Retete in imagini 2-120
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini 2
Pai da, dar tot FASOLE e.
Eu ii zic fasole verde.
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- princ3s
- Full member
- Inregistrat: 2009-03-10
- Mesaje: 378
Re: Retete in imagini 2
dap,corect fasole in diferite "ipostaze"
Eu m-am nascut sa te iubesc ! 14+
- Cami84
- New member
- Inregistrat: 2008-03-12
- Mesaje: 88
Re: Retete in imagini 2
love_t a scris:akisandra a scris:love_t a scris:Fasolica verde cu piept de pui.
Ingrediente: 1 piept de pui fara os 1 ceapa mare 800 grame ( sau mai mult... cata aveti ) de fasole verde ( eu cumpar congelata, nu la conserva ) 1 lingura bulion 2 linguri ulei de masline 4 capatani mari de usturoi 1 cub de knorr ( puteti sa nu puneti dar mie imi place ) 1 varf de cutit de piper 1 praf de sare marar
Intr-o cratita puneti fasolea la fiert cu apa si o lingura de ulei. In alta cratita/tigaie... ce vreti voi, puneti la calit ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute, adaugati si pieptul de pui taiat cuburi mai mari sau fasii... depinde cum vreti, si un pic de piper. Le lasati sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit cat de cat ( aprox 10-15 minute ) le rasturnati in cratita cu fasolea. Adaugati un cub de Knorr. Lasati sa fiarba pt aprox. 30 de minute si adaugati usturoiul taiat rondele. Dupa inca 10 minute, adaugati bulionul si un varf de sare. Eu gust din mancare si pun sare la sfarsit sa nu fac mancarea prea sarata. La sfarsit adaugati mararul tocat marunt si lasati sa mai scada cat vreti voi. Mie imi place sa aibe putina zeama.
Pofta buna!
http://i39.tinypic.com/riaq38.jpg
da asta nui fasole se cheama pastai:))
:f?rv?nad: Cum sa nu fie fasole???
Cami, o sa fac si eu tortul zilele astea
Bafta!!!! o sa iasa un tort mare din cantitatile astea, desi am dat reteta la jumatate fata de cea de unde am luat-o eu, dar nu e problema, ca trece f repede. sau poti sa faci din cantitatile astea 2 torturi in cratite de 3 litri. eu asa am facut.
- princ3s
- Full member
- Inregistrat: 2009-03-10
- Mesaje: 378
Re: Retete in imagini 2
imi cer scuze k scriu aici..A MURIT ION DOLANESCU,spun acum pe acasa tv....
Eu m-am nascut sa te iubesc ! 14+
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
- Mesaje: 23906
Re: Retete in imagini 2
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- princ3s
- Full member
- Inregistrat: 2009-03-10
- Mesaje: 378
Re: Retete in imagini 2
Pe cuvant! spun acum pe acasa tv..
Eu m-am nascut sa te iubesc ! 14+
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
- Mesaje: 2053
Re: Retete in imagini 2
si fasolica aia fara cubul de knorr nu merge , nu de alta dar robert al meu nu mananca decat mancare preparata cu ingrediente cat mai naturale ....
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini 2
Ba merge, iese gustoasa si fara ca are carnita in ea. Dar eu pun un cub de knorr ca imi place muuult
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- rozik
- Full member
- Inregistrat: 2006-08-31
- Mesaje: 908
Re: Retete in imagini 2
Cami84 a scris:3 plicuri de gelatina (un plic are 10 g, eu am pus gelatina de la Dr. Oetker), dizolvata intr-o jumatate de cana de apa calduta. eu asa am facut, nu cum scrie pe plic;
Ai procedat corect.3 pliculete de gelatina sunt pt 1500 ml lichid (adica 500 ml frisca+oua+lapte+apa in care le-ai dizolvat+sucul care se lase din fructe,sunt cam 1500 ml)
Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are! Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.
