Retete in imagini - 8-14


#248 2012-07-04 08:36:24

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Mesaje: 3223
Site

Re: Retete in imagini - 8

denorah00 a scris:

un sos de rosii adevarat se fierbe minim 2 ore. daca doar calesti ceapa si apoi lasi sosul de rosii 10 minute pana da un clocot e normal sa fie acru.

pai daca il las doua ore se seaca, nu mai ramane nimic.


"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand
____________________________

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

Offline

 



#249 2012-07-04 08:42:50

Nicole_
Hero member
Inregistrat: 2011-04-01
Mesaje: 2802

Re: Retete in imagini - 8

*

Ultima oara a fost editat de cata.cata (2012-08-10 20:58:19)

Offline

 

#250 2012-07-04 08:45:23

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07
Mesaje: 9686

Re: Retete in imagini - 8

crede-ma ca nu seaca smile sosul ragu e specific italian si eu am invatat sa-l fac de la un chef italian care-l lasa la fiert 4 ore. ala e ragu-ul adevarat, fiert cat mai mult. evident ca eu nu am rabdare si-l fierb 2 ore uneori chiar 3. 4 niciodata nu l-am fiert dar e bun si asa.

daca vrei reteta : morcov ras, ceapa tocata marunt, 1 catel usturoi ras, putin ardei ras se calesc toate in putin ulei. apoi adaugi carnea tocata si o lasi pana se albeste, rosii proaspete decojite sau nu, cum preferi taiate cubulete si suc de rosii subtire, gen bulion. pui cratita pe focul cel mai mic de la aragaz si lasi sa fiarba sub capac cate ore ai rabdare, dar minim o ora jumate doua.
aa, si condimente dupa gust adica sare si piper. iar cantitatile de legume la fel dupa gustul tau. amesteci din cand in cand
incearca macar o data ca sa vezi diferenta.


Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

Offline

 

#251 2012-07-04 11:45:05

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Mesaje: 3223
Site

Re: Retete in imagini - 8

denorah00 a scris:

crede-ma ca nu seaca smile sosul ragu e specific italian si eu am invatat sa-l fac de la un chef italian care-l lasa la fiert 4 ore. ala e ragu-ul adevarat, fiert cat mai mult. evident ca eu nu am rabdare si-l fierb 2 ore uneori chiar 3. 4 niciodata nu l-am fiert dar e bun si asa.

daca vrei reteta : morcov ras, ceapa tocata marunt, 1 catel usturoi ras, putin ardei ras se calesc toate in putin ulei. apoi adaugi carnea tocata si o lasi pana se albeste, rosii proaspete decojite sau nu, cum preferi taiate cubulete si suc de rosii subtire, gen bulion. pui cratita pe focul cel mai mic de la aragaz si lasi sa fiarba sub capac cate ore ai rabdare, dar minim o ora jumate doua.
aa, si condimente dupa gust adica sare si piper. iar cantitatile de legume la fel dupa gustul tau. amesteci din cand in cand
incearca macar o data ca sa vezi diferenta.

dar nu ma refeream la sosul ragu mai sus ci la sosul pt arabiatta spre exemplu, unde ai sosul de rosii pus peste paste si cam atat.


"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand
____________________________

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

Offline

 

#252 2012-07-04 16:14:46

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24
Mesaje: 9792

Re: Retete in imagini - 8

fetelor, voi mai faceti mancare pe canicula asta?
eu am 2 sapt de cand mananc seara in oras ca daca aprind aragazul ma coc instant

Offline

 

#253 2012-07-04 16:20:52

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12
Mesaje: 16437

Re: Retete in imagini - 8

acuma la mine in bucatarie se coc vinete si ardei rotfl


Two souls don't find each other by simple accident

Offline

 

#254 2012-07-04 16:24:05

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Retete in imagini - 8

eu de obicei salate cu toate legumele posibile, dar mai fac si mancaruri gatite de sezon : supa de rosii, vinete, dovlecei...
a, si chestii reci gen dip : guacamole, salata de vinete, tzatziki, pesto

