Bucataria...-5


#77 2007-03-06 00:35:53

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24
Mesaje: 9792

Re: bucataria...

incearca clatite cu branza la cuptor,o friptura in punga magic,ca sa fii sigura ca va avea gust...

Offline

 



#78 2007-03-06 06:20:37

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 17669

Re: bucataria...

clatite cu branza la cuptor .........ce bine suna cum se fac?


VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Offline

 

#79 2007-03-06 12:13:24

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24
Mesaje: 9792

Re: bucataria...

pai faci clatitele(stii cum se fac,nu?),apoi faci amesteci branza de vaci cu zahar,pui si arome si dupa aia o clatita un strat de braza,o alta clatita un alt strat si tot asa...si dai la cuptor!

Offline

 

#80 2007-03-06 12:28:04

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31
Mesaje: 13180

Re: bucataria...

Alta reteta pentru clatite cu branza la cuptor:

Dupa ce ai facut clatitele, faci compozitia: amesteci branza de vaci cu 1-2 oua intregi (depinde cate de multa branza ai, ca sa se "lege"), zahar, stafide, coaja de lamaie rasa, arome etc. dupa gust.
Apoi, ungi fiecare clatita cu branza, o rulezi rulou (adica intai indoi doua margini opuse, apoi o rulezi, iese ca o sarmaluta).

Iei o  tava/tigaie/vas Jena, ungi cu unt si asezi clatitele. Pe deasupra torni un sos format din smantana, zahar, ou si un pic de faina ca sa se lege ca o smantana mai groasa. Bagi la cuptor vreo 30-40 de minute, pana se rumenesc. Sunt foarte bune, sosul acela intra in clatite si le face delicioase.

Cantitati exacte nu stiu, ca eu fac dupa ochi...pofta buna!

Hmmm...mi-am facut pofta, cred ca am sa fac maine o portioara...mai ales ca am o tava  supermisto primita cadou...si vreau s-o incerc!

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-03-06 12:30:31)


"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

Offline

 

#81 2007-03-08 12:32:29

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 17669

Re: bucataria...

Multumesc fetelor.pup


VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Offline

 

#82 2007-03-08 12:49:04

mikki_20
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-02-15
Mesaje: 4694

Re: bucataria...

eu nu prea ma pricep la gatit desi imi place sa experimentez insa atunci cand sunt eu in bucatarie stau vreo ora sa gatesc si dupa vreo 2 ore ca sa fac curatenie.mooooama da sunt experta in curatat cartofii am vrut odata sa'mi pap cartofi si tin sa zic ca a durat vreo 2 ore pana i'am curatat  de imi trecuse si pofta pana i'am si pus la prajit rotfl2)


Avem 1 an si 5 lunite

Offline

 

#83 2007-03-08 14:52:47

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31
Mesaje: 13180

Re: bucataria...

ralucaelena a scris:

Multumesc fetelor.pup

N-ai pentru ce...Eu m-am tinut de cuvant si am facut clatite aseara. Au iesit de-li-cioa-se!


"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

Offline

 

#84 2007-03-08 20:56:25

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 2053

Re: bucataria...

cum se fac mucenici

Offline

 

#85 2007-03-08 21:03:46

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: bucataria...

bunica mea ii face din aluat de cozonac (nu stiu cum se face aluatul de cozonac sad) big_smile


mami de minuni hjarta

Offline

 

#86 2007-03-08 21:18:56

persifona
Vizitator

Re: bucataria...

Stai asa ca am gasit eu 2 retete si le-am postat recent pe un forum pe care mai scriu.

Mucenici moldovenesti
Ingrediente
Pentru aluat:
1 kg faina, 25 g de drojdie, 2 oua, 1/2 lingurita de sare,2 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri ulei.

Pentru ornat:
100 g miere, 100 g miez de nuca.

Preparare
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, adaugand din cand in cand cate putina apa. Se lasa aluatul la crescut pana devine pufos. Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bucata din acesta, se ruleaza si se formeaza mucenicii. Se unge tava de cuptor cu putin ulei si se aseaza mucenicii in ea, dupa care se ung cu apa si zahar vanilat si se dau la cuptor pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt, mucenicii se ung cu miere si se presara nuca macinata pe deasupra.

Mucenici muntenesti

Ingrediente:
faina, apa, sare, nuca macinata, zahar, scortisoara.

Preparare
Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri subtiri din care se modeleaza opturi, cit mai mici, care se lasa sa se usuce pana a doua zi. Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust. Cind apa clocoteste, se introduc mucenicii si se fierb pina se inmoaie. Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pina cind zeama se ingroasa. Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara.

Ultima oara a fost editat de persifona (2007-03-08 21:20:08)

 

#87 2007-03-09 09:19:16

eu si tu
Full member
De la: de prin zona...
Inregistrat: 2007-03-08
Mesaje: 133

Re: bucataria...

fetelor azi se mananca mucenici(macinici) iar voi vb de salate si alte ale:))


hjartahjartahjartahjartahjarta

Offline

 

#88 2007-03-09 09:25:08

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: bucataria...

si imediat deasupra post-ului tau ce scrie? 2 retete de mucenici. te-am rugat si la "vreau sa aflu" sa citesti in intregime ce e scris inainte de a posta ceva...


mami de minuni hjarta

Offline

 

#89 2007-03-09 09:40:04

cryss26buc
Full member
Inregistrat: 2006-12-28
Mesaje: 479

Re: bucataria...

stiu eu o reteta buna de peste(eu mananc fff mult peste):A)1 crap(crapoaica)maricica aproape cat o tava de aragaz se curata se spala bine si se pune deoparte la scurs.
B)se i au 2 paini se inmoaie in apa(lapte)se scurg bine
C) se faramiteaza si se pun intr un castron
D) caliti 2-3 cepe mari,un morcov si se toarna peste paine apoi
E)se pun 4 oua condimente verdeata si se amesteca bine cu mana(spalata)sau cu o lingura de lemn
F)se prajeste pestele in tigaie intreg sa se rumeneasca putin apoi se pune intr o tava de cuptor unsa cu putin ulei si se umple in burtica cu painica pregatita si restul de paine se intinde uniform pe langa peste apoi se da la cuptor 1 ora pana prinde painica o crusta aurie apoi se serveste cu vin alb .
Va jur este o nebunie mananci de mori...si se serveste rece.

