Retete in imagini 2-119


#2243 2009-03-19 10:50:44

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31
Mesaje: 908

Re: Retete in imagini 2

Gelatina granulata de la Dr Oetker este foarte buna,daca e facuta asa cum scrie pe plic(adica nu trebuie fiarta,si se foloseste un pliculet la 0.5l lichid)


Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

Offline

 



#2244 2009-03-19 13:57:46

Cami84
New member
Inregistrat: 2008-03-12
Mesaje: 88

Re: Retete in imagini 2

TORT DIPLOMAT  bucatar
o jumatate de cana de lapte
o jumatate de cana de zahar
3 galbenusuri

500 ml frisca
3 pliculete de zahar vanilat
3 albusuri batute spuma
3 plicuri de gelatina (un plic are 10 g, eu am pus gelatina de la Dr. Oetker), dizolvata intr-o jumatate de cana de apa calduta. eu asa am facut, nu cum scrie pe plic;
400 g piscoturi
kiwi, portocale, ananas..ce fructe va plac

1. Se pune laptele pe foc intr-o cratita, se amesteca zaharul cu galbenusurile si se pun peste lapte si se amesteca pana cand se ingroasa si apoi se lasa sa se raceasca.

2. Se pune gelatina intr-o jumatate de cana de apa calduta si se lasa asa  aprox. 15 min.

3.Se bate frisca si cand e gata se adauga zaharul vanilat.

4. Se bat spuma albusurile si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat.

5. Intr-o cratita se pune folie alimentara(NU folie de aluminiu), pana trece peste marginile formei si se aseaza fructe, dupa preferinta. Aceasta va fi partea de sus a tortului.

6.Peste amestecul de lapte, zahar si galbenus se pune gelatina si se amesteca, apoi se toarna peste frisca si albusuri.

7. Se pune jumatate din amestec peste fructele din forma, se pun piscoturi, fructe, restul de crema, iar ultimul rand trebuie sa fie piscoturi. Se inchide cu folia de pe margini.

8. Se lasa 3-4 ore la frigider, apoi se desface folia, se ia o farfurie intinsa, cat sa incapa tortul pe ea, se intoarce cu capul in jos si se desprinde cu grija folia.

PS: E foarte simplu si foarte bun. Nu am facut poze pe parcurs, pentru ca e primul tort pe care il fac si eram prea emotionata ca sa mai stau sa fac poze.


http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/11829_p3060670.jpg

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/11829_p3060671.jpg

http://forummamici.ro/comunitate/uploads/thumbs/11829_p3060673.jpg

Ultima oara a fost editat de Cami84 (2009-03-19 14:00:57)


Dragostea invinge totul. ( Vergilius  )

hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta

Offline

 

#2245 2009-03-19 14:02:38

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini 2

Fasolica verde cu piept de pui.

Ingrediente:
1 piept de pui fara os
1 ceapa mare
800 grame ( sau mai mult... cata aveti ) de fasole verde ( eu cumpar congelata, nu la conserva )
1 lingura bulion
2 linguri ulei de masline
4 capatani mari de usturoi
1 cub de knorr ( puteti sa nu puneti dar mie imi place )
1 varf de cutit de piper
1 praf de sare
marar

Intr-o cratita puneti fasolea la fiert cu apa si o lingura de ulei.
In alta cratita/tigaie... ce vreti voi, puneti la calit ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute, adaugati si pieptul de pui taiat cuburi mai mari sau fasii... depinde cum vreti, si un pic de piper.
Le lasati sa se rumeneasca.
Dupa ce s-au rumenit cat de cat ( aprox 10-15 minute ) le rasturnati in cratita cu fasolea.
Adaugati un cub de Knorr.
Lasati sa fiarba pt aprox. 30 de minute si adaugati usturoiul taiat rondele.
Dupa inca 10  minute, adaugati bulionul si un varf de sare.
Eu gust din mancare si pun sare la sfarsit sa nu fac mancarea prea sarata.
La sfarsit adaugati mararul tocat marunt si lasati sa mai scada cat vreti voi.
Mie imi place sa aibe putina zeama.

