Ce gatim copiilor nostri?-7
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- Mesaje: 28737
Re: Ce gatim copiilor nostri?
stiu ca nu-i nevoie sa pui altceva inafara de oua ca sa creasca, la pandispan. clar se modifica reteta daca pui miere in loc de zahar pandispanul e pretentios. daca incerci, sa ne spui si noua cum a iesit.
- ally_na
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-06-25
- Mesaje: 4232
Re: Ce gatim copiilor nostri?
azi i-am facut supa crema de legume, piept de pui cu legume la cuptor si ciulama de pui cu mamaliguta ....va zic ce am gatit ca sa va dau idei
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
- Mesaje: 8701
Re: Ce gatim copiilor nostri?
reteta pentru ciulamaua de pui?
9 ani de copilarie ....
- Lallica
- Sr. member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-08-12
- Mesaje: 1433
Re: Ce gatim copiilor nostri?
Eu i-am facut ieri dovleac copt cu branzica si iaurt de casa. I-as face paste doar cu faina si galbenus de ou. A facut cineva? Si le-as pregati cu carnita si sos de rosii.
Garga, nu m-am documentat despre bicarbonat, dar ma gandesc ca fiind in cantitate mica si stins, n-ar trebui sa fie o problema pentru ei. Deasemena, cred ca trebuie oul si cu albus ca sa creasca. Am incercat biscuiti de casa doar cu galbenus in loc de ou intreg si au iesit cam tari (am injumatatit si cantitatea de zahar si cea de ulei ).
Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011 https://picasaweb.google.com/1021621878 … 7235112530
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- Mesaje: 28737
Re: Ce gatim copiilor nostri?
m-am uitat la ingrediente la biscuitii organix pe care i-i dau. si au si bicarbonat de sodiu si bicarbonat de potasiu. asa ca... daca pentru respectivii biscuiti nu m-am stresat, n-o s-o mai fac nici pentru checul meu cu bicarbonat de sodiu
Lali, n-am stins bicarbonatul. parca creste mai bine cu el nestins. oare era mai ok sa-l fi stins?
- Lallica
- Sr. member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-08-12
- Mesaje: 1433
Re: Ce gatim copiilor nostri?
Eu nu am copt decat cu el stins pana acum. Nici nu mi-a trecut prin cap sa-l pun asa. Reactia lui cu un acid (otet , lamaie) e cea care fragezeste aluatul si il face sa creasca, cel putin asa stiu eu.
Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011 https://picasaweb.google.com/1021621878 … 7235112530
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- Mesaje: 28737
Re: Ce gatim copiilor nostri?
eu am facut si asa si asa. si parca mi s-a parut ca afana mai bine nestins. dar posibil doar sa mi se fi parut. cert este ca functioneaza si nestins .
- ally_na
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-06-25
- Mesaje: 4232
Re: Ce gatim copiilor nostri?
adina fierb pieptul de pui, calesc putina ceapa in unt si puiul la fel ( in fine de fapt nu calesc, pun asa putin 2-3 sec ) apoi pun o cana de lapte si 2 linguri de faina ( dc vrei mai groasa pune 3 ) si amestec 10-15 min
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- IuniaOlteanu
- Full member
- Inregistrat: 2011-11-15
- Mesaje: 102
Re: Ce gatim copiilor nostri?
Prajitura cu mere:
Ingrediente: Pentru blat: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 2 linguri ulei, 2 zahar vanilinat, coaja rasa de la o lamaie.
In plus ne mai trebuie: 4-5 mere de marime mijlocie, 4 linguri de zahar, o mana de stafide, o mana de nuci, o lingurita unt scortisoara
Preparare: Se spala bine merele si se scot cotoarele cu dispozitivul special sau se taie pe jumatate si se scoate cu grija mijlocul cu seminte fara sa deterioram restul marului. Se feliaza apoi toate merele si se pastreaza deoparte. Se pregateste un vas termorezistent in forma rotunda (eu nu am avut unul suficient de mare rotund, asa ca am folosit unul oval). Se unge cu unt si se presara un strat de zahar apoi se aseaza concentric feliile de mar, in randuri succesive de la margine catre centru, toate in aceeasi directie, precum soldatii. Se aseaza cam doua-trei straturi, ca sa fie bogata prajitura. Se mai presara un strat de zahar, se imprastie apoi stafidele si nucile, se presara scortisoara si se introduce vasul la cuptor pentru 15-20 minute. Cand zaharul si merele au prins o culoare aramie se adauga o ceasca de apa si se mai lasa 5-10 minute in cuptor. Intre timp se prepara blatul. Se bat albusurile separat cu putina sare, se adauga zaharul si se mai bat pana s-a incorporat total. Galbenusurile se freaca cu doua linguri de ulei apoi se adauga peste albusurile batute. Se pune faina, zaharul vanilinat si coaja de lamaie si se amesteca usor compozitia. Se scoate vasul cu merele din cuptor si se rastoarna peste ele compozitia de blat. Se introduce din nou in cuptor pentru circa 15 minute. Se verifica cu un pai blatul daca este copt. Daca paiul iese curat, inseamna ca blatul s-a copt. Cand este gata, se scoate vasul din cuptor, se despart usor marginile blatului de vas cu un cutit, se aseaza deasupra un platou cu fata spre interiorul vasului si se rastoarna printr-o miscare rapida. Daca nu s-au desprins toate merele, se mai mangaie fundul vasului cu o carpa umeda pana ce cad toate. Se ridica apoi vasul si se mai repara cu un cutit eventualele imperfectiuni cauzate de o rasturnare defectuoasa.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- Mesaje: 28737
Re: Ce gatim copiilor nostri?
Iunia...
