii? big_smile

Salata aia de morcov cu telina, sa stii ca merge f bine si fara maioneza si e mai light asa big_smile Eu mai pun pe langa alea doua mar si sfecla rase hjarta O nebunie dulce-acrisoara.

Offline

 

#144 2011-02-14 09:27:33

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09
Mesaje: 11157

Re: Retete in imagini - 7

Dovleceii i-am umplut cu carne de vita, orez, ceapa, miezul de la dovlecei, ou, marar, tarhon tongue

Nu am pus maioneza, am pus smantana tongue insa la mar nu m-am gandit big_smile


Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

Offline

 

#145 2011-02-14 09:32:02

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14
Mesaje: 14580

Re: Retete in imagini - 7

Da, am uitat ca tu esti cu smantana lol
Merge foarte bine marul, sa incerci big_smile

Offline

 

#146 2011-02-14 09:33:25

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09
Mesaje: 11157

Re: Retete in imagini - 7

eu mi-s tacanita, pun in orice mai putin in ciorba, nu suport ciorba ala grec lol pai o sa fug sa cumpar mere clar big_smile si sfecla cred ca da o culoare super big_smile


Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

Offline

 

#147 2011-02-14 09:36:59

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18
Mesaje: 1804

Re: Retete in imagini - 7

Ce de bunatati pe aici! drool  Am innebunit cand am vazut papanasii, sunt moartea mea. chicot


Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

Offline

 

#148 2011-02-14 10:11:11

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14
Mesaje: 14580

Re: Retete in imagini - 7

coraline a scris:

eu mi-s tacanita, pun in orice mai putin in ciorba, nu suport ciorba ala grec lol pai o sa fug sa cumpar mere clar big_smile si sfecla cred ca da o culoare super big_smile

Da, se face totul rozaliu asa hjarta Eu as manca non stop salata d-asta lol

Offline

 

#149 2011-02-14 10:41:50

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Retete in imagini - 7

cora, alexia  applause super
Em, cu intarziere, snitele pe teflon nu merg, cel putin mie nu mi-au iesit... chiar si la cuptor mi se pare ca ies prea uscate, la teflon e si mai rau

Offline

 

#150 2011-02-14 10:55:59

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 7

yummmy alexia, cora! drool

Offline

 

#151 2011-02-14 11:05:55

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 7

Tort cu ciocolata si banane (culinar.ro cu mici modificari la crema si glazura)

Blat:
170 g unt la temperatura camerei
230 g zahar
3 oua
2-3 pliculete zahar vanilat
100 g smantana
330 g faina
1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
110 g ciocolata topita si racita
3-4 banane pasate + 2-3 banane pentru umplut tortul

Crema:
550 ml frisca lichida
300 g ciocolata alba
1 plic gelatina

Glazura:
1 ciocolata neagra/cu lapte
100 ml frisca lichida
1 lingura miere de albine


Se bate bine untul cu zaharul pana se face un fel de spuma dupa care am adaugat ouale, intregi, unul cate unul. Am adaugat apoi zaharul vanilat si am amestecat bine toata compozitia. Se arunca in castron si smantana si se amesteca bine cu mixerul. Dupa care incorporam treptat faina amestecata cu bicarbonatul si ciocolata topita si racita. In cele din urma incorporam si bananele pasate.
Se da la cuptor la 170-180 de grade cam 30 de min (pana trece testul scobitorii).

Pentru crema am pus pe foc 300 ml frisca lichida si am lasat-o pana aproape a dat in clocot. Am adaugat ciocolata alba si am amestecat pana sa topit si s-a omogenizat. In prealabil am pus gelatina sa se topeasca in vreo 50 ml apa rece, apoi am pus-o cateva secunde la microunde si am pus-o peste crema apoi am luat-o de pe foc. Atentie, crema nu se fierbe deloc, nici inainte sa puneti gelatina, nici dupa. Se da la racit si la intarit apoi se amesteca cu 250 ml frisca batuta.

Pentru glazura am folosit reteta lui love_t: 100 gr ciocolata, 100 ml frisca si o lingura de miere.

Asamblare:

Se pune o parte de blat, un strat de crema (cam 3/4 din crema, restul am pus-o deasupra si pe margini) si un strat de banane taiate rondele. Am uns putin partea de deasupra a blatului cu crema pe interior, ca sa se lipeasca bananele.
Am turnat glazura si am lasat-o sa siroiasca pe parti.

http://i52.tinypic.com/155l851.jpg

http://i52.tinypic.com/xneqds.jpg

http://i56.tinypic.com/20povut.jpg

http://i53.tinypic.com/152oq48.jpg

Offline

 

#152 2011-02-14 11:53:05

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 7

Tartine cu pasta de branza

Pasta de branza:
1 pachet branza de burduf Napolact
aprox 20-30 gr unt
smantana cat sa se lege compozitia
sunca, ardei, patrunel verde maruntite

http://i56.tinypic.com/kdmkwk.jpg

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului

© Copyright 2002–2024 forummamici.ro
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.