Offline

 

#255 2012-07-04 17:07:08

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10
Mesaje: 13242

Re: Retete in imagini - 8

Gărlis, tocmai am pus pe foc o oala sub presiune plina cu sarmale. Voi cam cat timp le-ati lasat la fiert pana sa se faca?


hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

Offline

 

#256 2012-07-04 17:11:02

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14
Mesaje: 23906

Re: Retete in imagini - 8

maje, nu stiu ce sa spun, eu nu am facut la asa ceva sarmale, dar in principiu se fac mai repede.


VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Offline

 

#257 2012-07-04 17:11:56

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10
Mesaje: 13242

Re: Retete in imagini - 8

Da, asta stiam, insa eu nici cele facute in oala normala nu situ cat se lasa rodnar Tu cat le lasi, wild?


hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

Offline

 

#258 2012-07-04 17:28:07

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Mesaje: 2966
Site

Re: Retete in imagini - 8

cele facute in oala normala eu le las cam 3 ore...

Offline

 

#259 2012-07-04 19:29:55

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10
Mesaje: 13242

Re: Retete in imagini - 8

Le-am lasat o ora si un pic, si nu sunt inca facute. Tu deea, le lasi 3 ore..atunci le mai las, cred ca ajung la maxim 2 ore smile


hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

Offline

 

#260 2012-07-05 06:07:32

cristinaV
Sr. member
Inregistrat: 2008-03-26
Mesaje: 1138

Re: Retete in imagini - 8

depinde daca le faci pe aragaz sau in cuptor, mie 3 ore mi se pare mult dar aici depinde si de cata apa pui.
Eu le las aproximativ o ora jumate.
Asta in oala normala.
La cea sub presiune chiar nu stiu.

Ultima oara a fost editat de cristinaV (2012-07-05 06:08:39)

Offline

 

#261 2012-07-05 06:35:31

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07
Mesaje: 55441

Re: Retete in imagini - 8

maje, eu sunt de parere ca sarmalele sunt cu atat mai bune cu cat fierb mai lent si mai mult timp. eu le fierb pe aragaz in oala obisnuita dar pun o tabla sub oala. focul e mic-mic, le las 3-4 ore. oricum le incerc cu o scobitoare, cand intra usor in ele sunt facute.
dar eu nu fac niciodata cu carne de porc, fac in general cu vita iar asta fierbe mai greu.


"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

Offline

 

#262 2012-07-05 15:13:12

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10
Mesaje: 13242

Re: Retete in imagini - 8

Eu am cumparat oala asta sub presiune in primul rand pentru sarmale si in al doilea rand, pentru boabe de porumb fierte. Se fac mai repede. Ies foarte gustoase in oala asta. Pana la urma le-am lasat 1 ora 45 min.

Alinda, eu cand facea mami pe foc sarmalele, luam si mancam una. Asa le incercam big_smile lol


hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

Offline

 

#263 2012-07-05 15:18:01

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Retete in imagini - 8

pe mine ma intereseaza ce oala sub presiune ti-ai luat, ca trebuie sa-mi iau si eu una (aveam una comunista care si-a dat duhul ) smile

Offline

 

#264 2012-07-05 15:49:56

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10
Mesaje: 13242

Re: Retete in imagini - 8

Am luat-o din Auchan.
http://vaseinox.uv.ro/vase5.html
E aia de 9 litri. Gasisem si cu garnitura de rezerva, dar era mult mai mica. D.aia comunista inca au ai mei chicot


hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

Offline

 

#265 2012-07-05 16:03:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Retete in imagini - 8

multumesc  puss

Offline

 

#266 2012-07-05 16:04:46

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10
Mesaje: 13242

Re: Retete in imagini - 8

Cu placere puss


hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului

© Copyright 2002–2024 forummamici.ro
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.