- passenger
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-10-16
- Mesaje: 14356
Re: Ce gatim copiilor nostri?
http://retete.eva.ro/desert/cheesecake- … 36598.html
tortul pe care i-l fac lui sebic, special pt el, ca eu una urasc si dovleacul copt si branza
Ultima oara a fost editat de passenger (2011-12-06 18:53:28)
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
- Mesaje: 6420
Re: Ce gatim copiilor nostri?
Pe maine ma gandesc sa-i fac un papricas din ceva carnita de curcan si cu mamaliguta.
Mamici de bebelini mai maricei, ce le mai gatiti voi? Ca ma simt oarecum intr-un blocaj in acest sens.
Ultima oara a fost editat de lucky777 (2012-01-01 18:48:17)
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- liliana83
- Hero member
- Inregistrat: 2008-04-17
- Mesaje: 2785
Re: Ce gatim copiilor nostri?
Lucky,Tudi mananca mai bine acum?Al meu nu mai vrea la pranz mai nimic...am ajuns sa-i dau supa in biberon,numai sa manance si el ceva...E tare stresant,mai ales ca mie imi e si foarte rau si nu prea pot sta in bucatarie.
Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010 Mara,a doua minune,23.07.2012 Iti multumim,Doamne!
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
- Mesaje: 6420
Re: Ce gatim copiilor nostri?
Nici nu stiu ce sa zic, Lili. Dupa masa de pranz nici Tudi n-ar mai manca nimic toata ziua pana noaptea cand rupe tzatza...
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- ally_na
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-06-25
- Mesaje: 4232
Re: Ce gatim copiilor nostri?
lucky cum faci papricasul????
eu i-am facut nsite dovlecel cu carne de curcan ( tocata ) cu ou si ceapa si putin suc de rosii la cuptor, a mancat bine ciorba de perisoare si i-am mai facut aredei umpluti
tocanita de dovlecei cu pui la cuptor
pui cu smantana
musaca de cartofi cu cartofi, ceapa , rosii si carne
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
- Mesaje: 15354
Re: Ce gatim copiilor nostri?
Eu azi i-am facut asa: am fiert o pulpita de pui cu putin morcov si ardei gras, am pus o lingura de paste, o lingura de rosii, sare si patrunjel. Cand am blenduit putin am pus unt. A iesit fff bun dupa mine....dupa el sa vedem mai tarziu, desi stiu de acum ca nu-l incanta.
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
- Mesaje: 6420
Re: Ce gatim copiilor nostri?
Alina, scuze ca rasp cu intarziere. Papricasul il fac asa: "calesc" timp de cateva sec in putin ulei de masline un morcov ras, cateva felii de gogosar/ardeu si putina ceapa si adaug imediat cubuletele de carnita de pui sau curcan. Adaug fff putina sare de Himalaya. Mai las putin sub capac sa se inabuse, adaug apa si le las sa fiarba. Cand carnita e fiarta, fac o ingroseala din faina de grau integrala si putina smantana de preferat dulce. Adaug ingroseala si patrunjel verde si las sa mai dea cateva clocote. Si-i dau sa pape cu mamaliguta, sau cu taietei de casa.
Ultima oara a fost editat de lucky777 (2012-01-05 13:22:09)
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- albinuta_vesela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-23
- Mesaje: 6279
Re: Ce gatim copiilor nostri?
Aceasta reteta nu este neaparat pentru copii. Contine zahar si sare si probabil si alte "prostii".
Salam de biscuiti
Ingrediente (folositi o cana de 250ml pentru a masura): - 1 kg de biscuiti clasici (cei "economici") - 250 gr de unt sau margarina (celebra margarina "Unirea") - 1 cana de zahar tos - 2 cani de apa - ? cana de lapte - zahar vanilat dupa gust (2-3 pachetele) - o fiola esenta de vanilie - o fiola esenta de rom - 2 lingurite de scortisoara - 500 gr stafide (eu am folosit 250g rahat si 250 g stafide, plus o mana de nuca macinata, mi s-a parut mai bun asa) - 3 linguri de cacao La inceput, ne inarmam cu rabdare si rupem biscuitii in bucatele mici Fierbem apa, laptele si zaharul la foc potrivit pana cand se topeste zaharul. Adaugam apoi cacao, zaharul vanilat, scortisoara si esentele de vanilie si rom in sirop. Amestecam bine si adaugam si untul. Lasam siropul pe foc mic pana cande se topeste si untul. Dupa ce margarina e topita, luam siropul de pe foc si il turnam, cald fiind, peste biscuiti. Adaugam si stafidele si amestecam bine totul. Nu va fie teama sa va folositi mainile, asa veti framanta cel mai usor. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati-l 15 minute sa se umezeasca bine toti biscuitii sis a se prinda compozitia.
Intindem folie alimentara mai groasa sau o punga de plastic pe masa de lucru si punem in mijloc ? din cantitatea de compozitie. Modelam cu mainile salamul de biscuiti astfel incat sa ia forma... de salam puteti sa il faceti rotund sau patratos sau triunghiular... cum va place voua. Strangeti bine de tot compozitia, pentru ca salamul de biscuiti sa fie foarte omogen. Pe masura ce il rulati cu folia, continuati sa strangeti foarte bine. Urmeaza sa il dati la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
sfat: daca biscuitii sunt din aceia simpli uscaaati, e bine sa aveti mai mult sirop pt ca altfel nu se insiiropeaza bine deci nu se leaga bine. am patit-o eu. dar alta data, am luat niste biscuiti tot simpli dar un pic mai fragezi (deci nu foarte uscati) si mai moi si mi-a iesit ff bine doar cu cantitatea de sirop din reteta.
sa va iasa bun !
© ForumMamici.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|