Bucataria...-6


#96 2007-03-13 07:03:38

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 17669

Re: bucataria...

merge sa fac la punga magica un pui intreg?


VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Offline

 



#97 2007-03-13 07:17:31

Danut
Sr. member
De la: Around the world - Cruising
Inregistrat: 2007-02-01
Mesaje: 1325

Re: bucataria...

Ciupercile cu maioneza va plac fetelor? Daca da, va invat sa le preparati atat de bune, incat prietenul/sotul/iubitul/concubinul va manca doar ciuperci cu maioneza... big_smile

Offline

 

#98 2007-03-13 07:27:30

milana
Sr. member
De la: orasul de pe deal
Inregistrat: 2006-09-14
Mesaje: 1177

Re: bucataria...

Hai maestre tongue spune reteta wink

Offline

 

#99 2007-03-13 07:44:41

Danut
Sr. member
De la: Around the world - Cruising
Inregistrat: 2007-02-01
Mesaje: 1325

Re: bucataria...

Gata... cu o cerere ma las convins! Asadar si prin urmare....:
Ingrediente:
2 cutii de ciumperci d'alea chinezesti, o cuite e 500ml smantana, 1 ceapa medie, 1 legatura de patrunjel-frunze cu 5.ooo ROL din piata, sare, piper
Mod de preparare:
1. Se iau doua conserve de siuperci de alea din China... (alea albastre cu ciuperci gata taiate)
2. Se spala bine, dupa care se pun in dreapta (sau stanga, dupa dorinta) in asteptare
3. Se purcede la efectuarea maionezei, neparat cu mana, nu cu mixerul... (din noua galbenusuri)
4. Se ia smantana, se introduce incet in maioneza, in timp ce se continura frecarea acesteia, in ritm lent... nu alert. Se pastreaza in continuare un singur sens de rotaie la frecat maioneza cu smantana
5. Se adauga sare si piper dupa gust
6. Se toaca o ceapa de marime medie (de obicei, dupa gust, mie imi place cu multa ceapa:D ), care se adauga la crema de maioneza si smantana proaspat formata
7. Se adauga patrunjel-frunze, tocate foarte marunt
8. Se continua frecarea pana cand pasta devine omogena
9. Se adauga ciupercile, de asemenea in timp ce se mesteca compozitia

E de dorit ca la servire sa fie asemeni soacrei ideale: RECE! Pofta buna! big_smile

Nota: Cantitatile pot varia in functie de gusturi

Offline

 

#100 2007-03-13 07:55:59

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31
Mesaje: 13180

Re: bucataria...

ralucaelena a scris:

merge sa fac la punga magica un pui intreg?

da, merge, daca nu e un pui prea mare...in jur de 1 kg si ceva trebuie sa fie...


"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

Offline

 

#101 2007-03-13 08:02:01

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 17669

Re: bucataria...

multumesc pt. raspuns


VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Offline

 

#102 2007-03-13 08:04:59

milana
Sr. member
De la: orasul de pe deal
Inregistrat: 2006-09-14
Mesaje: 1177

Re: bucataria...

Danut a scris:

2 cutii de ciumperci d'alea chinezesti, o cuite e 500ml smantana, 1 ceapa medie, 1 legatura de patrunjel-frunze cu 5.ooo ROL din piata, sare, piper

si ca sa variem gama de retete big_smile ... ciupercile "chinezesti" tongue pot fi inlocuite cu fasole verde romaneasca, cartofi fierti, taiati felii subtiri, conopida, vinete (doar ca in cazul conopidei si vinetelor nu se adauga smantana la maioneza)
bon apetit big_smile

Offline

 

#103 2007-03-13 08:07:06

Danut
Sr. member
De la: Around the world - Cruising
Inregistrat: 2007-02-01
Mesaje: 1325

Re: bucataria...

Exact! wink Conopida cu maioneza e DE-MEN-TI-A-LA! Eu sunt ahtiat dupa ea.... Ah nu vine el sezonul conopidei?! .....