- Cami84
- New member
- Inregistrat: 2008-03-12
- Mesaje: 88
Re: Retete in imagini 2
De unde am luat eu reteta scria doar 2 pliculete de gelatina, dar eu am pus 3, pentru ca nu am mai facut niciodata reteta asta si m-am temut ca nu se va intari crema. pe plic scria ca se pune gelatina pe baie de abur...mi se parea prea complicat, asa ca am pus praful intr-o cana si pana la jumatatea ei am pus apa calduta de la robinet. si dupa 15 minute era inchegata perfect.
Ultima oara a fost editat de Cami84 (2009-03-19 16:40:39)
- princ3s
- Full member
- Inregistrat: 2009-03-10
- Mesaje: 378
Re: Retete in imagini 2
Cami84 a scris:TORT DIPLOMAT o jumatate de cana de lapte o jumatate de cana de zahar 3 galbenusuri
500 ml frisca 3 pliculete de zahar vanilat 3 albusuri batute spuma 3 plicuri de gelatina (un plic are 10 g, eu am pus gelatina de la Dr. Oetker), dizolvata intr-o jumatate de cana de apa calduta. eu asa am facut, nu cum scrie pe plic; 400 g piscoturi kiwi, portocale, ananas..ce fructe va plac
1. Se pune laptele pe foc intr-o cratita, se amesteca zaharul cu galbenusurile si se pun peste lapte si se amesteca pana cand se ingroasa si apoi se lasa sa se raceasca.
2. Se pune gelatina intr-o jumatate de cana de apa calduta si se lasa asa aprox. 15 min.
3.Se bate frisca si cand e gata se adauga zaharul vanilat.
4. Se bat spuma albusurile si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat.
5. Intr-o cratita se pune folie alimentara(NU folie de aluminiu), pana trece peste marginile formei si se aseaza fructe, dupa preferinta. Aceasta va fi partea de sus a tortului.
6.Peste amestecul de lapte, zahar si galbenus se pune gelatina si se amesteca, apoi se toarna peste frisca si albusuri.
7. Se pune jumatate din amestec peste fructele din forma, se pun piscoturi, fructe, restul de crema, iar ultimul rand trebuie sa fie piscoturi. Se inchide cu folia de pe margini.
8. Se lasa 3-4 ore la frigider, apoi se desface folia, se ia o farfurie intinsa, cat sa incapa tortul pe ea, se intoarce cu capul in jos si se desprinde cu grija folia.
PS: E foarte simplu si foarte bun. Nu am facut poze pe parcurs, pentru ca e primul tort pe care il fac si eram prea emotionata ca sa mai stau sa fac poze.
http://forummamici.ro/comunitate/upload … 060670.jpg
http://forummamici.ro/comunitate/upload … 060671.jpg
http://forummamici.ro/comunitate/upload … 060673.jpg
Am voie in timp ce gelatina este pusa in canutza cu apa caldutza sa amestesc cu lingura ptr a se dizolva mai rpd???
Eu m-am nascut sa te iubesc ! 14+
- rozik
- Full member
- Inregistrat: 2006-08-31
- Mesaje: 908
Re: Retete in imagini 2
daca vrei tu,da,poti sa amesteci;dar daca lasi gelatina la inmuiat de la inceput,pana bati frisca,albusurile,pregatesti fructele si vasul in care faci tortul,vei vedea ca s-a dizolvat singura,fara sa mai stai si de ea chiar e o idee buna asta cu apa calda,ca mie mi-e mereu frica sa nu cumva sa fierb gelatina,ca se duce naibii tortul
Ultima oara a fost editat de rozik (2009-03-19 17:34:23)
Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are! Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.