Pofta buna!

http://i39.tinypic.com/riaq38.jpg


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#2246 2009-03-19 14:05:01

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15
Mesaje: 36351

Re: Retete in imagini 2

vai fasole verde hjarta hjarta.mama cumpara fasole din aia congelata dar parca sunt betigase/sticksuri grater.oare se gasesc asa si la noi in romania?????????

Offline

 

#2247 2009-03-19 14:06:07

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Retete in imagini 2

asa cum, annabel ?

Offline

 

#2248 2009-03-19 14:07:53

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini 2

Sigur gasesti!
Fasolea aia betigase... parca se numeste fasole fideluta, daca nu ma insel. Si aia e buna, dar eu o prefer pe asta mai lata  hjarta  hjarta

Cami, foarte frumos tortul!


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#2249 2009-03-19 14:11:34

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Retete in imagini 2

a, am inteles... de-asta lata congelata n-am vazut

Offline

 

#2250 2009-03-19 14:24:11

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15
Mesaje: 36351

Re: Retete in imagini 2

de asta lata de zici ca e din gradina grater.anul trecut nu am mancat.ca draga au fost scumpe si putine
dar bine ca si mama si soacra au cumparat tone de ardei gras

Offline

 

#2251 2009-03-19 14:28:26

princ3s
Full member
Inregistrat: 2009-03-10
Mesaje: 378

Re: Retete in imagini 2

Iubitele,am mankt la un bar de lg. Selgros berceni(Fiva) un peste pane DELICIOS!,si avea deasupra asa  cv marunt galben crocant..ma gandesc sa fie oare fulgi de porumb sfaramatzi si dat pestele prin faina ou pesmet ou si apoi dati prin fulgi aia de porumb???aveti cv idei?chicot

Ultima oara a fost editat de princ3s (2009-03-19 14:29:45)


hjarta Eu m-am nascut sa te iubesc ! hjarta
gravida 14+

Offline

 

#2252 2009-03-19 14:28:30

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini 2

Voi vorbiti serios!?!?! Nu se gaseste fasole lata??  yikes
OMG!!! Ce aiurea mi se pare!!
Pai atunci puneti fetelor la congelator.


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#2253 2009-03-19 14:32:03

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Retete in imagini 2

da, princ3s, poti sa dai fileul de peste prin faina, ou si apoi fulgi de porumb sfaramati

Offline

 

#2254 2009-03-19 14:34:28

princ3s
Full member
Inregistrat: 2009-03-10
Mesaje: 378

Re: Retete in imagini 2

si..nu se ard f tare fulgi aia..ma gandesc k ei il prepara in fripteuza,nu?u aiincerkt in tigaie`? :f?rv?nad:


hjarta Eu m-am nascut sa te iubesc ! hjarta
gravida 14+

Offline

 

#2255 2009-03-19 14:35:45

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Retete in imagini 2

in baie de ulei, ca pe orice chestie pane... si focul nu foarte mare, ca sa nu se arda

Offline

 

#2256 2009-03-19 14:42:38

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18
Mesaje: 18826

Re: Retete in imagini 2

love_t a scris:

Fasolica verde cu piept de pui.

Ingrediente:
1 piept de pui fara os
1 ceapa mare
800 grame ( sau mai mult... cata aveti ) de fasole verde ( eu cumpar congelata, nu la conserva )
1 lingura bulion
2 linguri ulei de masline
4 capatani mari de usturoi
1 cub de knorr ( puteti sa nu puneti dar mie imi place )
1 varf de cutit de piper
1 praf de sare
marar

Intr-o cratita puneti fasolea la fiert cu apa si o lingura de ulei.
In alta cratita/tigaie... ce vreti voi, puneti la calit ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute, adaugati si pieptul de pui taiat cuburi mai mari sau fasii... depinde cum vreti, si un pic de piper.
Le lasati sa se rumeneasca.
Dupa ce s-au rumenit cat de cat ( aprox 10-15 minute ) le rasturnati in cratita cu fasolea.
Adaugati un cub de Knorr.
Lasati sa fiarba pt aprox. 30 de minute si adaugati usturoiul taiat rondele.
Dupa inca 10  minute, adaugati bulionul si un varf de sare.
Eu gust din mancare si pun sare la sfarsit sa nu fac mancarea prea sarata.
La sfarsit adaugati mararul tocat marunt si lasati sa mai scada cat vreti voi.
Mie imi place sa aibe putina zeama.