Offline

 

#104 2007-03-13 08:09:07

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31
Mesaje: 13180

Re: bucataria...

ralucaelena a scris:

multumesc pt. raspuns

n-ai pentru ce, sa-ti iasa delicios! am inteles ca daca umpli puiul cu mere, iese mai fraged...eu nu am incercat, dar daca te tenteaza... pofta buna!

a, si daca mai ai un pic de loc in punga, poti sa mai "scapi" un cartof, o rosie, un ardel..ies foarte bune..

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-03-13 08:14:10)


"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

Offline

 

#105 2007-03-13 08:16:23

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 17669

Re: bucataria...

eu am facut pulpe si aripioare la punga magica cu cartofi ies super bune:D


VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Offline

 

#106 2007-03-14 19:39:56

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31
Mesaje: 13180

Re: bucataria...

Mi-e pofta de o salata buna... ceva deosebit... ca n-am mai mancat de ceva vreme... Are cineva vreo reteta?


"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

Offline

 

#107 2007-03-14 20:41:27

Danut
Sr. member
De la: Around the world - Cruising
Inregistrat: 2007-02-01
Mesaje: 1325

Re: bucataria...

nicolle_rox.... big_smile
sa-ti dau idei?

Offline

 

#108 2007-03-14 21:20:00

persifona
Vizitator

Re: bucataria...

2 gulii medii spalate bine, curatate, date prin razatoare (mare), puse intr-un castron
1 rosie tocata cubulete, potrivite ca dimensiune, pusa peste gulii
La astea adaug un stropshor de ulei si 2-3 picaturi de otet de mere si putin sos de chilli (as manca sos de-ala si pe paine, gol, daca n-ar fi atat de iute).
Dupa ce le amestec bine de tot, mai adaug fulgi de porumb Fortza, cam un pumn si mai amestec.

 

#109 2007-03-14 21:20:28

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31
Mesaje: 13180

Re: bucataria...

Danut a scris:

nicolle_rox.... big_smile
sa-ti dau idei?

daca crezi ca te pricepi...please do...


"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

Offline

 

#110 2007-03-14 21:22:15

Danut
Sr. member
De la: Around the world - Cruising
Inregistrat: 2007-02-01
Mesaje: 1325

Re: bucataria...

better not!

Offline

 

#111 2007-03-14 21:22:37

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24
Mesaje: 9792

Re: bucataria...

persifona a scris:

2 gulii medii spalate bine, curatate, date prin razatoare (mare), puse intr-un castron
1 rosie tocata cubulete, potrivite ca dimensiune, pusa peste gulii
La astea adaug un stropshor de ulei si 2-3 picaturi de otet de mere si putin sos de chilli (as manca sos de-ala si pe paine, gol, daca n-ar fi atat de iute).
Dupa ce le amestec bine de tot, mai adaug fulgi de porumb Fortza, cam un pumn si mai amestec.

suna bine,desi eu nu ma omor cu sakatele.ceva dulce,usor de facut stie cineva?

Offline

 

#112 2007-03-14 21:25:54

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31
Mesaje: 13180

Re: bucataria...

mersi frumos, ionela...nu prea imi plac mie guliile grater...prefer ceva mai simplu, usor, cu rosii si castraveti, de exemplu..ca o salata greceasca... (am mancat la mare, dar nu mai stiu exact ce continea)
ceva dulce usor...o reteta de pandispan, daca te inetreseaza

Danut, de ce te mai oferi cu idei, daca nu ai intentia? :-P

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-03-14 21:26:46)


"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

Offline

 

#113 2007-03-14 21:27:52

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24
Mesaje: 9792

Re: bucataria...

stiu sa fac din ala,reteta persifona ti-a dat-o...altceva dulce,o tarta ceva?sau...daca stiti noutati

Offline

 

#114 2007-03-14 21:27:58

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28
Mesaje: 2051

Re: bucataria...

Salata greceasca are rosii, castraveti, masline, branza feta, ceapa si neaparat ulei de masline. Si niste oregano pe deasupra.


If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului

© Copyright 2002–2024 forummamici.ro
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.