- princ3s
- Full member
- Inregistrat: 2009-03-10
- Mesaje: 378
Re: Retete in imagini 2
mie-mi este FOARTE FRICA...am emotii de acum ptr maine knd il voi pregatii...nu l-am facut niciodata..am citit pareri pro contra ptr. acest tort(referitor k la unele nu s-a intarit crema..)sper sa-mi ajute dzeu. si sa-mi iasa,imi doresc din tot sufletul..
Eu m-am nascut sa te iubesc ! 14+
- fallen_angel
- Insomniac member
- De la: MM
- Inregistrat: 2007-05-07
- Mesaje: 9742
- Cami84
- New member
- Inregistrat: 2008-03-12
- Mesaje: 88
Re: Retete in imagini 2
multumesc andra
Ultima oara a fost editat de Cami84 (2009-03-20 06:05:42)
- princ3s
- Full member
- Inregistrat: 2009-03-10
- Mesaje: 378
Re: Retete in imagini 2
princ3s a scris:Cami84 a scris:TORT DIPLOMAT o jumatate de cana de lapte o jumatate de cana de zahar 3 galbenusuri
500 ml frisca 3 pliculete de zahar vanilat 3 albusuri batute spuma 3 plicuri de gelatina (un plic are 10 g, eu am pus gelatina de la Dr. Oetker), dizolvata intr-o jumatate de cana de apa calduta. eu asa am facut, nu cum scrie pe plic; 400 g piscoturi kiwi, portocale, ananas..ce fructe va plac
1. Se pune laptele pe foc intr-o cratita, se amesteca zaharul cu galbenusurile si se pun peste lapte si se amesteca pana cand se ingroasa si apoi se lasa sa se raceasca.
2. Se pune gelatina intr-o jumatate de cana de apa calduta si se lasa asa aprox. 15 min.
3.Se bate frisca si cand e gata se adauga zaharul vanilat.
4. Se bat spuma albusurile si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat.
5. Intr-o cratita se pune folie alimentara(NU folie de aluminiu), pana trece peste marginile formei si se aseaza fructe, dupa preferinta. Aceasta va fi partea de sus a tortului.
6.Peste amestecul de lapte, zahar si galbenus se pune gelatina si se amesteca, apoi se toarna peste frisca si albusuri.
7. Se pune jumatate din amestec peste fructele din forma, se pun piscoturi, fructe, restul de crema, iar ultimul rand trebuie sa fie piscoturi. Se inchide cu folia de pe margini.
8. Se lasa 3-4 ore la frigider, apoi se desface folia, se ia o farfurie intinsa, cat sa incapa tortul pe ea, se intoarce cu capul in jos si se desprinde cu grija folia.
PS: E foarte simplu si foarte bun. Nu am facut poze pe parcurs, pentru ca e primul tort pe care il fac si eram prea emotionata ca sa mai stau sa fac poze.
http://forummamici.ro/comunitate/upload … 060670.jpg
http://forummamici.ro/comunitate/upload … 060671.jpg
http://forummamici.ro/comunitate/upload … 060673.jpg
Am voie in timp ce gelatina este pusa in canutza cu apa caldutza sa amestesc cu lingura ptr a se dizolva mai rpd???
A si o ultima intrebare pot folosi la crema ,la albusuri in fn la tot ce se "bate" mixerul???????
Eu m-am nascut sa te iubesc ! 14+
- Cami84
- New member
- Inregistrat: 2008-03-12
- Mesaje: 88
Re: Retete in imagini 2
la crema formata din zahar, galbenususi si lapte, eu am folosit lingura de lemn. la albusuri si la frisca am folosit mixerul.
Ultima oara a fost editat de Cami84 (2009-03-20 09:47:18)
- princ3s
- Full member
- Inregistrat: 2009-03-10
- Mesaje: 378
Re: Retete in imagini 2
am intls,pai asta ar fi am intrebat tot ce aveam neclar..acum sa-mi ajute dzeu sa-mi iasa si mie si maine sa-l servesc cu iubii meu
Eu m-am nascut sa te iubesc ! 14+
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|