Pofta buna!

http://i39.tinypic.com/riaq38.jpg

da asta nui fasole se cheama pastai:))

Offline

 

#2257 2009-03-19 14:51:13

Cami84
New member
Inregistrat: 2008-03-12
Mesaje: 88

Re: Retete in imagini 2

love_t a scris:

Sigur gasesti!
Fasolea aia betigase... parca se numeste fasole fideluta, daca nu ma insel. Si aia e buna, dar eu o prefer pe asta mai lata  hjarta  hjarta

Cami, foarte frumos tortul!

multumesc   chicot  e si foarte bun

Ultima oara a fost editat de Cami84 (2009-03-19 14:52:35)


Dragostea invinge totul. ( Vergilius  )

hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta hjarta

Offline

 

#2258 2009-03-19 14:57:08

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Mesaje: 8121
Site

Re: Retete in imagini 2

akisandra a scris:

love_t a scris:

Fasolica verde cu piept de pui.

Ingrediente:
1 piept de pui fara os
1 ceapa mare
800 grame ( sau mai mult... cata aveti ) de fasole verde ( eu cumpar congelata, nu la conserva )
1 lingura bulion
2 linguri ulei de masline
4 capatani mari de usturoi
1 cub de knorr ( puteti sa nu puneti dar mie imi place )
1 varf de cutit de piper
1 praf de sare
marar

Intr-o cratita puneti fasolea la fiert cu apa si o lingura de ulei.
In alta cratita/tigaie... ce vreti voi, puneti la calit ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute, adaugati si pieptul de pui taiat cuburi mai mari sau fasii... depinde cum vreti, si un pic de piper.
Le lasati sa se rumeneasca.
Dupa ce s-au rumenit cat de cat ( aprox 10-15 minute ) le rasturnati in cratita cu fasolea.
Adaugati un cub de Knorr.
Lasati sa fiarba pt aprox. 30 de minute si adaugati usturoiul taiat rondele.
Dupa inca 10  minute, adaugati bulionul si un varf de sare.
Eu gust din mancare si pun sare la sfarsit sa nu fac mancarea prea sarata.
La sfarsit adaugati mararul tocat marunt si lasati sa mai scada cat vreti voi.
Mie imi place sa aibe putina zeama.

Pofta buna!

http://i39.tinypic.com/riaq38.jpg

da asta nui fasole se cheama pastai:))

:f?rv?nad:  Cum sa nu fie fasole???

Cami, o sa fac si eu tortul zilele astea  drool


True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Offline

 

#2259 2009-03-19 14:57:12

somebody's me
Hero member
De la: casuta mea
Inregistrat: 2008-01-06
Mesaje: 2536

Re: Retete in imagini 2

se gasesc atat pastai late cat si deastea inguste..stiu k are bunica la tara in fiecare vara..si la piata iar vad mereu...big_smile

Offline

 

#2260 2009-03-19 14:57:52

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Retete in imagini 2

somebody's me a scris:

se gasesc atat pastai late cat si deastea inguste..stiu k are bunica la tara in fiecare vara..si la piata iar vad mereu...big_smile

eu ziceam de cele congelate, ca eu am vazut doar subtiri

Offline

 

#2261 2009-03-19 14:59:25

princ3s
Full member
Inregistrat: 2009-03-10
Mesaje: 378

Re: Retete in imagini 2

dap FASOLE  -boabe
                   -pastai late
                   - pastai fideluta


hjarta Eu m-am nascut sa te iubesc ! hjarta
gravida 14+

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului

© Copyright 2002–2024 forummamici.ro
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.