Offline

 

#90 2007-03-09 12:49:26

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28
Mesaje: 2051

Re: bucataria...

Mai, fetelor, mie imi place sa gatesc si pot sa zic ca in general imi ies bine retetele. Bine, ma pricep mai degraba la prajituri decat la mancaruri, dar de curand am inceput sa ma bag si la din astea. De ziua mea am facut un tort glazurat umplut cu crema de mandarine, o minunatie. Reteta am luat-o din Practic, se gasesc retete bune acolo.
Insa serile trecute am facut o salata, inventie proprie! Am denumit-o Salata in straturi.
Ai nevoie de o salata verde, 2-3 rosii, o legatura de ridichi, o legatura de ceapa, 2 portocale (toate tocate), zeama de la o lamaie, cateva linguri de ulei de masline.
Am luat un castron si am pus asa: un strat de salata verde, apoi ceapa verde, ridichiile, am turnat niste ulei si putina zeama de lamaie, iar un strat de salata, ceapa si 1-2 rosii, inca putin ulei, alt strat de salata, apoi iar rosie si portocalele si inca un strat de salata. Printre straturi se mai pune si putina sare. La sfarsit am stors restul de lamaie (se poate stoarce si portocala). A iesit super. Am facut un castron mare pe care l-am mancat impreuna cu prietenul meu. Straturile se pot schimba, dar ideea e sa pui portocala langa rosii sau singura.
Daca faceti si voi sa imi spuneti cum vi se pare.


If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

Offline

 

#91 2007-03-09 22:03:35

valy 77
Full member
Inregistrat: 2007-02-19
Mesaje: 117

Re: bucataria...

mai bine nu mai citesc retetele ca mi se face foame si e ora 12 noaptea. cad in ispita. eu stiu sa fac mancaruri simple de casa salata orientala de beuf sarmale, ciorba de orice aia de perisoare imi iese cea mai buna, mancare de linte de mazare pilaf cu ciuperci si asta imi iese bun, placinta de dovleac, mere, branza.

Offline

 

#92 2007-03-10 11:59:19

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17
Mesaje: 9256

Re: bucataria...

schumiholic, poti sa scrii aici reteta de la tortul cu crema de mandarine? vine ziua mea si daca o sa fiu in toane buna vreau sa fac un tort mai special big_smile

Offline

 

#93 2007-03-10 12:45:20

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28
Mesaje: 2051

Re: bucataria...

Hai ca il scriu.

Tort glazurat umplut cu crema de mandarine

Pentru blat ai nevoie de: 75 g faina, 75 g zahar, 2 oua, 25 g unt, 1/2 lingurita praf de copt, 1 si 1/2 lingura cacao
Pentru crema ai nevoie de: 1 cutie de compot de mandarine (480g), 500 ml frisca lichida, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 125 g piscoturi, 500 g branza de vaci, 1 lingura suc de portocale, 2 plicuri de gelatina (pentru inchegat), scortisoara
Pentru decor ai nevoie de: 2 linguri miere, 4 linguri vin rosu, 2 linguri zahar pudra

Blatul: Topesti untul si-l lasi deoparte. Freci apoi ouale spuma cu zaharul. Cerni praful de copt si cacaua peste faina, adaugi untul si amesteci, apoi incorporezi ouale, omogenizezi si torni aluatul intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina. Il dai la cuptor pentru 20 de minute, apoi il lsasi sa raceasca.
Crema: Scurgi mandarinele din compot, dar nu arunci sucul. Opresti cateva felii de mandarine pentru decor. Lasi gelatina sa se dizolve in 150 ml suc de mandarine cu zaharul, un praf de scortisoara si sucul de portocale. Bati frisca si o amesteci cu branza, vanilia si mandarinele. Topesti gelatina pe baie de aburi 2-3 minute, o lasi sa se raceasca pana la temperatura degetului si o adaugi in compozitia de frisca.  Amesteci crema pana se omogenizeaza. Ungi cu ulei un castron, il tapetezi cu o folie de plastic si asezi un strat de crema, unul de piscoturi insiropate in sucul ramas de la compotul de mandarine, crema, piscoturi si crema. Asezi apoi blatul de cacao racit si dai tortul la frigider pana a doua zi cand il rastorni pe un platou.
Glazura: Fierbi pe foc mic mierea cu vinul rosu si zaharul, circa 15 minute cat sa se lege, apoi dai deoparte sa se raceasca putin. Torni glazura calda peste tort si decorezi cu felii de mandadrine din compot.

Este un tort foarte bun si usor. Spor la treaba!

Ultima oara a fost editat de schumiholic (2007-03-10 14:54:05)


If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

Offline

 

#94 2007-03-10 14:32:49

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17
Mesaje: 9256

Re: bucataria...

merci mult. :-*

Offline

 

#95 2007-03-10 15:19:42

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25
Mesaje: 16986

Re: bucataria...

da retete care sa fie cu putine calorii?nu stie nimeni?vad ca pana acum a fost o salata "in straturi" si cam atat sad asteptam retete big_smile


expect the worst , hope for the best!

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului

© Copyright 2002–2024 forummamici.ro
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.